Horoskop na květen 2022: Váhy zamakají, Střelcům hrozí nedorozumění

Pixabay
|
27. 04. 2022
|
Máj, lásky čas? Jak pro koho. Zatímco někdo si bude užívat romantiku nejkrásnějšího jarního měsíce plnými doušky, jiný bude mít mnohem přízemnější starosti.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

V první polovině měsíce se bude všechno točit kolem peněz a majetku. Pokud máte v rodině nějaké neshody ohledně financí, například nesplacenou půjčku, bude nejvyšší čas si k tomuhle tématu sednout a pořádně ho probrat.

Od 10. května bude ve tvém znamení Jupiter a to ve zkratce znamená jediné – pořádnou kupu štěstí! Konečně tě přestane brzdit to, co ti zatím bránilo v rozletu, ať už šlo o kariéru, nebo osobní život. Zároveň odnese všechno, co ti nebylo ku prospěchu. Máš tedy na co těšit!

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Už během posledního dubnového dne se odehrálo nejdůležitější novoluní v tomhle roce, tedy pro tebe. V první polovině května je tak ideální čas na rozjetí nových plánů, klidně se můžeš začít v životě ubírat úplně jiným směrem, než tomu bylo dosud.

Během května se pravděpodobně setkáš s nějakou změnou, která se bude týkat lidí ve tvém okolí – může přijít nový kolega, můžeš se dostat do úplně jiného pracovního kolektivu nebo klidně někoho zajímavého potkat. Neodmítej pozvání do společnosti, teď je příležitost seznámit se člověkem, se kterým by tě mohla potkat krásná budoucnost!

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se budou od posledního dubnového dne prát sami se svou třináctou komnatou. Pokud ti v hlavě straší nezpracovaná traumata, neodkládej to a řekni si o pomoc. Zkus třeba online terapie nebo se prostě porozhlédni po psychologovi nebo terapeutovi ve svém okolí.

Druhá polovina měsíce sice nebude diametrálně odlišná a lepší, ale zároveň už bude patrný jistý postup. Navíc je možné, že se dostaneš k penězům, které nečekáš. Výhra, výjimečné odměny v práci? To hvězdy zatím tají…

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Hned na začátku května se strhne pěkný fičák. Všechno kolem tebe se bude dít tak rychle, že to nebudeš stíhat zpracovávat. Rozchody, seznámení, změna práce… Bude toho hodně a něco se může týkat tvých blízkých, ne přímo tebe. Každopádně do toho budeš zainteresovaná – nejspíš se totiž dočkáš žádosti o radu.

Jestli ti začíná milenecký vztah přerůstat přes hlavu a obáváš se, že by mohl milostný trojúhelník zhatit tvoje plány s oficiálním partnerem, bez váhání ho ukonči, dokud je ještě čas. Pro všechny Raky, kteří si chtějí najít někoho jen na sex, je tu varování, aby s tím ještě aspoň nějaký ten týden počkali. Nemuselo by to dopadnout dobře.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi budou pány situace, ať se vydají kamkoli. Nejvíc patrné to ale bude v pracovní oblasti, kde se jim bude nesmírně dařit. Naprostá revoluce, o které nikdo neměl ani tušení, na sebe už nenechá dlouho čekat a ruku v ruce s ní přijde i lepší ohodnocení a víc jistoty.

Od úplňku, který proběhne 16. 5., můžeš řešit hlavně financování vlastního bydlení, ať už půjde o menší půjčku na rekonstrukci, nebo rovnou hypotéku. I během pochůzkách po úřadech ti budou hvězdy přát, tak z toho neměj obavy.

bicycle-g26e0617f2_1280.jpg

Ať už se bude dít cokoli, věř, že to tak má být.
Pixabay
Někdo si bude jaro užívat dosyta. A někdo zase bude doufat, že se květen rychle přežene.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny měly v dubnu solidně našlápnuto, ale v květnu je nejspíš trošku přibrzdí Merkur. Dostanou jedinečnou příležitost uvědomit si, že pravidelný odpočinek a pohyb na čerstvém vzduchu opravdu nesmí podceňovat, i když se zrovna třeba ještě cítí čerstvě po návratu z dovolené.

V práci hrozí neshody s kolegy a v osobním životě s těmi nejbližšími. Dělej tentokrát všechno proto, aby se to jen přehnalo. Výtky a výhrady nech radši na jindy, na příznivější konstelaci hvězd. Tentokrát by z toho byla jen pořádná, zato však zbytečná bouře.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají naprosto záviděníhodnou šanci potkat svého vysněného partnera nebo někoho, kdo se mu bude až neuvěřitelně povahově podobat. Nenech se zmást tím, že má možná tmavé vlasy místo blonďatých nebo tetování, které ti není úplně po chuti (pokud to tedy není hákový kříž nebo srp a kladivo). Tenhle člověk ti toho nabídne mnohem víc než jen svou tělesnou schránku.

Možná to bude právě nová známost, která ti vlije optimismus do žil, což se projeví i v práci. Šéf se nebude stačit divit, jak ti to najednou jde od ruky, a kolegové z tebe jen tak nespustí oči. Využij toho a obuj se do všech činností, které je potřeba vykonat!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Je libo pravou májovou romantiku? Tak fajn! Štíři si ji letos opravdu užijí dosyta. Pro ty, kteří jsou single, máme dobrou zprávu – i první máj se zmrzlinou u romantické komedie se počítá. Jestli nemáš nikoho, s kým bys pobíhala po parcích a líbala se pod rozkvetlými stromy, nelam si s tím hlavu a věnuj se sama sobě. Co takhle voňavá koupel, masáž, manikúra, pedikúra, kadeřnice nebo kosmetika?

Štíři prožijí 16. 5. nejdůležitější úplněk v roce. Všechno, co nemá pokračovat, se zbortí a nebude třeba kvůli tomu smutnit. Naopak vztahy, které mají budoucnost, ať už pracovní, přátelské nebo milostné, pokvetou přesně jako ty stromy. Důvěřuj procesu!

Střelec (23. 11. – 22. 12.)

Střelci budou bohužel řešit spíš zdraví, a to buď svoje, nebo někoho blízkého. Jak je to dlouho, co jsi nebyla na preventivce u praktika? Objednej se, nic tím nezkazíš a možná zachytíš včas problém, který se ještě neozval nahlas. Ve hře je kromě toho i péče o někoho, kdo je ti blízký. Nezapomínej při tom taky ale sama na sebe.

Druhá polovina května může být o něco náročnější, především psychicky. Lidi kolem tebe si nebudou tak úplně brát servítky a ty občas nebudeš vědět, jestli jim fakt tak vadíš, nebo se jen špatně vyspali. Žádný strach, v červnu se to vysvětlí a nakonec nebude tak zle, jak to bude zpočátku vypadat.

Kozoroh (23. 12. – 20. 1.)

Kozorozi, kteří plánují počít potomka, k tomu můžou romantickou květnovou atmosféru využít a výsledek bude jistě stát za to. Protože ale budeš mít opravdu velkou šanci otěhotnět, nespouštěj se bez ochrany s někým, o koho jako o otce svého dítěte nestojíš.

Kolem úplňku, který nastane 16. 5., budeš řešit možnou faleš mezi svými přáteli. Zatím se neví, jestli někdo nehrál fér vůči tobě, nebo odhalíš lži a přetvářku mezi jinými osobami, tak či tak tě to ale zklame. Co naděláme, život nás prostě občas sám ukáže, kdo je kdo…

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

U tebe se nejspíš květen bude točit kolem nemovitosti – koupě, prodeje, financování, rekonstrukce, stěhování… Tvým cílem bude zajistit si stabilnější zázemí, což je bez debat chvályhodné. Jen si dávej dobrý pozor na to, co podepisuješ.

S financemi to nebude kdovíjaké, což ti na náladě nepřidá, zvlášť když potřebuješ každou korunu zainvestovat do bydlení. Neboj se, nepotrvá to dlouho a situace se zase zlepší. Začni pořádně šetřit a máš napůl vyhráno.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby budou v pokušení zbavit se svého starého plechového miláčka, což se může povést jedině za předpokladu, že budeš hrát fér. Pak přijde čas na výběr nového a to už bude jiná písnička, zvlášť pokud nepůjdeš do bazaru pro něco s cenovkou 5 000 Kč. Pak bude radost zaručena!

Na domácím poli to bohužel nebude žádná sláva. Čekají tě neshody, hádky, provalení nevěry tvojí nebo tvého partnera. Rybám tak nebude co závidět. Ale víš, jak to je: „Jednou jsi dole, jednou nahoře…“

Zdroj

Související články