TOP 10 valentýnských filmů, které tě dojmou i rozesmějí

Bigstockphoto
|
14. 02. 2023
|
Valentýn se neúprosně blíží. Už víš, čím překvapíš svého kocoura? Skončíte v oblíbené restauraci nebo u romantického filmu? V případě druhé možnosti pro tebe máme seznam deseti nejoblíbenějších slaďáren, na kterých v redakci ujíždíme.

50x a stále poprvé: Kouzelná Havaj a tak trochu (ne)vděčná paměť

Netradiční romantický film, který je zároveň okouzlující komedií, se odehrává na slunné Havaji, kde ve volných chvílích místní ošetřovatel Henry Roth (Adam Sandler) klátí jednu turistku za druhou. Jeho nezávislý život plný nevšedních dobrodružství naruší návštěva malé rodinné kavárny. Právě tady se Henry potkává s krásnou Lucy (Drew Barrymore), která ale bohužel trpí vzácnou poruchou paměti. Pokud chce Henry získat srdce tajemné krásky, bude o ní muset bojovat každý den zas a znova.

Milionář z chatrče: Indie se vším, co k tomu patří

Určitě si vzpomeneš na precizně nabarvené obočí Vladimíra Čecha, které se pohybovalo údivem nad každou zodpovězenou otázkou soutěžícího v oblíbeném pořadu „Kdo chce být milionářem“. Na jeho světovou popularitu navázal romantický film Milionář z chatrče, který boří předsudky a zároveň ukazuje stinnou i světlou stránku osobnosti člověka. Příběh mapuje život malého chlapce Jamala (Dev Pate), který se stane nejbohatším a zároveň nejnenáviděnějším člověkem Indie.

PS: Miluji Tě: Dokonalá irská příroda a fantastický soundtrack

Pokud jednou uvidíš romantickou slaďárnu „PS: Miluji tě“, kromě okouzlujícího příběhu ti v paměti zůstanou i tóny soundtracku Johna Powella. Příběh začíná poněkud smutně. Mladý pár zasáhne brzy po svatbě hluboká rána osudu. Manžel Holly totiž umírá. Na svůj odchod se však pečlivě připravil. Pro Holly zanechal deset dopisů, které jí mají pomoct vypořádat se s obří ztrátou a znovu se zamilovat. Milá a úsměvná komedie se odehrává v prostředí nádherné irské přírody. Společně s hudbou a nenáročným, přesto však nesmírně milým příběhem, jde o jeden z nejlepších romantických počinů současnosti.

bigstock-happy-young-couple-sitting-on-281262073.jpg

Pusťte si na Valentýna pořádnou pecku!
Bigstockphoto
Filmovým dnem nemůžeš nic zkazit!

Forrest Gump: Příběh opravdové lásky a oddanosti

Kdo by neznal příběh malého chlapce Forresta, který od malička dělal, co se mu řeklo. Do života si tak odnesl několik ponaučení své pečlivé maminky i životní lásky, s níž (aniž by to tušil) počal syna. Milá záležitost, pokud chceš znovu uvěřit v dobrotu a laskavost lidí okolo sebe i v to, že na světě existuje dobro. Stačí jen věřit. Forrestova životní pouť od 50. do 80. let je koncipovaná jako totálně bezelstné vyprávění hrdiny, neschopného obecnějšího hodnocení situace. Během 142 minut sleduješ příběh nadějného sportovce, válečného hrdiny i úspěšného podnikatel. Za nás je tohle absolutní TOP!

Titanic: Klasika, která se neokouká

Cítila jsem se, jako bych stála nad hlubokou propastí a neměla nikoho, kdo by mě zadržel. Nikoho, kdo by mě měl rád. Nebo si mě vůbec všiml.“ Slova plná bolesti mladé Rose, která se plavila na megalomanské lodi zpátky do Ameriky, ti možná budou velice blízká. Snímek, který mapuje kontrasty ve společnosti i povrchnost lidí, vypráví příběh romantické lásky dvou mladých lidí, které spojí tragický osud největšího parníku své doby. Film Jamese Camerona je oslavou pompéznosti, megalomanství i tak obyčejných a přehlížených věcí, jako je upřímná láska dvou lidí z naprosto opačných vrstev společnosti.

Láska nebeská je povinná nejen během Vánoc

Bez legendární Lásky nebeské by u mnohých z nás Vánoce prostě neexistovaly. Pokud jsi nestihla snímek zkouknout před Vánoci, právě na Valentýna máš ideální příležitost. Příběh složený z několika veselých, pošetilých i smutných romantických historek vyvrcholí přesně na Štědrý den. Osud hlavních hrdinů se mnohdy proplete tak, že by to nevymysleli ani tvůrci oblíbené společenské hry Twister.

Amélie z Montmartru ti poradí, jak obohatit životy druhých o trochu lásky a dobra

Život mladé Amélie nijak nevybočuje ze šedi a každodenního stereotypu. Dívka žije v pařížské čtvrti Montmartre, která je světem sama pro sebe.  Ani ji však osud nešetřil. Smrt jí vzala kuriózním způsobem maminku, nad jejíž ztrátou otec neustále truchlí. Amélie jednoho dne objeví starou krabici plnou vzpomínek. Rozhodne se ji doručit právoplatnému majiteli. Během svého putování se zamiluje a zjistí, jak jednoduché je obohatit životy druhých o trochu lásky a dobra.

Hvězdy nám nepřály jsou  příběhem o (ne)splněných snech

O tomhle snímku můžeme bez uzardění napsat, že jde o dojákovou dramedii. Vtipné hlášky střídají strasti dvou mladých onkologických pacientů, kteří se ale nebojí užívat si každého nového dne plnými doušky. Hazel miluje knihy a zvláště ty od jistého Petera Van Houtena, s nímž se touží setkat. K setkání opravdu dojde a Hazel hledá odpovědi na otázky, které ji celým životem provázejí. Stihne najít odpovědi na všechny?

Než jsem tě poznala: Milovníci GOTka jásají

Pokud patříš mezi skalní fanoušky legendárního seriálu Hra o trůny, určitě ti v paměti utkvěla překrásná Daenerys. A přesně ta si střihla hlavní roli v legendárním romanťáku Než jsem tě poznala. Louise (Emilia Clarke) pracuje v bistru a žije ve stereotypním vztahu se svým přítelem, kterého ale tak úplně nemiluje. Zanedlouho poznává Willa, který po dopravní nehodě ztratil chuť do života. Ani jeden z nich netuší, že jim vzájemné setkání změní život.

Pretty Woman aneb jak chudá holka ke štěstí přišla

Bez téhle klasiky by nebyl náš seznam kompletní. Mladičká prostitutka Vivian sní o princi na bílém koni. Díky své empatii, kráse a prořízlé puse se o ni začne zajímat movitý Edward. Ten si jednoho dne Vivian odvede do svého luxusního apartmá. Stane se jejím vysněným princem?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6, zdroj 7, zdroj 8, zdroj 9, zdroj 10

Související články