Povolání podle horoskopu: co předurčily hvězdy tobě?

Bigstockphoto
|
30. 06. 2020
|
Nebaví tě tvoje práce? Je moc náročná a chodíš domů psychicky vyčerpaná nebo ti nepřijde tak kreativní, jak se zpočátku zdála? Necítíš se dobře v celém svém oboru? Možná je to proto, že ses měla stát něčím jiným!

Stejně jako hvězdy předurčují povahu lidem podle jednotlivých znamení zvěrokruhu, říkají také, z koho bude nejlepší chirurg, kdo by se měl vydat na uměleckou dráhu nebo kdo by rozhodně neměl pracovat zodpovědné pozici. Čím víc v poslední době řešíme, jak moc nás práce baví a naplňuje, tím víc přemýšlíme i nad tím, jestli jsme si dobře vybrali a nebylo by lepší dělat něco úplně jiného. Najdi svoje znamení i znamení svých blízkých a mrkni se, jak jste na tom!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Hlavními vlastnostmi Beranů jsou síla, odvaha a rozhodnost. Potřebují, aby se v práci mohli rozhodovat sami za sebe, případně rozhodovat i za ostatní členy týmu, chtějí být nezávislí. Z toho důvodu bývají dobrými vojáky, sportovci, hasiči, chirurgy, kaskadéry, obchodníky, řezníky, potápěči, kováři, elektrikáři, svářeči, mechaniky a podobně. Co jim většinou vadí, je kancelářská práce, která je plná rutinních a také detailních úkonů. To pro Berany prostě není.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci jsou stálí a vytrvalí, mají trpělivosti na rozdávání, zároveň mají cit pro estetiku a kladný vztah k majetku a půdě. Aby byli v práci šťastní, potřebují příjemné zázemí a milé kolegy. Nejvíce se pro ně hodí práce zahradníka, květináře, architekta, zpěváka, hudebníka, tanečníka, kadeřníka, kuchaře, cukráře, učitele umění, barmana, hostinského nebo obchodníka s luxusním zbožím a jiné. Býkům neprospívá práce, v níž mají samostatně rozhodovat o penězích a v níž je zapotřebí rychlého rozhodování.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci milují práci, ve které jsou změny na denním pořádku. Chtějí se potkávat s novými a novými lidmi, plnit nové a nové úkoly. Proto jim pravděpodobně bude dobře, když se stanou novináři, komentátory, režiséry, učiteli, pracovníky v PR a v reklamních agenturách, průvodci, DJi, tanečníky, marketingovým specialisty, spisovateli, osobními asistenty a dalšími. Rutinní a pravidelně se opakující práce by Blížence nejspíš zabila, alespoň vnitřně.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou citliví a rádi pečují o druhé, vynikají svou vnímavostí a empatií. Hodí se pro ně proto povolání číšníka, učitele, personalisty, lékaře, zdravotníka, sociálního pracovníka, politika, krejčího, módního návrháře, bytového designera, chůvy, restaurátora a další. Rak nesnáší práci, která by ho odtrhla od ostatních lidí a kde by nemohl prokázat svou vynalézavost.

bigstock-doctors-working-with-colleague-306924355.jpg

Jaké povolání se hodí k tobě?
Bigstockphoto
Rakům není péče o druhé cizí. Proto můžou být skvělými zdravotníky.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou vůdci, a to nejen své domácí smečky. V práci se jim bude líbit, pokud budou mít možnost vést tým lidí a okázale dávat najevo své sebevědomí a svůj šarm. Proto by se měli zaměřit na povolání politiků, podnikatelů, reklamních agentů, burzovních makléřů či investičních specialistů, manažerů, zástupců firmy, publicistů, chirurgů, kardiologů a dalších. Lev nesnese práci, v níž nebude středem pozornosti.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou většinou manuálně zručné nebo si libují v práci, která vyžaduje smysl pro detail – ten ony totiž mají. Součástí práce by měla být také komunikace, která jim nedělá problémy. Mohou být dobrými hodináři, zlatníky, řemeslníky, úředníky, učiteli, vědci, zdravotníky, lékaři nebo lékárníky, vychovateli a pečovateli, sociálními pracovníky, statistiky, daňovými poradci, vědci, redaktory, korektory, veterináři a dalšími. Zrozencům tohoto znamení příliš nesedí práce, v níž by se museli rychle rozhodovat. Také neradi spolupracují s lidmi, kteří nejsou tak pečliví jako oni sami.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy rády pracují s jinými lidmi, vyžadují spravedlnost, snadno se přizpůsobují a mají cit pro estetiku. Hodí se k nim proto práce grafika, ilustrátora, bytového designera, vizážisty, kadeřníka, právníka, soudce, diplomata, vyjednávače, maskéra, obchodníka s uměním, plastického chirurga a dermatologa, sochaře nebo fotografa a další. Váhy nemají rády rutinu, proto si často vybírají práci více než kreativní.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři rádi luští záhady lidstva, v práci potřebují jít do hloubky, mají schopnost léčit a navracet klid, jakmile přijdou krizové situace. Bývají proto dobrými psychology, psychiatry, chirurgy a patology, vědci, zpravodajci, exekutory, krizovými manažery, politiky, vojáky, policisty, hudebníky a herci nebo pracovníky v pohřebnictví. Štíři nesnáší povrchní až jednoduché pracovní prostředí.

bigstock-127172636.jpg

Pomoc a péče v nemocnici nebo sanatoriu může být pro Štíra to pravé.
Bigstockphoto
Léčit, pomáhat a urovnávat krizové situace, to je doménou Štírů.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci potřebují ke kariérnímu naplnění jen dvě věci – svobodu a možnost přijímat intelektuální podněty. Bývají skvělí piloti, cestovatelé a průvodci, překladatelé, publicisti, advokáti, politici, sportovci, manažeři, tiskoví mluvčí, PR pracovníci, komentátoři, spisovatelé a nakladatelé, veterináři, zoologové, astronomové nebo burzovní makléři. O co by se Střelci neměli ani pokoušet, to je práce na plný úvazek na postu úředníka – to by je totiž zničilo.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Zaklínadlem je pro Kozorohy řád, pořádek a organizovanost. Hodí se do velkých podniků a státní správy. Mohou pracovat například jako bankéři a ekonomové, statistici, architekti, vědci, státníci, politici, auditoři, archiváři, inspektoři, vojáci, na své si přijdou i jako politologové nebo historici. Kozorozi nesnáší práci, při níž by hrozila ztráta peněz a v níž by se nedalo postupovat po kariérním žebříčku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři bývají nadmíru tvořiví a originální, potřebují pracovní prostředí, v němž to mohou dokázat a v němž se cítí intelektuálně stimulovaní. Svou jedinečnost a vynalézavost dobře uplatňují jako humanitární pracovníci, političtí aktivisté, jasnovidci, kartáři a astrologové, programátoři, pracovníci v reklamě a marketingu, cestovatelé, homeopati, spisovatelé, skladatelé nebo hudebníci a další. Vodnáři nesnáší práci, ve které by nemohli kreativně uvažovat a která netoleruje nic než zažité postupy.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby potřebují dávat na odiv svou kreativitu a umělecké sklony či duchovní zaměření. Musí věřit tomu, že je jejich práce smysluplná a má cenu ji dělat. Jsou skvělými zdravotníky, lékaři, učiteli, psychology a poradci, terapeuty, hudebníky, animátory, pracovníky v reklamě, farmaceuty a homeopaty, potápěči a plavčíky, charitativními pracovníky a dalšími. Ryby nesnáší příliš materialistickou práci a takovou práci, která by je fyzicky a psychicky úplně vysávala.

Související články