Letní dovolená v zimě. Proč vyrazit do Egypta, Turecka nebo Tuniska?

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
11. 12. 2018
|
Letní dovolená v zimě není jen o Dominikánské republice, Spojených arabských emirátech nebo Thajsku. Mnohem levněji můžete na přelomu roku vyrazit do zemí, jako jsou Egypt, Turecko nebo Tunisko. Jaké teploty v těch destinací lze v zimě očekávat a jak vybrat vhodné ubytování? Nejen na tyto otázky odpovíme v následujících řádcích.

Egypt v zimě láká turisty především kvůli památkám

V zimě se nejen v Egyptě čtyřicítek nedočkáte, přesto si můžete přes den užít příjemných 22 až 28 °C. Teplota vody se pak pohybuje obvykle do 20 °C. Obdobné počasí očekávejte na přelomu roku i tehdy, pokud si zvolíte za cíl zimní dovolené Tunisko nebo Turecko.

Počasí je tak ideální na poznávání místní kultury a památek. Vydat se za pyramidami je přeci jen příjemnější ve 25 °C než ve 35 °C. Pokud si proto chcete užít sluníčka i v tomto chladném počasí, můžete na dovolené zkombinovat odpočinek a řadu výletů k tomu. Ujít byste si rozhodně neměli nechat Luxor, Káhiru, Asuán nebo plavbu po Nilu.

Jak si vybrat ubytování v zimě pro letní dovolenou?

Abys pro vás byla dovolená v Egyptě dokonalá po všech stránkách, nenechávejte nic náhodě. Ubytování vybírejte takové, kde mají i vyhřívaný bazén, díky tomu se budete moci vykoupat také v chladnějším počasí. Dobrou volbou je hotel se zátokou či zálivem, hlavně ne s molem, pokud byste měli smůlu na silné větry, pak byste se do moře nejspíš vůbec nedostali, a to je škoda.

Přes den se sice dočkáte příjemných teplot, ale v noci vám může být trochu zima, především v hotelových pokojích, které jsou obvykle celé vykachlíkované. Vhod tak přijde pokoj s klimatizací, kde lze nastavit i funkci vytápění.

V zimě se dočkáte klidu, soukromí a výhodné ceny zájezdu

Zájezdy do Turecka, Tuniska i Egypta Čechy lákají v období hlavní sezóny i v zimním čase. Řada našinců do těchto zemí vyráží strávit klidné vánoční svátky a oslavit příchod nového roku. A proč turisty lákají především tyto destinace? Důvodů je hned několik.

Především to je výborná příležitost, jak poznat památky a nedostat úpal. K tomu přidejte výhodné ceny zájezdů, a to i při all inclusive stravování, nízkou obsazenost hotelových komplexů, tudíž i větší klid a dostatek soukromí. To vše se vám v létě jen tak nenaskytne.

bigstock-the-desert-transport-76894463.jpg

I přestože na večerní posezení vám nejspíš nebudou stačit jen šortky a tílko, dočkáte se i v prosinci a v lednu v Egyptě teplejšího a přívětivějšího počasí, než které v tomto období panuje u nás. Na večer si tak raději přibalte svetr a kalhoty, pokud se rozhodnete vyrazit na místní trhy, za poslechem egyptské hudby nebo za ochutnáním místní kuchyně. Přes den pak ale jistě plavky a další letní kousky z kufru vytáhnete.

Související články