Mise nový domov: křeče Kateřině brání starat se o děti

Facebook, Mise nový domov
|
12. 11. 2019
|
Minulý týden jsi mohla sledovat příběh Kamila, milujícího táty a manžela, kterému mozková mrtvice změnila život ze dne na den. Zítřejší středeční večer pak bude patřit Kateřině, která trpí nesnesitelnými křečemi. Ty jí brání v péči o děti.

Když tělo bolí a neposlouchá

Kateřina je velká bojovnice a lvice, která se nebojí prát za šťastný život svůj i svých osmiletých dvojčat. Bohužel dřív netušila, jak si s ní osud pohraje. Katka trpí těžkou nemocí, která se projevuje nesnesitelnými křečemi. Ty jí brání v péči o milovaná dvojčátka. Kateřina navíc slábne a křeče jsou den ode dne horší.

Opora ve formě tety

Pravou rukou a velkou oporou Kateřiny je teta Jana, která se o nemocnou mámu a její dvě děti stará. Bohužel prostor, ve kterém rodina žije, není dostatečný a Jana s rodinou tak nemůže bydlet natrvalo. Pomůže rodině Mise nový domov v čele s Terezou Pergnerovou a charismatickým Pepou? Odpověď se dozvíš ve středu 13. listopadu od 20.20 hod. na TV Nova.

Mise pomohla i usměvavému Kamilovi

V předchozím díle jsi mohla vidět, jak projekt pomohl zrekonstruovat, přestavět a vybavit dům, kde žije usměvavý a vždy dobře naladěný Kamil Otčenášek s rodinou. Manželka Zdeňka našla svého manžela pouhých sedm měsíců po svatbě ležet v křečích na podlaze. Lékaři konstatovali mozkovou mrtvici, která převrátila život rodiny naruby doslova ze dne na den. 

Kamil je upoutaný na invalidní vozík, nedokáže mluvit ani se o sebe postarat. Všechno tak zůstává na bedrech milující manželky Zdeňky a jejích dvou synů. Současný Kamilův stav se ale lepší. Dnes už dokáže vozík řídit, drží si pití, poškrábe se, pohne ramenem. Díky projektu Mise nový domov navíc získal notebook se speciálním programem, který za něj „mluví“.

Jaký bude osud další rodiny? Dozvíš se už ve středu od 20.20 hod. na TV Nova.

Související články