Hallowenské pohoštění ve vegetariánském hávu. Jak na něj?

redakce
Komerční článek
|
10. 09. 2019
|
Konec října se v posledních letech čím dál spojuje s oslavami svátku Halloween. Pokud jste se i vy rozhodli k těmto oslavám připojit, jistě rozmýšlíte nad tím, co hostům naservírujete. Máme pro vás pár tipů, jak připravit opravdu originální pohoštění.

V Čechách se obvykle při oslavách servíruje občerstvení v podobě máslových dezertů, masových pochoutek a dalších lahůdek. Halloween však není česká záležitost, tak to klidně můžete zkusit trochu jinak, třeba bez masa.

Dýně, dýně a zase dýně…

Vzhledem k době, kdy se Halloween slaví, je všude spousta čerstvé zeleniny a ovoce. Můžete proto připravit parádní pohoštění a nikdo si ani nevšimne, že na stole chybí maso. Využít můžete především dýni, která tomuto svátku vévodí. Tu připravte na všechny způsoby, upečte z ní koláč, uvařte polévku a udělejte z ní i chipsy.

Podobně jako s dýní můžete pracovat i s cuketou, patizónem, lilkem, mrkví, červenou řepou, celerem, rajčaty a vůbec s libovolnou zeleninou. Z lilku a cukety snadno vytvoříte chipsy v podobě duchů. Mrkev a řepa jsou výborné do pomazánek a zeleninovým salátem nezkazíte vůbec nic.

Zkuste to s ovocem

Z ovoce ve chvilce vykouzlíte strašidelné, ale velmi chutné dezerty. Jablka v karamelu budou jistě milovat jak děti, tak i dospělí. Nemusíte se však omezovat pouze na jablka, do karamelu ponořte klidně i hrušky nebo jiné ovoce. Vtipně vypadají duchové z půlek banánů a očními bulvami z hroznového vína jistě také nikdo nepohrdne.

halloweenske-pohosteni_2.jpg

Halloween předchází našim dušičkám.
redakce
Vynikající pohoštění vždycky slaví úspěch.

Povolejte profesionály

Jak můžete sami vidět, i bez použití masa se dá vykouzlit lahodná hostina. Nicméně jestli budete mít mezi svými hosty i vegany, nebo si nejste jisti, jak veganské či vegetariánské jídlo připravit, pak se poraďte s odborníky.

Ti si budou jistě vědět rady. V současné době navíc existují i firmy, které se specializují na veganské a vegetariánské jídlo. Bude tedy stačit říci, že pořádáte halloweenskou party, kolik lidí tam bude a oni už vymyslí menu, jak se patří.

Zábava nesmí chybět

Na vás už zbyde jen správná výzdoba a vymyšlení adekvátního programu pro vaše hosty. Jistě nešlápnete vedle, když pro malé i velké připravíte nějakou tu hru nebo soutěž. Spoustu zábavy si užijete při dlabání dýňových lampiček, míchání čarodějnických lektvarů nebo při zdobení strašidelných perníků.

Mezi velmi oblíbené halloweenské hry patří i „Bobbing for Apples“, kdy mají hráči za úkol pouze pomocí úst vylovit jablko z lavoru s vodou. Či slovní hra „Dýně“, která spočívá ve zdánlivě jednoduchém úkolu: jeden z hráčů odpovídá na všetečné otázky ostatních prostým slovem „dýně“. Trik je v tom, že odpovědět musí bez náznaku úsměvu. Jakmile se zasměje, vypadává a na jeho místo nastupuje další hráč.

Hry však nejsou podmínkou zábavy, party může mít celkem slušný spád i bez nich. Co by však rozhodně chybět nemělo, jsou strašidelné převleky. Ty patří k Halloweenu už od nepaměti. Upusťte tedy uzdu své fantazii a vymyslete si nějaký parádní kostým. Uspořádejte soutěž o nejlepší kostým a můžete si být jisti, že se s pořádnou maskou pochlubí i nejzarytější odpůrci převleků.

Související články