Dej sbohem nočním můrám. Pořiď si lapač snů

Unsplash
|
17. 09. 2021
|
Lapače snů už dneska nejsou ničím neznámým. Leckomu visí nad postelí a v jeho moc můžeš, ale nemusíš věřit. Koneckonců to může být i pěkný doplněk sám o sobě.

Obruč, síťka, korálky a pírka. To jsou čtyři základní části každého lapače snů, přičemž se takový doplněk dá pořídit od úplně miniaturního až po obří. Šikovné ruce si ho zvládnou i sami vyrobit, pěkně podle představ budoucího majitele.

Lapače snů pochází od Indiánů. Říká se, že na jejich počátku bylo uplakané dítko, které nechtělo spát. Moudrá stařena proto poradila jeho matce, aby mu takový lapač vyrobila a pověsila nad postel. Jakmile se tak stalo, dítko usnulo klidně a bez slz. Brzy se o tom dozvěděly další ženy v okolí a lapače snů začaly houfně vyrábět pro svá robátka. Indiáni pak obecně věřili v to, že lapač snů nedovolí, aby se člověku spícímu v jeho blízkosti zdály zlé sny.

artem-beliaikin-r_zjcwaz7a-unsplash.jpg

Lapač snů je indiánský předmět.
Unsplash
Miniaturní lapač snů můžeš nosit pořád u sebe jako ochranu před negativní energiemi.

Doplněk nabitý symboly

Každá část lapače snů něco znamená. Kruh, obruč symbolizuje svět, vesmír. Kamínky uprostřed síťky v kruhu je spícího . Pírka, která z kruhu visí, mají zachytávat přicházející negativní energie. To, co se přes pírka dostane dál, má zachytit síťka, jež je na lapači tím nejdůležitějším.

Bez významu nejsou ani barvy lapačů. Červená je například znamením životní energie, oranžová pozitivní myšlení, zelená klid, spojení s přírodou a naději a modrá pak svobodu.  

Lapač snů i do obýváku

Možná už jsi někdy viděla fotku, na níž je lapač snů, ale třeba v obývacím pokoji nebo kuchyni. Někteří lidé totiž věří, že je lapač dokáže ochránit nejen před zlými sny, ale před negativními energiemi obecně. Ideální je zavěsit lapač snů nad okno, odkud můžou energie přicházet.

Věříš v sílu lapače snů, nebo jsi k takovým věcem skeptická? Dej nám vědět v diskuzi pod článkem!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Tagy: 
Související články