Dámy, nechte vysávání na robotickém vysavači a jděte si zacvičit

www.maxpixel.net
Komerční článek
|
09. 10. 2018
|
Už vás nebaví neustálá rutina, kdy vás váš partner má doma fakticky jako zajatce a otroka, který bude neustále řešit jen domácí práce. Také na sebe nemáte ani kousek volného času? S chlapem a dětmi hýbnete jen stěží, tak se prostě osamostatněte a pomozte si sama.

Co ostatně mnohdy také zbývá? Bohužel. Velmi nepříjemnou činností, jež nás čeká fakticky každý den, je bezesporu vysávání. Jak se ho ovšem zbavit? Ne, jeho eliminováním určitě ne. To byste špatně obstála jak u zbytku rodiny, tak i sama u sebe. Optimální volbou je pořízení si robotického vysavače. Jak ho ovšem vybrat? Třeba podle následujících aspektů.

Výdrž baterie

Tento aspekt je pravděpodobně nejdůležitější. Na trhu se nachází modely, které dokážou pracovat klidně i 180 minut. Setkáte se ale i takovými, jež po 40 minutách nemohou a vrací se zpátky do dokovací stanice. Stejně důležitý je i čas nabíjení. Ten se pohybuje od 2 do 5 hodin. Záleží opět na kvalitě baterie. K dispozici jsou variace s Ni-Mh anebo s Li-ion bateriemi. Druhé jsou samozřejmě lepší, protože vysavač s nimi více vydrží a neprojevuje se u nich nepříjemný paměťový efekt.

Spousta režimů vysávání

I tady je dobré mít se na pozoru. Pokud vám robotický vysavač vysaje pouze střed místnosti a v rozích budete mít neustále prach a jiné nečistoty, je čas se s ním rozloučit, případně takový model vůbec nekupovat. Ideální je, aby měl specifické metličky na prach v rozích a méně přístupných místech. Vyplatí se také volit modely vyznačující se několika režimy jízdy. Vysávat může třeba po obvodu místnosti a stahovat se na střed, případně lze volit vysávání cik-cak.

Sací výkon a filtrace

Kterýkoli test robotických vysavačů vám prozradí, že mají celkový sací výkon mnohem nižší než standardní varianty. Tím ale neříkáme, že by nebyl dostačující. Nádobka na prach se totiž nachází hned za sacím otvorem, takže takovou sílu ani konkrétní model nepotřebuje. Určitě dbejte i na přítomnost HEPA filtru schopného zachytit i miniaturní částečky prachu.

Související články