5 geniálních make up triků, o kterých ti nikdo neřekl

|
09. 06. 2020
|
Žádná perfektně nalíčená z nebe nespadla. A protože máme podle sesterství kočičího drápku povinnost předávat důležité informace dál, máme tu pro tebe pár triků, které ti usnadní život.

Dej si záležet a každou radu vyzkoušej doma, než se do ní pustíš naostro. Nechceš přece vypadat, jako bys právě opustila potemnělý kabaret.

Natáčení řas lžící

Obzvlášť večerní líčení si zaslouží víc vrstev řasenky. Udržet ji ale tam, kde má být, a navíc natočit řasy do správného úhlu, když má kartáček tvar štětky na záchod, to je umění. Jednoduchý hack se lžící vyřeší oba problémy najednou. Ještě lepší než kovová, je ale lžíce plastová. Je totiž tenčí, nestudí a nemusíte ji omývat - prostě ji přihodíte do své kosmetické taštičky.

Přečti si taky: Je nošení make-upu přežitek?

Správná aplikace rozjasňovače

Taky jsi celý život zakrývala stopy po večírku malými půlměsíčky pod očima? Chyba! Správná aplikace podléhá mnohem více Pythagorově větě než astronomii. Neboj se protáhnout trojúhelník až k lícní kosti a nezapomeň na oblast kolem u nosu pod obočím.

Aby byl tvůj vzhled dokonalý, měla bys vědět Jak na drápky? Pět tipů pro dokonalé nehty

bigstock-portrait-of-a-beautiful-girl-w-342848536.jpg

Jen málo žen ovládá umění make-upu dokonale.
bigstockphoto.com
Tyhle triky určitě využiješ!

Konturování celého obličeje

Změnit celý výraz obličeje pomocí jen dvou barev celkem snadné. Stačí si uvědomit, co potřebuju potlačit (tam přijde tmavá barva) a co zvýraznit. Lze tak jednoduše zúžit nos nebo dodat obličeji ostřeji řezané rysy. Jen po prvním rande by ses asi měla odličovat opatrně a v delším časovém intervalu…

Perfektní srdcové rty

Vykroužit ten správný tvar rtěnkou nebo konturkou je pro zkušenější ruku. S tímto snadným trikem ale dosáhneš skvělého tvaru, kterému Amíci říkají cupid bow. Stačí prostě obtáhnout hrany rtů na X a vyplnit barvou.

Kočičí oči i pro začátečnice

Namalovat krásné kočičí linky a neskončit u toho jako panda, to už je vyšší dívčí. Za léta tvrdé dřiny, testování a pokusů jsme dospěly k následujícím poznatkům. Uč se vykreslovat tvar s ostřejší černou tužkou. Odtud můžeš přejít ke kosmetické fixe a třeba ke gelovým linkám. Přidrž si víčko druhou rukou a začni malovat od prostředku oka k vnějšímu koutku. Tady vykruž oblouk, který budeš postupně dotahovat k vnitřnímu koutku. A pak si můžeš troufnout na ocásek. Každému ale sluší něco jiného, takže hned nemusíš napodobovat Amy Winehouse. Roztřesenou ruku můžeš upravit bílou tužkou a uchošťourem.

Související články