Zapečené těstoviny s kuřecím masem, parmazánem a špenátem

www.bigstockphoto.com
|
14. 09. 2018
|
Uznáváme, tenhle recept si asi do dietního jídelníčku nezařadíš, na druhou stranu, pokud můžeš maličko hřešit, určitě ho vyzkoušej. Poradíme, jak z jednoduchých a ne příliš oblíbených těstovin vykouzlíš skvělý oběd anebo výtečnou večeři.

Na přípravu zapečených těstovin budeš potřebovat:

  • balík těstovin (například penne)
  • zhruba půl kila čerstvého listového špenátu
  • jednu velkou cibuli
  • oříšek másla
  • smetanu na šlehání
  • parmazán
  • kuřecí prsa
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • bylinky pro dochucení

Postup přípravy zapečených těstovin

Těstoviny uvař podle návodu tak, aby byly al dente. Listový špenát propláchni a nechej okapat. Kuřecí maso si nakrájej na tenké proužky a okořeň solí, pepřem a kari kořením. Nech odpočinout. Ve větší pánvi rozpusť máslo a orestuj na něm najemno nakrájenou cibuli.

bigstock-spinach-fresh-organic-spinach-188794852.jpg

Jakmile bude cibulka orestovaná, přidej k ní okapaný špenát. Poté, co ztratí na svém objemu, dochuť solí, pepřem, případně čerstvými bylinkami a česnekem. Přidej parmazán, důkladně zamíchej a nech odpočinout. Pokud bys použila špenát zmrazený, nech ho v sítku rozmrazit a přebytečnou vodu vymačkej.

Ve velkém hrnci smíchej uvařené těstoviny s kuřecím masem a špenátovým základem. Vše přendej do máslem vymazané zapékací misky a zalij smetanou na šlehání. Zakryté peč zhruba 20 minut při teplotě dvě stě stupňů. Na posledních deset minut poklop odkryj, přidej zbytek nastrouhaného parmazánu a nech ho, aby vytvořil zlatavou krustu.

Náš tip: Jídlo můžeš servírovat ozdobené nasekanými oříšky a modrým sýrem.

Máš svůj oblíbený recept na přípravu zapečených těstovin? Dej nám o něm vědět do diskuze pod článek.

Související články