4 lekce, které jsme si vzaly z filmu Ďábel nosí Pradu

Bigstockphoto
|
30. 06. 2016
|
Zní to naprosto neuvěřitelně, ale od premiéry našeho oblíbeného filmu Ďábel nosí Pradu uplynulo už 10 let! Tady jsou 4 lekce, které jsme si díky němu odnesly do života.

Slavný film, který startoval jako outsider, milujeme dodnes. Jeho vznik ale provázely velké problémy. Například Stanley Tucci byl do role Nigela obsazen až dva dny před natáčením. Meryl Streep navíc nebyla spokojená s platem, budget byl však natažený k prasknutí. Zajímavé také je, že ďábel alias Miranda Priestley nosí Pradu jen velmi málo. Vlastně vůbec nejvíc nosí kousky Donny Karan z 80. a 90. let, které po tolika letech už nepozná ani oko experta. „Miranda prostě musela mít svůj vlastní styl. Nebylo možné, abyste si u sledování řekli Jé, tohle je Dolce z loňské sezóny,“ vysvětlila časopisu Glamour stylistka filmu Patricia Field, jejíž tvorbu znáte také z ikonického seriálu Sex ve městě.

Nachystejte si kapesníky. Gilmorky se vrací!

Se stylem jde všechno snáz

Tak si to zopakujme. Andy byla naivka, která si myslela, že jí všechno spadne do klína, když bude poctivě pracovat. Ale ve světě špičkové módy - tak jako v jiných top oblastech - je poctivá práce prostě strašně málo. A i když budeme dřít jako koně, abychom opravdu zapadli, potřebujeme mimikry. V tomto případě je to prostě padnoucí sáčko v trendy barvě a podpadky alespoň sedm centimetrů vysoké.

via GIPHY

Známí jsou víc než peníze

Miliony holek by pro tuhle práci vraždily. Andy měla sice štěstí, ale bez Nigela by nejspíš brzy skončila. Časopis Runway oblékání a lá Máňa z Queensu prostě netoleruje. Ale se svým platem a bez Nigelovy pomoci by si mohla dovolit zhruba tak levý rukáv svého Chanel saka.

via GIPHY

Smát se blankytné a tyrkysové je prostě hloupost

„Ty prostě otevřeš skříň a vytáhneš z ní, co já vím, vytahaný modrý svetr, abys dala světu najevo, že jsi příliš povznesená na to, co si vezmeš na sebe. Jenomže nevíš, že ten svetr není jen modrý, není jen tyrkysový ani azurový, je blankytný. A také si nejsi vědoma toho, že v roce 2002 představil Oscar de la Renta kolekci blankytných šatů. Pak přisel Yves Saint Laurent se svými blankytnými vojenskými saky. A najednou se blankytná objevila v osmi různých kolekcích osmi různých návrhářů, prosákla do obchodních domů a odtud někam do levného textilu, kde sis ho ulovila v nějakém koši s výprodejním zbožím. Nicméně ta modrá představuje miliony dolarů a nevyčíslitelnou práci. A je trochu komické, že se cítíš povznesená nad módní průmysl a přitom máš na sobě svetr, který ti vybrali lidé v téhle místnosti. Jako spoustu jiných věcí.“ Ano, Mirando, rozumíme. Ten svetr není modrý a ty pásky si nejsou podobné.

via GIPHY

Nevzdávej se kariéry kvůli příteli

Nejsme si tak úplně jisté, jestli náhodou závěr nevyzněl jinak… Ale jestli dáme za něco ruku do ohně, tak je to to, že Nate měl zmizet ze scény mnohem dřív. A nejenom on. Taky jste byly naštvané, když Andy obdarovala své nevděčné kamarádíčky dárky, kteří se celí tetelili blahem - do chvíle, než si začali přehazovat Andin zvonící telefon? Zdá se, že je všechno v pořádku, dokud je Andy ušlápnutá holka v nepadnoucí košili. Ve chvíli, kdy si buduje kariéru a musí v novém režimu vydržet jen dva roky, aby mohla dosáhnout na vysněné místo, jí kamarádi v čele s jejím přítelem začnou házet klacky pod nohy. Tohle si přeci partneři nedělají, podruhé už totiž taková šance nemusí přijít. Nate, jsi sexy, ale radši randi s Lily!

Nenechte si ujít další stylové zprávy! Sledujte Kočky na Facebooku a Instagramu!

Související články