Použité čajové sáčky nevyhazuj. Pomůžou v mnoha případech

Shutterstock
|
04. 01. 2024
|
Patříš mezi milovníky kávy, nebo si dáš raději šálek dobrého čaje? Pokud dáváš přednost čaji, pak bys měla vědět, že vyhazovat použité čajové sáčky je chyba. Vyluhovaný čaj totiž dokáže hotové divy! Podívej se, s čím vším si poradí.

Pro krásné oči

Probudila ses po probdělé noci a tvoje oči vypadají jako dva vytahané spací pytle? Nezoufej! Stačí si uvařit černý čaj a vychladlé sáčky přiložit na oči. Nech je působit po dobu pěti minut a opláchni. Zázraky na sebe nenechají dlouho čekat.

Hojivé účinky

Zelený, černý, ale také bílý čaj má hojivé účinky. Pokud tě tedy pobodal hmyz, způsobila sis odřeninu nebo popáleninu od sluníčka, opět využij starý čajový sáček. Skvělých výsledků dosáhneš, pokud ho na pár minut vložíš do mrazáku.

Pryč s aftami a opary

Bojuješ s nepříjemnými aftami anebo bolavými opary? I s jejich odstraněním a zahojením pomohou čajové sáčky. Opět je stačí uložit na pár minut do mrazáku a postižené místo jimi pravidelně (několikrát denně) potírat.

Voňavá lázeň

Kdo by po náročném pracovním dni odmítl pobyt ve vaně plné voňavé věny a vody? A když si k tomu připravíš ještě čajovou lázeň, tvoje pokožka ti bude vděčná. Stačí do vany přidat několik pytlíků měsíčkového, heřmánkového anebo zeleného čaje a pohodlně relaxovat.

Pryč se zápachem

Trápí tě zápach z uzavřených bot? I s jeho odstraněním pomůže čajový pytlík. Stačí, když ho do boty vložíš přes noc. Ráno nebude po zápachu ani památky.

Čisté nádobí bez drhnutí

Zní to možná neuvěřitelně, ale použité čajové pytlíky upotřebíš také v kuchyni. Pokud se ti ve dřezu nahromadila hromada spálených hrnců, zapečených pánviček a dalšího nádobí, které bys musela složitě drhnout drátěnkou, zkus do dřezu napustit vodu, přidej čisticí prostředek a několik pytlíků černého čaje. Nech odležet přes noc.

shutterstock_1139381582.jpg

Čajové sáčky, které použiješ, v domácnosti využiješ na mnoho způsobů.
Shutterstock
Věř, nebo ne, sáčky s černým čajem ti pomůžou k dokonale čistému nádobí.

Voňavá lednička

Čaj přirozeně absorbuje nejrůznější pachy. Pokud tě trápí ty, které vycházejí z útrob ledničky, i s nimi si dokážou čajové pytlíky poradit. Stačí, když několik z nich uložíš do ledničky na misku. Po zápachu nebude ani stopy.

Škůdci si už ani neškrtnou

Trápí tě v domě hlodavci anebo drobný hmyz? I s těmi si poradí čajové sáčky. Vůni čaje tihle nezvaní návštěvníky nesnáší, proto stačí umístit několik čajových pytlíků do míst, kde se obvykle vyskytují, a bude po problému.

Oživí zahrádku

Účinky zeleného čaje kromě tebe ocení i rostliny v zahradě. Zelený čaj totiž dokáže rostlinám přidat spoustu živin navíc. Vyluhovaný sáček proto přidej pod květináč anebo smíchej s kompostem. Odvar ze zeleného čaje také hubí škůdce a hmyz, který by si na tvých rostlinkách tak rád pochutnal.

Máš další osvědčené tipy, jak využít vyluhované čajové pytlíky? 

Autor článku: redakce

Použité zdroje:

  • ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/tucet-napadu-jak-vyuzit-pouzity-cajovy-sacek
  • blog.mall.cz/bydleni/8-vychytanych-zpusobu-jak-vyuzit-pouzite-cajove-sacky-759.html
  • dm.cz/inspirace-a-poradenstvi/domacnost/pouzite-cajove-sacky-jako-skvele-vychytavky-na-doma-1975484
Tagy: 
Související články