Nový koníček na jaro a léto? Paddleboard a koloběžka!

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
23. 04. 2019
|
Těšila ses na jaro a těšíš se i na léto, protože budeš moct strávit víc času venku? Teď ti ale možná došlo, že kolo už tě tak úplně nebere a na pěší túru se ráda vydáš jen jednou za čas. Pak je na čase najít si nové koníčky. Víme, co by to mělo být!

Rozjeď se na koloběžce

Kolo, brusle, to je sice fajn, ale co takhle najít si nový pohyb? Suchou variantou trávení volného času může být právě jízda na koloběžce. Ne, fakt není jen pro děti. Na koloběžce se skvěle svezeš, posílíš především stehna a hýždě a za hodinu jízdy spálíš zhruba 1 600 kJ. A to je paráda!

Koloběžky jsou skvělé v tom, že jízdu na nich zvládne prakticky každý, pomůžou ti rozhýbat tělo ztuhlé z celodenního sezení u počítače nebo jednostranného pohybu a navíc si můžeš vybrat ze spousty modelů – nějakou přímo na sport, na elegantní dopravu do práce nebo klidně freestyle koloběžku, se kterou můžeš po čase zářit na rampách. Proč ne?

bigstock-feet-on-the-scooter-the-girl-237203248.jpg

Koloběžku zvládne každý.
Na koloběžce spálíš pořádné množství energie a ještě si užiješ zábavu. Tenhle sport chválíme!

Hurá na vodu!

Nebudeme chodit kolem horké kaše, v posledních letech frčí paddleboardy. Až uhodí letní teploty, určitě se uchýlíš k vodě. Pokud tě ale nebaví jen u ní lenošit a občas se vykoupat, pořiď si paddleboard a o zábavu bude postaráno.

Paddleboardy jsou prkna, na kterých můžeš sedět nebo stát. Jsou sice podobné surfařským prknům, v tomhle případě se ale jezdec pohybuje pomocí dlouhého pádla. Nevěřila bys, jak si na něm mákneš a procvičíš svaly v celém těle a zpevníš je – odborníci a lékaři, byť teoretikové, si tenhle sport nemůžou vynachválit.

Zároveň tě ale čeká příjemná jízda, ať už se vydáš na hladinu rybníka, jezera nebo klidného moře. Škoda, že se k nám tenhle sport dostal až v posledních letech. Ve světě to totiž není žádná novinka, jeho historie totiž sahá až do roku 1960!

bigstock-caye-caulker-belize-dec-166911575.jpg

Paddleboard je prkno, na kterém se jezdí na vodě.
Na paddleboardu se můžeš parádně povozit, a až budeš unavená, lehni si na něj a užívej si sluníčka.

A jak na výběr? Rozhodně si obhlédni kvalitní sportovní e-shop, který má velký výběr a budou ti tu schopní i poradit s výběrem. Pak určitě nešlápneš vedle. Přejeme příjemnou zábavu!

 

Tagy: 
Související články