Jací jsou Berani? Srdeční, odvážní, ale netrpěliví

www.bigstockphoto.com
|
07. 01. 2020
|
Jednotlivá znamení zvěrokruhu, v nichž se narodíme, do jisté míry určují, jací budeme, co nám půjde a co budeme z duše nenávidět. Ne že by všichni Berani, Štíři nebo Vodnáři byli stejní. Základ tam ale vidět je. Tak se podívejme na ty Berany.

Beran je každý, kdo se narodí mezi 21. březnem a 20. dubnem. Jeho planetou je podle astrologie Mars a jeho živlem oheň.

Pro Berany existuje jen málo překážek

Berani bývají energičtí stejně jako jejich živel. Mívají vysoké ambice, průbojnost a odvážnost jim nejsou cizí. Poměrně snadno si prosadí to, po čem touží. Okouzlit nás na nich může jejich obvyklá bezstarostnost a spontánnost.

Lidé ve znamení Berana se často pro něco nadchnou a docela jednoduše k tomu strhnou i ostatní, ať už jsou to šachy, jízda na kole nebo seskok s padákem. Bývají to idealisté, kteří ale většinou dobře vědí, co chtějí. A za tím si pak jdou.

Po hlavě do všeho!

Jsou hodně přímočaří. V kombinaci s nadšením, se kterým se vrhají do nových aktivit, to občas může být skoro smrtící – když na tebe začne valit všechny svoje myšlenky, budeš mít co dělat, abys stihla všechno pobrat.

Co je báječné, je jejich smysl pro „tady a teď“. Včerejšek je už dávno za nimi a zítřek ještě zdaleka není. Zkrátka žijí přítomností.

bigstock-single-woman-dancing-in-the-ne-201320338.jpg

Berani jsou přímočaří a srdeční.
Beran se snadno nadchne pro něco nového. A jednoduše k tomu svede i své blízké.

Pozor, takt není jejich silná stránka

Berani dokážou být pořádně hrrr i v situacích, kdy se to moc nehodí. Chybí jim smysl pro taktní chování a jen málokdy oplývají aspoň přiměřenou mírou pokory. Když k tomu připočteme ještě jejich pověstnou netrpělivost, může to s ním být těžké hlavně ve chvílích, které si vyžadují diplomatické jednání. Na druhou stranu ale bývají srdeční, vřelí a upřímní, na nic si nehrají. Intriky a vypočítavost jsou jim cizí.

Když něco není naprosto v pořádku, neváhá a ozve se. Když má jídlo v restauraci nedostatek nebo když něco porušuje pravidla. Rozhodně mlčky nesedí v koutě, naopak aktivně žádá nápravu.

Berani jsou ke všemu dost prchliví, a když někomu něco vyčtou, za hodinku o tom už ani neví. A navíc můžou sami působit dost ztřeštěně a podivně.

Peníze se musí točit

Berani mají poměrně jasný vztah k penězům. Když je uloží na účet jako finanční polštář, radost jim nepřinesou. Radši je promění v hezký a nový zážitek nebo si pořídí něco pěkného na sebe, do domácnosti nebo prostě jen tak pro potěšení.

Kdo se narodil v tomhle znamení? Třeba Tommy Hilfiger, Keira Knightley, Robert Downey jr., Lucie Bílá, Halina Pavlovská, Michal Viewegh a další.

Máš ve svém okolí nějakého Berana? Dej nám vědět do diskuze pod článkem, jestli na něj charakteristika sedí!

Související články