Koronavirus nám Velikonoce nevezme. Udělej si svátky pro sebe!

bigstockphoto.com
|
08. 04. 2020
|
Velikonoce 2020 budou bez koledníků, to už je jasné. To ale neznamená, že bys sebe, případně svou rodinu měla ošidit o Velikonoce. Pokud máš svátky jara v lásce, ráda zdobíš byt nebo dům a maluješ vajíčka, s chutí do toho!

Je pravda, že spoustu věcí děláme pro koledníky a návštěvy, které se někde o Velikonocích střídají jak na běžícím páse. Letos budou svátky mnohem poklidnější, tedy aspoň by měly být. Pořád totiž platí omezení volného pohybu (do práce, na nákup, do lékárny, na pohřeb, při výpomoci a tak dál). A nejde jen o zákazy. Zkusme se ještě chvíli udržet a dělat všechno proto, aby se situace mohla co nejdřív vrátit do normálu.

Maluj vajíčka a vyzdob domácnost

Jestli máš doma kocourka, který už si na tebe plete pomlázku, a jestli tě baví barvení vajíček, pusť se do toho. Ono se to přece nakonec sní. Jak dlouho jsi neměla vajíčko na chlebu nebo lahodnou vajíčkovou pomazánku? Na mýty o cholesterolu a vejcích se vykašli!

Stejně tak se už teď můžeš pustit do výzdoby podle svého gusta. Ať už ti k radosti stačí pár drobných dekorací, nebo to vezmeš z gruntu a skvostně nazdobíš všechno včetně oken, udělej to. Svátky si nemusíme nechat vzít. Tak se nenech otrávit současnou situací.

bigstock-happy-easter-a-mother-and-her-354093911.jpg

Plošná karanténa nepřeje koledníkům, ale nemusí nám vzít svátky jara úplně.
bigstockphoto.com
Baví tě přípravy na Velikonoce? Nenech si je ani letos vzít!

Upeč beránka a mazanec

Možná že ráda pečeš. Letos můžeš pěkně zaexperimentovat, třeba se zdravějšími verzemi. Moc strávníků totiž pravděpodobně mít nebudeš. Mimochodem – když to uznáš za vhodné, můžeš nechat za dveřmi kousek na ochutnání třeba postaršímu sousedovi. Když k tomu přidáš milé velikonoční přání, nemůžeš udělat chybu. Nezapomeň ale, že stáří si potrpí spíš na tradiční provedení takových pokrmů.

Nauč svoje děti koledovat

Máš děti? Výborně, nauč je koledovat! Koledy můžou umět kluci i holky a naučit se něco nového není na škodu. Můžeš je s Velikonocemi aspoň trochu seznámit, něco jim o nich přečíst… A na koledníky se připravíte za rok. Uvidíš, že to nakonec bude fajn.

Jak budeš letošní Velikonoce trávit ty? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články