Exkluzivní LED panely 2v1 – co všechno umí?

emos.cz
Komerční článek
|
08. 03. 2019
|
LED panely jsou elegantním, efektivním i ekonomickým řešením, jak dodat chybějící množství světla do kanceláří a jiných nebytových prostor. Kromě toho je ale čím dál častěji najdete i v domácnostech, kterým rovněž propůjčují jednoduchý a čistý vzhled (v dnešní době tak moderní).

Výhody LED panelů v kostce

V porovnání s ostatními zdroji světla mají jednoznačně navrch. Jsou osázené kvalitními LED diodami s přepychově dlouhou životností (až 40 000 hodin), poskytují mimořádný světelný tok (1500 lm), a přitom vás potěší maximální energetickou úsporou. S jejich montáží si poradí i tzv. domácí kutilové, kteří nedostatek odborných znalostí vyrovnávají svým odhodláním a důvtipem.

Jak vybrat LED panel?

Při výběru LED panelu se jako první zamyslete nad tím, kam ho chcete umístit. Do kanceláře se nijak překvapivě nebude hodit stejné světlo jako do obývacího pokoje. Vzhledem ke zvolenému prostoru potom zhodnoťte také velikost, tvar, barvu světla, výkon a způsob uchycení světelného panelu.

Donedávna ještě platilo, že v těchto otázkách jste se museli rozhodovat stylem „buď, anebo“. To už není nutné. Kamenné obchody i e-shopy překypují čtvercovými, obdélníkovými i kulatými LED panely s různými rozměry, které si pomocí dálkového ovládání přizpůsobujete své náladě. Mezi horké favority patří stmívatelné LED panely umožňující změnu intenzity i teplotního odstínu světla. 

zm7141.jpg


emos.cz

K přelomu došlo i na poli způsobu uchycení. Už si nemusíte striktně vybírat mezi vestavnými nebo přisazenými LED panely. Konečně přichází svítidla, které vám umožňují rozhodnout se až po zakoupení. Seznamte se.

LED panely EMOS z řady Exclusive

Mezi jejich hlavní výhody patří, že umožňují vestavnou i přisazenou montáž. Pro zapuštění do sádrokartonu jsou vybavené kovovou lištou a 2 pojízdnými klipy. Tak si jejich rozpětí jednoduše přizpůsobíte přesně na průměr otvoru ve stropě (65–205 mm).

Vzhledem k elegantnímu bílému rámečku, z kvalitního hliníku, vypadají skvěle i při využití jako přisazený LED panel. I v tomto případě je instalace více než snadná. Z kovové lišty sundáte výše zmíněné klipy a takto vzniklý držák připevníte ke stropu pomocí 2 přiložených šroubků. Potom už k němu světlo jednoduše přiložíte a otočíte s ním o 35°, čímž ho zacvaknete, a už se ani nehne.

Tyto exkluzivní stropní LED panely jsou k dostání ve 2 teplotách chromatičnosti – ZM7141 (3000 K, teplá bílá) nebo ZM7142 (4000 K, neutrální bílá). Dosahují stejného světelného toku jako klasické halogenové 100W žárovky, přestože jejich příkon je jen 18 W. Oproti konkurenčním modelům navíc potěší nadstandardní zárukou 3 roky.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=VO140cRpNrM

Související články