Vyzkoušejte sílu bylinek: odvodnění organismu přírodní cestou

https://www.kneipp.com/cz_cs/home/
Komerční článek
|
06. 06. 2019
|
Pokud jíme zdravě, máme dostatek pohybu, odpočinku, baví nás naše zaměstnání a netrápí nás žádné zdravotní ani vztahové komplikace, funguje naše tělo dokonale. Jakmile ale není naše životospráva v pořádku nebo procházíme náročnějším obdobím, dochází často v našem organismu k nerovnováze. Ta se může projevovat například zvýšeným zadržováním vody.

TIP: Přečtěte si 7 tipů jak se zbavit přebytečné vody ve vašem těle a jak se odvodnit.

Proč začne tělo zadržovat větší množství vody?

Otoky končetin, celulitida, obtížné hubnutí a nadměrné pocení – to jsou hlavní příznaky nadměrného množství tekutin v organismu. Co je příčinou?

  • nezdravá strava
  • nedostatečný pitný režim
  • sedavé zaměstnání, nebo naopak celodenní stání
  • stres v práci nebo doma

Rovnováhu v těle vám pomůže obnovit odvodňovací kúra. Ideální je sáhnout po bylinkách, protože jsou k tělu šetrné, přirozené a jejich účinky jsou prověřeny staletími.

Jaké bylinky pomohou s odvodněním?

Již po staletí se o mnoha bylinkách ví, že mají močopudné vlastnosti. Dovedou vyloučit nadbytečnou vodu z těla ven. Řadu z nich najdete na svých zahrádkách i v okolí domovů. Některé z nich ale obvykle považujeme za obtížný plevel.

7 osvědčených bylinek na odvodnění

  1. Petržel zahradní – obsahuje silice (zejména apiol a terpeny), které působí močopudně, mají také významný dezinfekční účinek. Petržel pomáhá zvýšit průtok krve v ledvinách, lehce snižuje krevní tlak a ničí střevní parazity.
  2. Kopřiva dvoudomá – odvar z listů kopřivy má močopudné, protizánětlivé a antirevmatické účinky. Využívá se také při léčbě chudokrevnosti.
  3. Jalovec obecný – zlepšuje látkovou výměnu, čistí organismus, což podporuje i zdravé hubnutí.
  4. Pampeliška lékařská – využívá se jako močopudný prostředek, zlepšuje funkci žlučníku, pomáhá rozpustit žlučníkové a ledvinové kameny.
  5. Svízel přítula – čistí ledviny a játra, podporuje vylučování moči, pomáhá zmírňovat bolesti hlavy i menstruační křeče.
  6. Přeslička polní – tradiční močopudný prostředek, léčí onemocnění močových cest, hemeroidy i silnou menstruaci.
  7. Řebříček obecný – dokáže upravit činnost ledvin a močových cest. Považuje se za jednu z nejdůležitějších bylinek pro ženy – pomáhá při menstruaci, v menopauze i při zánětech ženských orgánů.

Vyzkoušejte pohodlné a moderní řešení

Pro bylinkovou odvodňovací kúru můžete využít bylinky čerstvé, sušené nebo sáhnout po preparátech s přírodními výtažky.

TIP: Extrakty z těch nejúčinnějších močopudných bylinek najdete v tobolkách Kneipp® 3 bylinky na odvodnění.

Obsahují sušený prášek z petržele, kopřivy a jalovce. K těmto bylinkám přidali v Kneipp ještě hořčík a biotin (vitamin B7), protože podporují rovnováhu vody v těle. Jedno balení vám vystačí na celou měsíční odvodňovací kúru a před létem jde o chytrý způsob, jak nastartovat tělo pro hubnutí do plavek.

Ananasový nápoj podpoří účinky odvodňovací kúry

sumive-tablety-kneipp-odvodneni.png

Odvodnění přirozeně? S těmito prostředky rozhodně.
Dbej na dostatečné množství tekutin, aby tělo nemuselo vodu zadržovat.

Může se to zdát paradoxní, ale nadměrné zadržování vody v těle může být způsobeno nedostatečným pitným režimem. Tělo totiž s vodou začne šetřit a ukládá ji “na horší časy.” Kolik tekutin byste měli denně vypít? Pomůže vám jednoduchý vzorec: váha v kg x 0,035 = denní potřeba tekutin v litrech.

TIP: Vyzkoušejte šumivé tablety Kneipp® Odvodnění, které doplňují důležité minerály pro vaše tělo.

Většinu tekutin by měla tvořit čistá voda a neslazené bylinkové čaje. Do pitného režimu doporučujeme zařadit i šumivé tablety Kneipp® s osvěžující ananasovou příchutí, které pomohou tělu využít maximum vody z pitného režimu, a přitom ji zbytečně nezadržovat. Příjemným bonusem je fakt, že tablety neobsahují cukr, lepek, laktózu ani látky živočišného původu.

Výtažky z listů kopřivy dvoudomé v tabletách navíc podpoří účinky kúry Kneipp® 3 bylinky na odvodnění, takže jejich kombinace je ještě účinnější.

Zajímají vás zázračné účinky bylinek? Pak si projděte lexikon bylin a léčivých rostlin, které využíval při léčbě světoznámý Sebastian Kneipp.

Související články