Jak roztáhnout těsné boty? Stačí k tomu vodka a noviny

Bigstockphoto
|
09. 10. 2021
|
Koupila sis botky, ale teď s nimi bojuješ, protože ti sice padly do oka, ale tvoje nohy nejásají? Pokud tě netlačí na délku (s tím ti fakt nepomůže nikdo), ale jen na šířku nebo přes nárt, dá se s tím pracovat. A není to nijak složité!

Stačí k tomu pár věcí, které má většina z nás doma. Pokud nejsi hrdou majitelkou klasického napínáku na boty, nevadí. Sleduj a uč se.

Trik č. 1: Chce to chodit

No jasně, tohle tě určitě napadlo. Ale pokud jsou ti boty opravdu jen trošku těsné, vezmi si do nich silnější ponožky a prostě je měj na nohou doma, než se v nich vydáš na špacír po městě. V místech, kde jsou ti těsné, je můžeš nahřát fénem. Jestli jsou tvoje nové botky ale těžší případ, pokračuj k dalším trikům.

Trik č. 2: Mokré noviny nejsou fuj

Tedy na omak je to trošku kentus, nicméně v těsných botách dokážou malé zázraky. Prostě namoč noviny, zmačkej je a do bot jich dej tolik, kolik se jich tam vejde. Nezapomeň je tam pořádně namáčknout, jinak to nebude mít efekt. Jen si dej pozor na tvar boty, abys ho úplně nezrušila.

Trik č. 3: Alkohol problémy řeší

Obecně určitě ne, s tvým problémem s novými botami ale pomoct může. Ideální je dát vysokoprocentní alkohol do rozprašovače a boty s ním postříkat, ale vystačíš si i bez něj. Boty si nazuj, potři těsné části hadříkem namočeným do „tvrdého“ a nech ho 20 minut působit.

bigstock-travel-vintage-old-boots-shoes-391965740.jpg

Těsné boty se dají roztáhnout třeba pomocí alkoholu.
Bigstockphoto
Pokud nic nepomůže, zajdi k ševci. Ten už bude vědět, jak na to.

Trik č. 4: Strč boty do mrazáku

Naplň sáček vodou, pořádně ho zavaž, pro jistotu ho dej ještě do jednoho. Tenhle zázrak pak dej do boty, vytvaruj vodu v sáčku, aby bota udržela svůj tvar, a další práci nech na mrazáku – klidně mu na to dej celou noc. Až pak boty vyndáš, počkej 20 minut a pak teprve vytáhni i sáčky se zmrzlou vodou. Bacha, na opravdu drahé boty to radši neriskuj.

Trik č. 5: Slupky od brambor v akci

I slupky od brambor ti dokážou pomoct, takže si udělej luxusní bramboráky a pak se pusť do bot. Slupky v ní musí vyplnit všechen prostor, aby se boty opravdu roztáhly.

Věříme, že po těchhle fíglech už budeš z nejhoršího venku a že po pár procházkách si na to, že tě boty někde tlačily, ani nevzpomeneš.

Znáš nějaký jiný trik, jak roztáhnout úzké a těsné boty?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články