Neuvěřitelné triky s alobalem: čistí, leští i brousí

www.pixabay.com
|
02. 03. 2020
|
Lesklou stříbrnou folii najdeme asi v každé domácnosti. Málokdo si ale uvědomuje, že má všestranné použití a nehodí se jen balení řízků na dlouhou cestu. Díky alobalu zvládneš nabrousit nůžky, vyleštit koupelnu nebo uchovat pečivo déle čerstvé.

Udrží pečivo déle čerstvé

Taky miluješ vůni, chuť a křehkost čerstvého pečiva, které si přineseš z obchodu a zároveň tyhle vlastnosti chceš uchovat pokud možno co nejdéle? Pak si přizvi na pomoc alobal. Aby rozpečené, upečené nebo zakoupené pečivo vydrželo dlouho čerstvé a teplé, zabal ho do látkového ubrousku a pak do alobalu.

Nabrousí nůžky

Taky máš pocit, že tvoje nůžky papír a nitě spíše „žužlají“, než stříhají? Pak je bude potřeba nabrousit. Pokud doma nemáš brousek, nevadí. Stačí mít alobal - když ho několikrát přeložíš a budeš ho stříhat, zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Nejenže nůžky perfektně naostříš, ale taky jim vrátíš ztracený lesk.

Zbaví prádlo statické elektřiny

Rozčilují tě neustále elektrizující vlákna tvých oblíbených šatů a dalších kousků ze šatníku? A co takhle kdybychom ti poradili, že statické elektřiny se jednoduše zbavíš za pomocí alobalových kuliček, které jednoduše vložíš do bubnu sušičky.

baked-potatoes-1142155_960_720.jpg

Alobal je v domácnosti skvělým pomocníkem!
Pixabay
Alobal nepatří jen do kuchyně a k potravinám!

Snadné žehlení

Žehlení patří mezi nejméně oblíbené domácí práce. Pokud existuje někdo, kdo se v téhle disciplíně vyžívá, předej nám prosím kontakt, měli bychom pro něj „malou“ zakázku. Ale zpátky k věci, pokud chceš prádlo vyžehlit o mnoho rychleji a jednodušeji, jednoduše žehlicí prkno potáhni alobalem, který zakryješ potahem. Alobal se zahřeje a prádlo se automaticky vyrovná i z druhé stany, tím pádem stačí žehlit jen jednu stranu oblečení.

Jednoduché čištění

Nevíš si rady s připálenou pánví nebo špinavým pekáčem? Agresivní chemické čisticí prostředky vyměň za alobal. S jeho pomocí jednoduše odstraníš zažranou špínu, připálené jídlo i mastné fleky. Kousek alobalu jednoduše zmuchlej do kuličky a použij namísto drátěnky.

Stříbrné šperky jako nové

Zašlé stříbro nemusíš nechávat draze čistit ve zlatnictví. I v téhle oblasti ti pomůže zázračná stříbrná folie. Stačí jí vyložit misku, do které naliješ horkou vodu. Přidat můžeš trochu kypřícího prášku nebo nebělícího prostředku na praní. V roztoku nech stříbro máčet asi minutu a pak důkladně opláchni a otři do papírového ubrousku.Vrátí chromu lesk

Štvou tě šmouhy a zaschlé kapky vody na vodovodních bateriích? I s nimi si jednoduše poradí alobal. Namísto drhnutí a leštění drátěnkou a papírovým ubrouskem, se vyzbroj speciální „alobalovou houbou“ a vzhůru do leštění. Zašlým bateriím tak znovu propůjčíš jejich dávný lesk.

Menší spotřeba tepla

Platíš nehorázné účty za topení? I ty ti pomůže snížit alobal. Stačí si vyrobit jednoduchý, ale účinný odražeč tepla. Jak na to? Přilep silnější alobal na lepenku lesklejší stranou ven a desku umísti za radiátor. Teplo se odrazí od alobalu zpět do místnosti místo toho, aby zbytečně zahřívalo stěnu za radiátorem.

Máš nějaké další tipy a rady, jak využít alobal v domácnosti? Poděl se v diskuzi pod článkem.

Tagy: 
Související články