Víno otevřeš i bez vývrtky. Nůžkami, klíčem nebo pomocí boty

Pixabay
|
22. 04. 2021
|
Zahradní party, piknik v přírodě nebo oslava na kolejích se může nepěkně zvrtnout, pokud zapomeneš to nejdůležitější – dobré jídlo, pití a vybranou společnost. Všechny ostatní nedostatky lze poměrně chytře nahradit.

Zábava je v plném proudu a ty otevíráš jednu lahvi vína za druhou. Z ničeho nic však tvůj věrný společník otvírák spáchá harakiri. Co teď? Nepanikař a neházej flintu do žita! Máme pro tebe rovnou 6 způsobů, jak otevřít víno i bez vývrtky.

Způsob č. 1: Nůžky jako věrný společník

Namísto nůžek můžeš použit také ostrý nožík s vroubky, který jednoduše zabodneš do korkového uzávěru a pravidelnými pohyby ze strany na stranu korek z hrdla vypáčíš. Pokud se ti lahev otevřít nedaří, zkus kroužit nůžkami stejně jako s klasickou vývrtkou. To by bylo, abyste obsah lahve neochutnali!  

Způsob č. 2: Klíč nemusí jenom odemykat dveře

Kdo z nás nemá po ruce klíče? Víš, že i ty mohou posloužit jako super vývrtka? Stačí ten nejdelší zabodnout do korku a použít ho jako obyčejnou páku. Ideální je, pokud tuhle metodu necháš pánům tvorstva, kteří využijí své ukrutné síly. Přece jen my ženy jsme křehká a bezbranná stvoření (zejména když nám zasychá lak na pěstěných nehtech :)).

2.jpg

Víno se dá otevřít například nožem.
Pixabay
Co si budeme povídat, vývrtka je zázrak. Ale i bez ní to jde, když se hodně chce.

Způsob č. 3: Bota nebo ručník a zeď

Tak tenhle nápad nás asi nepřestane bavit a fascinovat. V redakci jsme ho vyzkoušely rovnou několikrát. Ne vždy byl ale výsledek uspokojivý. K otevření vína by každopádně měla stačit pouze bota nebo ručník, do kterého vložíš lahev a stranou s ručníkem nebo botou několikrát udeříš proti zdi. Jakmile korek „vyleze“ zhruba na 2,5 centimetru, jednoduše ho vyndáš rukou.

Způsob č. 4: Zatlačení korku zpět do lahve

Musíme se přiznat, i tuhle metodu jsme už několikrát zkusily. Zároveň však připojíme varování, že její provedení nedoporučujeme žádné kočce v bílé nebo světlé či oblíbené blůzce. Fleky po červeném vínu je velmi obtížné odstranit.

Ale zpátky k lahvi, která už netrpělivě čeká na otevření. Korek do ní můžeš hrubou silou zatlačit třeba opačnou stranu vařečky nebo jiným delším a oválným předmětem, který projde hrdlem lahve. Po uvolnění korku se ale připrav na pořádné (ne)vinné osvěžení.

Způsob č. 5: Hřebík a kladivo

Slibujeme, že při otevírání nedojde k poškození lahve ani ke znehodnocení jejího obsahu! Stačí do korku našroubovat delší hřebík, který poté jednoduše vytáhneš vhodnou stranou kladiva. Jednoduché, viď? :)

3.jpg

K otevření lahve může posloužit i cyklistický háček nebo hřebík s kladivem.
Pixabay
To by bylo, abyste se s našimi radami k obsahu lahve nedostali!

Způsob č. 6: Cyklistický háček

Patří tvoje bandička mezi vášnivé cyklisty? Pak v ní bude mít zaručeně někdo cyklistický háček. Háček, který se jinak používá k zavěšení kol, jednoduše našroubuj do korku a poté směrem k sobě vytáhni.

Znáš nějaký další neotřelý způsob, jak si otevřít víno bez vývrtky? Pouč nás v diskuzi pod článkem!

Tagy: 
Související články