Mastné vlasy a blábolení aneb Čím spolehlivě odradit chlapa

Bigstockphoto
|
14. 11. 2021
|
První rande, oťukávání, pár společných zážitků a později třeba i vážný vztah – nic z toho nám obvykle nefunguje jen tak beze snahy. Třeba i beze snahy kocourka, který ti padl do oka, neodradit. Tady je přehled záležitostí, které většina z nich neskousne.

Mastné vlasy, špína za nehty a zarostlé obočí

Začněme vzhledem. Přece jen se musíš někomu líbit, aby tě pozval na rande nebo aby tvůj lehký cukrblik a následné rande neodmítl. S mastnými vlasy by si jen naprostá anarchistka a bohémka nejspíš troufla dorazit na schůzku, která má být zásadní odpovědí na otázku „můžeme to spolu zkusit, nebo ne“, mnohem častější jsou neupravené nehty a špína za nimi, která by se asi líbila jen málokomu. 

Připočíst k tomu můžeme ještě zarostlé a neupravované obočí nebo líčení typu „jdu na maškarní“ a průšvih je na světě – ze schůzky půjde tvůj favorit zhnusený a nebude divu, když už se ti neozve. 

Pokud se tak nestane a vy dva se společně poskočíte dál, hitparáda věcí, které se dost často neodpouští, pokračuje neoholenýma nohama, podpažím, nedostatečnou ochranou před potem nebo neopečovávaným klínem.

Buď radši zticha a neblábol

Nedopustíš ani pět vteřin ticha, protože se bojíš, že bude trapné? Vůbec to tak být nemusí a spousta lidí už chápe, že je mnohdy lepší mlčet, než plácat a omílat stokrát omílané nebo komentovat okolí, pokud tě tedy na chodníku přes ulici nezaujalo něco navýsost neobvyklého. Třeba tančící blázen.

S blábolením a žvaněním se často pojí hysterie a infantilnost. Vážně je možné, že jsi ze všeho nadšená a na všechno musíš šišlat, ať už jde o koťátko nebo mimino? Pokud ano a tvůj úlovek není stejného ražení, zřejmě se brzy rozloučíte. Pokud tě nenadchne každá obyčejná situace, tak nedělej, že tě nadchla. Je to totiž mnohem trapnější než trapné ticho.

bigstock-close-up-funny-woman-87430571.jpg

Mlč. Je to lepší než plácat blbosti.
Bigstockphoto
Občas je lepší mlčet. Fakt.

Emancipace vládne, ale má svou míru

Jestli chceš strávit dlouhá léta po boku s někým, kdo není totální bačkora, nesoustřeď se jenom sama na sebe a nesnaž se ze sebe v rámci emancipace udělat člověka, který se nepotřebuje nikomu líbit, rezervu u auta vymění sám a život si bez chlapa rozhodně umí představit, k čemuž ještě dodá nějaké to peprné slůvko na adresu té zpropadené mužské existence. Neříkáme, že být závislá na mužích je správná volba, to v žádném případě. Jenom to, že pánové jsou více či méně ješitná stvoření, a proto potřebují vědět, že je nějakým způsobem potřebujeme.

Až ti tedy podrží dveře, pomůže ti z kabátu nebo ti nabídne doprovod do bezpečí domova (na prvním rande třeba ke vchodovým dveřím), nech se a užívej si gentlemanská gesta jako zbytek něžného pohlaví v civilizovaném světě. 

Sebevědomí, samostatnost a sebekontrola

Tři úspěšné S k pěknému vztahu, dalo by se říct. Nedělej ze sebe chudinku, která „by bez něj nebyla nic“. Muži obyčejně touží po sebevědomé ženě, která má své cíle a která si uvědomuje svou hodnotu a jedinečnost. Že ráda vaříš, ale polovina zeměkoule vaří líp než ty? No a? Vaření k tobě prostě patří a chceš se v něm zlepšovat. Tečka. 

bigstock-young-pretty-woman-opening-her-73452256.jpg

Starej se o sebe sama, ale občas to dovol i svému kocourkovi.
Bigstockphoto
Emancipovanost je super, ale nesmí odrazovat pány.

Úzce s tím souvisí samostatnost, protože pověsit se muži na krk, to mohla dívenka v 19. století, kdy spolu páry většinou vydržely až do smrti. Teď se ale polovina manželství a vztahů vůbec rozpadá, takže si nedělej iluze, že by se o tebe tvůj momentálně vyvolený do konce života staral, i kdyby na to stokrát měl prostředky. 

Třetím S k tomu, aby to klapalo, je samozřejmě sebekontrola. Nehysterči. Nevyvolávej konflikty. Nedělej ze sebe žárlivou fúrii. V životě nastávají situace, kdy máš právo na svého drahouška řvát, že je to děvkař nebo že se na něj nedá v ničem spolehnout, protože všechno propije nebo prohraje v pokeru, ale to už záleží na tobě, jestli chceš s takovým člověkem být. Jestli totiž dáš průchod těm nejdivočejším emocím v situacích, v nichž se budeš plést, nemusí mít tenhle vztah dlouhého trvání.

Další tipy už jen ve zkratce:

  • Muži často vyhledávají ženy, které jsou samy sebou a umí se smát.
  • Hledají ženy, které na sebe neprozradí všechno a nechávají si svá tajemství.
  • Hledají někoho, kdo je nebude oslovovat „myšáčku, čumáčku, medvídku“ a podobně. Zvláště pak na veřejnosti ne.
  • Nechtějí ženu, která bude působit lacině. A ženu, která je laciná.
  • Muži mají rádi ženy s vlastním názorem.
  • Mají rádi ženy, které jim nechávají dostatek osobního prostoru. Klišé „jedno tělo, jedna duše“ je často moc nebere. Jsou svéprávní.
  • Nemají rádi ženy, které se opíjejí, kouří a potom tím vším páchnou. Platí jednou pro vždy, pokud tedy nemáš vyhlídnutého Tondu z drůbežárny, který chodí na pivo do hospody páté cenové. 
  • Nechtějí ženu, která už na první schůzce stále rentgenuje telefon a ten ke všemu během hodiny patnáctkrát zazvoní. Načež ona ho musí vzít, protože je to pracovní a prostě se to nedá odložit. Má si v takové situaci chudák myslet, že na něj někdy budeš mít čas?

Je toho na nás moc? Taky si můžeme vybírat

Máš pocit, že se toho na nás ženy klade trochu moc? Potom sama zauvažuj nad nešvary, které tě na mužích odrazují. Určitě jich není málo, jen se nad tím musí každá z nás trochu zamyslet. Možná že jeho odpuzovalo tvoje líčení. Tebe zase dokonale odradilo to, že nebyl schopen se ani decentně navonět. Pořád je z čeho vybírat.

Související články