Jan Nedbal, milenec Boženy Němcové, se nebál kvůli ženě porvat

Aplaus In
|
26. 01. 2021
|
Sleduješ minisérii Božena? Pak sis určitě už stačila všimnout básníka Václava Bolemíra Nebeského, milence Boženy Němcové, kterého ztvárnil děčínský herec Jan Nedbal.

Třicetiletý rodák z Děčína vystudoval zdravotnickou školu a obor diplomovaný zdravotnický asistent. Ze zdravotnictví ale tak trochu „utekl“ k herectví. Vystudoval totiž DAMU a odjel do Norska, kde působil v tamním divadle.

Vycházející herecká hvězda

Od roku 2018 se pak začal objevovat v tuzemských seriálech. Vidět jsi ho mohla třeba v internetovém seriálu Skvrna, v minisérii Herec, nebo televizní novince Sestřičky Modrý kód (postava zdravotního bratra Lukáše Hartmana), kde schytal rány pěstí a pád na tvrdou zem. To vše kvůli lásce k zadané ženě.

Dětství plné násilí na děčínském sídlišti

Jak sám herec přiznává, rozhodně to nebylo poprvé. Na děčínském sídlišti, kde Honza vyrůstal, se prý mezi sebou kluci prali pořád. Jednou to bylo kvůli holce, podruhé kvůli kamarádům. Škola života ho naučila. Při natáčení rvačky si tak dokonce chtěl nechat „dát do zubů“ doopravdy. To mu ale kvůli případnému monoklu a navazujícím scénám nedovolili.

aplausin.cz_.jpg

O tomhle herci ještě uslyšíme.
Aplaus In

Nahoty se tenhle kocour nebojí

Jeho nejnovější a zároveň nejkontroverznější rolí je nepochybně postava básníka Václava Bolemíra Nebeského, milence Boženy Němcové, kterého ztvárnil v minisérii Božena. Dámské publikum určitě potěší, že o odvážné scénky tady rozhodně není nouze. Vášnivý románek Boženy a Bolemíra ale bohužel skončil velmi emotivním rozloučením.

Dobrá zpráva pro fanynky

Dokonalé tělo tohohle kocoura ale můžeš obdivovat na divadelním pódiu, které je jeho druhým domovem. Honza je totiž od roku 2019 v angažmá plzeňského Divadla J. K. Tyla a kromě toho hostuje v Divadle Na zábradlí, v Národním a Stavovském divadle nebo v divadle Alfréd ve dvoře. V roce 2021 ztvárnil dokonce mladšího Jana Wericha v představení Werich, na letní scéně Muzea Kampa.

Soukromí si Honza dobře střeží

Jaký je představitel téhle role ve skutečnosti? Miluje procházky přírodou, hudbu a dokonce má svou vlastní kapelu. Jmenuje se Matka a hraje alternativní black metal hip-hop, což asi není úplně pro každého. A jestli tě zajímá, jestli má Honza přítelkyni, musíme tě zklamat. Svoje soukromí si totiž tahle vycházející hvězda střeží víc než cokoli jiné.

Více fotek a informací o tomhle sympaťákovi najdeš na aplausin.cz

Máš Honzu Nedbala ráda, nebo jsi ho ještě příliš nezaznamenala? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články