Jak na hebké a zdravé ruce? Pomůže olej i peeling

bigstockphoto.com
|
24. 05. 2020
|
Suché, rozpraskané a šupinaté ruce jsou nejen otravné, ale především nevzhledné a nepříjemné na dotek. Za jejich nepěkný vzhled může špatná hydratace i agresivní chemie. Pokud toužíš po hebké a zdravé pokožce, poradíme, jak si ji přičarovat.

Šetrné mýdlo je základ

Správné a důsledné mytí rukou by mělo patřit k našim obvyklým hygienickým návykům. Časté mytí agresivními mýdly nebo antibakteriálními a antivirotickými gely ale může pokožku rukou nepříjemně vysušovat. Proto je potřeba zvolit šetrné mýdlo pro citlivou pleť s vitamíny a vyživujícími oleji. Po každém umytí je taky dobré ruce promazat hydratačním krémem.

Vyber správný krém

A u krému ještě chvíli zůstaneme. Super hebké a hezké ruce nezískáš zadarmo. Vybavit se proto budeš muset nějakým kvalitním krémem, který bude hutný a plný toho, co tvoje pokožka potřebuje. Vedle nešlápneš s krémem obsahujícím bambucké máslo, vitamín B a retinol. Tyhle přísady zajistí, že budeš mít jemné ruce ještě dlouho po tom, co si je krémem natřeš.

Skvělé jsou i krémy s minerálními oleji a lanolinem, které perfektně hydratují. Krémy s obsahem kyseliny mléčné zase zjemňují pleť. Glycerin zase dodává pleti vlhkost a kyselina hyaluronová zabraňuje vysoušení pokožky. Při výběru krému sázej na ten s hutnější konzistencí.

bigstock-hand-massage-19402961.jpg

Trápí tě suché a šupinaté ruce? Vyzkoušej tyhle triky.
bigstockphoto.com
Péče o ruce nemusí být složitá. Jen vědět, jak na ni.

Hydratace zevnitř

Nejen naše ruce, ale i zbytek těla ocení dostatečnou a pravidelnou hydrataci zevnitř. Tu dost dobře zvládne čistá, neperlivá voda. Od věci ale nejsou ani bylinkové čaje nebo ovocné šťávy. Denně bys měla vypít okolo litru a půl vody. Pokud na pitný režim zapomínáš, vyzkoušej vychytávku v podobě nějaké aplikace pro chytrý mobilní telefon. A pozor na nárazové pití před spánkem! Nejen, že se nevyspíš, taky svoje ledviny zatížíš víc, než je vhodné.

Zařaď do jídelníčku superpotraviny

Ty jsou totiž plné antioxidantů, které přispívají k normálně fungující imunitě a vitálnímu vzhledu pokožky. Exotické druhy klidně vyměň za naše tuzemské siláky, mezi které patří třeba zelí, jahody, borůvky, maliny, rakytník, ale i ořechy. Konzumace superpotravin totiž zvyšuje produkci kolagenu, což ocení nejen tvoje pokožka, ale také nehty nebo vlasy.

Dopřej rukám zábal

Čas od času dopřej pokožce rukou exkluzivní péči. Pokud nechceš utratit za speciální kosmetiku majlant, dost dobře si vystačíš i s přírodními oleji. Skvělý je třeba ten avokádový, mandlový, olej z aloe vera, kakaového másla nebo kokosový nebo olivový. Nemáš ani jeden z nich po ruce a do obchodu se ti nechce? Stejnou službu rukám prokáže i olej slunečnicový. Jen potom budeš vonět jako právě usmažený řízek.

Peelingem nic nezkazíš

Aby ses zbavila odumřelé kůže a navrátila rukám jejich hebkost, alespoň jednou týdně si naordinuj důkladný peeling. Opět můžeš sáhnout po přípravcích z obchodu, stejnou službu ti ale prokážou suroviny, které máš běžně v lednici nebo ve spíži. Skvělá je třeba pasta z cukru a olivového oleje, pasta z mletých ovesných vloček a mléka nebo také z mleté kávy a kokosového oleje. Vděčným pomocníkem je i trocha jedlé sody smíchaná s vodou.

Trápí tě suché a šupinaté ruce? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Související články