Seznamky v ČR: Čtyřicátníci loví u oběda, ženy večer

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
08. 10. 2019
|
Zhruba každý druhý Čech má zkušenost se seznamkou. Kamaráda nebo parťáka si tady našla více než polovina zaregistrovaných. Vážný vztah pak necelá třetina. Zajímavé je i procento svateb. Šest procent uživatelů si vzalo svou lásku ze seznamky!

Seznamka jen pro tragédy? Ani náhodou!

Někdo razí heslo, že na seznamkách se seznamují jenom zoufalci. Realita je ale někde úplně jinde. Na těch kvalitních, mezi které patří třeba eDarling nebo český projekt jménem Elite date narazíte povětšinou na zajištěné, dobře situované a okouzlující muže i ženy, kteří nemají čas hledat si partnera „klasickou cestou“. Důvodem je v drtivé většině jejich extrémní pracovní vytížení.

Nejčastěji na seznamkách loví čtyřicátníci

Podle aktuálních průzkumů se prostřednictvím seznamek seznamují lidé ve věku 40-44 let, následováni třicátníky a šedesátníky. Zajímavé jsou také důvody, proč je seznamka jedním ze způsobů, jak si muži a ženy hledají svůj vysněný protějšek. Zatímco ženy se k seznamování prostřednictvím internetu uchylují především po nevydařeném vztahu (rozvodu), muži tady většinou hledají protějšky pro to, aby se natrvalo usadili.

bigstock-young-couple-embracing-at-park-244156774.jpg

Muži loví přes oběd, ženy spíše až večer

Trochu zarážející je skutečnost, že většina mužů, které na seznamkách najdete, hledá své protějšky brzy ráno a během oběda (nebo obědové pauzy). Ženy si pak vyhrazují na hledání vhodného partnera více času. Většinou na seznamku „dorazí“ až večer po práci, případně ve chvíli, kdy uloží děti a mají klid na to, aby jednotlivé profily důkladně prozkoumaly.

První rande v restauraci i na Maledivách

Zajímavé jsou také statistiky týkající se prvního „offline“ rande. Setkání s protějškem je nejčastěji realizováno na neutrální půdě v obklopení většího množství lidí. Nejčastěji sázíme na restaurace, bary nebo třeba diskotéky, výstavy, vernisáže, kina a divadla. Existují však i výjimky, které využijí třeba levné letenky v akci a svou vyvolenou pozvou na dovolenou na Maledivách nebo prodloužený víkend v Paříži.

Jsi zaregistrovaná na nějaké seznamce? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články