Jací jsou Blíženci? Pohotoví, vnímaví, ale proměnliví

www.bigstockphoto.com
|
21. 01. 2020
|
Znamení zvěrokruhu, ve kterém se narodíme, o nás nedokáže říct všechno. Možná ale dokáže vystihnout naši podstatu. V minulých článcích jsme řešily Berany a Býky, tentokrát se zaměříme na Blížence! Schválně, poznáš sebe nebo své blízké?

Blíženci se rodí mezi 22. květnem a 21. červnem. Jejich planetou je podle astrologie Merkur a jejich živlem vzduch.

Blíženci bývají takoví úžasní filosofové a idealisté. Přemýšliví a vnímaví, spousta z nich má ráda intelektuální debaty o čemkoli, co je jim blízké. Mívají široký okruh zájmů, takže není vyloučeno, že když potkáš Blížence, budeš mít co dočinění s někým, kdo hraje na harfu, jezdí na koloběžce a po nocích pozoruje hvězdy.

Blíženci nepostojí

Typický Blíženec je taková jedna velká ztělesněná změna. Nevydrží chvilku na místě nebo u činnosti, když objeví jinou, která mu něco říká. Blíženci nejsou zvyklí stát nohama na zemi, a když je k tomu někdo nutí, může z toho být pěkný malér.

Poznávacím znamením může být taky roztěkanost a nervozita. Nejde o důsledek nedostatečného sebevědomí, ale spíš právě oné nestálosti a proměnlivosti. Rychlost myšlenek některých jedinců narozených v tomto znamení je neuvěřitelná a jen těžko se dá stíhat.

bigstock-186458377.jpg

Blíženci umí mluvit, můžou být výřečnými politiky nebo mluvčími.
Blíženci bývají hodně komunikativní a mívají smysl pro humor.

Pochodující schizofrenie?

Blížence symbolizují dvojčata. A právě dvojakost by tě na tomto znamení neměla překvapit, je jim vlastní a někdy může hraničit se schizofrenií. Jednou jsou rozumní a logičtí, jindy se naprosto nechávají unést emocemi. Své velkolepé plány můžou blízkým vyprávět s nadpozemským nadšením, ale druhý den jako by o nich nevěděli. Přesně jak zpívá Vojtaano ve své písni Nestárnem‘: „Možná proto, že jsem Blížencem, jsem křížencem mezi šílencem a rozumnym pánem…“

Umí mluvit a je s nimi legrace

Blíženci bývají pořádní srandisti, ať už ke svému humoru přijdou během vývoje nebo až v dospělosti. Nuda s nimi fakt nebývá. Zároveň jsou obvykle komunikačně zdatní, takže se připrav, že když tě začne „ukecávat“, nejspíš mu nepůjde odolat. Zároveň počítej s tím, že Blíženec se dokáže ze všeho, co se mu nelíbí, elegantně vymluvit.

Neustále pracují na zlepšení

Zrozenci v tomto znamení můžou šetřit, ale že by si střádali hromady peněz, to ne. Na druhou stranu mívají dojem, že by se vždycky mohli mít o něco líp. To je neustále žene kupředu, protože ví, že to můžou získat jen tvrdou prací, aby z toho měli radost.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Johnny Depp, Liam Neeson, Angelina Jolie, Naomi Campbell, Eliška Balzerová, Richard Krajčo, Daniel Hůlka a další.

Jsi Blíženec a poznala ses? Nebo charakteristika sedí na někoho ve tvém okolí? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články