Jak a s čím kombinovat dámské oxfordky? Nebojte se k nim vzít i minisukni

eobuv.cz
Komerční článek
|
22. 02. 2019
|
Polobotky z Oxfordu, inspirované opravdovými britskými gentlemany, již uchvátily srdce nejedné dámy. Jsou totiž krásné, osobité a zcela se vymykají jakémukoliv jinému stylu dámské obuvi. Možná právě proto si spousta žen neví rady, k čemu by vlastně měly své oxfordky nosit.

Možností je však celá řada a vybere si mezi nimi jak náctiletá studentka, tak pravá dáma. Předně záleží na tom, jaký model polobotek jste si vybrala. Ty nejklasičtější oxfordky vypadají doslova jako pánské boty: jsou tedy bez podpatku i jiných ženských detailů a v klasických, spíše tlumených barvách. V posledních letech se ale dámské oxfordky staly natolik oblíbenými, že jejich podob mnohonásobně přibylo. K dostání jsou tak ve všech odstínech, jednobarevné se vzorem, zdobené mašlemi, semišové, lakované…

Není asi třeba dvakrát poukazovat na to, že oxfordské polobotky jsme si my, dámy, vypůjčily z pánského botníku. Proč to tedy nepřiznat a nezkusit v podobném duchu doladit celý outfit? Inspirovat se můžete například u Marlene Dietrich a gentlemanů z 30. let. Základem jsou pochopitelně kalhoty – v tmavé barvě, ideálně s tenkým bílým proužkem. Doplňte je minimalistickou bílou košilí a sakem. Ty odvážnější mohou přidat i klobouk nebo velmi sexy působící šle.

2.jpg

Oxfordky a pánský styl á la 30. léta – to jde dohromady.
eobuv.cz

Do kanceláře i v minisukni

Jedna z nejbáječnějších věcí na oxfordkách je ta, že je můžete obout i na pracoviště s přísným dresscode. Využijte pak pravidla, které říká, že čím kratší je sukně, tím nižší mají být podpatky a oblékněte si minisukni, případně minišaty. Oxfordky jsou jediné boty, ve kterých se v podobném outfitu neprohřešíte proti dresscode etiketě.

Když milujete pohodlí

Oxfordské polobotky se dají s úspěchem kombinovat i s klasickými džínsy. Můžete si tak skvěle vychutnat pohodlí, které oxfordky poskytují, a hodit se celá do ležérního stylu. Důležité je výsledný outfit nepřekombinovat a vždy najít rovnováhu barev, vzorů i textur.  Záleží vždy pouze na vás a na vámi vybraném modelu bot.

Doufáme, že s naším manuálem si své oxfordky budete konečně naplno užívat. Ještě žádné nemáte? Podívejte se na širokou nabídku oxfordek na https://www.eobuv.cz/damske/polobotky/oxfordy.html.

Související články