Horoskop na prosinec 2022: Beranům hrozí pokuty, Ryby budou ve svém živlu

Shutterstock
|
26. 11. 2022
|
Poslední měsíc roku 2022 je tu, ačkoli spousta z nás má pocit, že sotva začal. Pojď se s námi podívat na to, co pro tebe hvězdy naplánovaly, a buď připravená!

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Berany v první polovině prosince trošku potrápí auto nebo jiný dopravní prostředek, případně pokuta. Dávej pozor na rychlost i na to, kde parkuješ. Vydání budeš mít během adventu beztak větší.

Ještě větší fičák to může být v oblasti lásky. Konečně se totiž nejspíš dočkáš pozvání na rande od někoho, po kom už delší dobu pokukuješ, ale neměla jsi odvahu ho oslovit. Našlapuj opatrně, nevleť dotyčnému do života jako uragán. To by se nesetkalo s velkým ohlasem.

A nakonec můžeš ještě v prosinci úspěšně absolvovat pracovní pohovor. Pokud tě tvoje stávající práce netěší, neboj se přihlásit na konkurz a ukázat, co v tobě je.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Zatímco první dekádu budeš skeptická vůči jakýmkoli citům, které vůči tobě může někdo chovat, hned po 10. prosinci se to může změnit. Pozvání na schůzku neodmítej, máš šanci poznat někoho opravdu báječného, s kým si budeš rozumět.

V práci budeš za hvězdu. Ostatní dobře vědí, když se na tebe obrátí s žádostí o pomoc, pravděpodobně si budeš vědět rady jako obvykle. Šéf si toho všimne a to si piš, že to nenechá jen tak – před Vánocemi se ti může dostat krásné prémie!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Ve tvém znamení proběhne 8. prosince úplněk a nechá tě uzavřít to, co už má být uzavřeno, tedy některé nevyřešené vztahy, v nichž jsi neměla jasno, případně nějaké smlouvy a dohody. V některých oblastech nastavíš nová pravidla, a to nejen pro sebe, ale hlavně pro své okolí, které jako by si s tebou v posledních týdnech dělalo, co se mu zachce.

Celý advent budeš v poklusu, abys stihla připravit krásné Vánoce. Koukej zaúkolovat i ostatní členy domácnosti, pokud nežiješ sama. Nemusí to všechno ležet na tvých bedrech. Konec roku slibuje zábavu podle tvého gusta – vydej se na hory, uspořádej divoký mejdan nebo klidně zalez do peřin s knížkou. Je to na tobě a hvězdy ti dovolí cokoli!

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci si prosinec tak nějak protrpí. Štvát tě nejspíš bude netečnost protějšku, který ti už pořádně dlouho nedal najevo, že tě miluje, a nepřidají ti ani kolegové v práci, kteří budou duchem u kapra a bramborového salátu už od začátku měsíce. Naštěstí se aspoň to první během svátků změní, protože si tvůj drahoušek uvědomí, že na tom, co mu vyčítáš, něco je.

Do úplňku 8. prosince se snaž dodělat všechno, co musí být tenhle rok hotové. Pak už totiž nebudeš mít moc šanci. Týká se to hlavně práce, kde se teď plácáš od desíti k pěti. Šéf si tvoje nevalné pracovní rozpoložení uvědomuje už teď, tak mu nedávej příležitost k nějakým výtkám.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi si udělají advent úplně na pohodu. Nakoupit dárečky v e-shopech je skvělý nápad, jen dej pozor, abys předem neposílala peníze někam, kde to ještě nemáš prověřené. Mohla bys o ně snadno přijít.

Jediné, co ti bude během posledního měsíce roku 2022 dělat vrásky, bude rodina. Dlouho se ti nebude dostávat odpovědi na otázku, jak Vánoce strávíte, kdy kdo přijde na návštěvu… A ruku na srdce – tchyně by ti neodpustila, kdybyste s cukrouškem odjeli na hory, aniž byste se zastavili. Aktivně se zeptej, co se chystá, případně co máš nachystat ty. Pak si ušetříš spoustu nervů.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se pořád tak nějak trápí s prací. Když už spolupráce vypadá nadějně, přijde něco, co je jim absolutně proti srsti. Neměj obavy, se svými zkušenostmi nebudeš čekat dlouho na další příležitost, při které jednoznačně zazáříš. Možná se ti to nepovede do konce roku, takže budeš o svátcích trošku nervózní, nenech si ale Vánoce a oslavy konce roku úplně zkazit.

Jestli Vánoce miluješ, připrav si je podle svých představ a stejně tak si vychutnej celý advent. Nejkouzelnější období roku si užiješ, dárečky už máš určitě svědomitě nakoupené. A pokud tě přece jen něco má zaskočit, pak to nebude nic horšího než rýma, s níž si hravě poradíš.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou během prosince řešit hned několik věcí. Jednak je trošku pozlobí láska, hlavně ta neopětovaná, jednak budeš mít plnou hlavu nějaké úřední záležitosti, která už nejspíš běží a v prosinci se nečekaně rychle posune kupředu, a navíc ještě dojde na neshody s kolegy. Ty budou naštěstí zapomenuty, jakmile vypukne vánoční večírek.

Pro Váhy bude od prosince až do března 2023 důležité, aby se dobře cítily u sebe doma, budou proto řešit rekonstrukce, nebo dokonce stěhování. Prvotní impuls nejspíš padne právě kolem svátků.

A spousta Vah se zaměří i na to, jak jim to sluší – ještě před Vánocemi se pokusíš shodit nějaké to kilo a taky si dopřeješ procedury, na které jsi docela kašlala. Udělej si radost, zajdi si ke kadeřnici, na kosmetiku nebo manikúru. Budeš ze sebe mít skvělý pocit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři budou neustále zatraceně blízko depresi, která pramení z delšího splínu a nenaplnění očekávání. Advent pro ně bude spíš smutný než poklidný a kouzelný, o Vánocích si ale v rodinném kruhu uvědomí, že na tom zdaleka nejsou tak špatně a s tím, co mají můžou být šťastní.

Těsně před Vánocemi, 23. prosince, proběhne novoluní, během kterého se v práci otevře téma mzdy a odměn. Neboj se říct si o zvýšení, je na to vhodný čas a tobě se teď bude hodit každá koruna.

Dávej si pozor na zadané muže kolem sebe. Někdo tě může fyzicky i svou osobností neskutečně přitahovat, ale vzešel by z toho jen (tvůj) emocionální otřes. To nechceš.

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci na tom nebudou o moc líp než Štíři, kteří se budou modlit, aby byl prosinec brzy u konce. Je dost pravděpodobné, že ještě před svátky dojde na rozchod, který jste se s partnerem snažili zaplašit, ale bohužel jste ho jen oddálili a situace vygraduje v tu nejnevhodnější dobu z celého roku. Neboj se ale, že bys na Vánoce byla sama. Rodina nebo kamarádky se s tebou o štědrovečerní kouzlo s radostí podělí.

Nenechávej tentokrát nakupování vánočních dárků na poslední chvíli, jak je tvým zvykem. Mohla bys toho v přeplněném nákupním centru dva dny před Vánocemi litovat.

Na všem se dá ale najít něco pozitivního. Zatímco tvoje okolí budou klátit virózy a nachlazení, tobě bude stačit vitamín C, zinek, vápník a hořčík a přečkáš advent bez zdravotní úhony.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi si „užijí“ pověstný předvánoční shon. Na poslední chvíli se totiž pravděpodobně dozví, že budou hostit i dosud nečekanou návštěvu, která u nich není obvyklá. Všechno zvládneš na jedničku, ale bude tě to stát hodně úsilí a zopakovat si to rozhodně chtít nebudeš. Odmítnout osamoceného blízkého ale nedokážeš.

Až do novoluní, které nastane 23. prosince, se snaž pravidelně odreagovat, ať už jakkoli. Hrozí ti totiž úplné psychické vyčerpání a ty rozhodně nechceš strávit svátky na gauči s nepřítomným výrazem.

Během prosince se můžeš s někým na něčem zásadním dohodnout. Možná půjde o práci, možná o něco ve vztazích. Ještě to ale neber za jasné, v lednu se to může úplně otočit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři měli v posledních týdnech spoustu starostí prakticky ve všech oblastech života, proto budou rádi, že to 8. prosince s úplňkem skončí. Oddychnou si, že stihli spoustu věcí vyřešit ještě před koncem roku a do toho dalšího vykročí s čistým štítem.

Novoluní 23. prosince pro ně bude zásadní a otevře psychické rány, o kterých si Vodnáři sami mysleli, že už jsou dávno zacelené. Pokud si vyčítáš chybu z minulosti, zbytečně se netrap, stejně už to nezměníš. A pokud bylo ublíženo tobě tak, že tě to ještě pořád dokáže sejmout, neboj se s tím oslovit odborníka.

Zároveň bude prosinec ideální dobou na nějakou tu společenskou událost, vánoční večírky nebo trhy. Někde totiž můžeš potkat hodně důležitou osobu, se kterou si padneš do oka nebo si s ní pracovně plácneš. V každém případě to bude stát za to!

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou během adventu ve svém živlu. Jejich přirozeností je totiž potěšit blízké, proto budou s chutí ještě vybírat poslední dárečky, péct cukroví a zbytek domácnosti překvapí extra kreativní výzdobou. Zkrátka zavládne ta správná nálada!

Zároveň ale mysli na svoje zdraví. Prosinec bude náročný na imunitu a tvoje předvánoční i vánoční plány může snadno zhatit nemoc.

S koncem roku se přiblíží zásadní změna a nějaký přesun – může to být v rámci práce, tedy její změna, příchod do nového okruhu lidí nebo třeba stěhování. Věř, že právě tahle změna ti prospěje.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články