TOP 15: Kam na nejlepší burgery v Praze? Bezpochyby sem!

Shutterstock
|
27. 02. 2024
|
Miluješ burgery nebo chceš překvapit někoho, kdo je zbožňuje, příjemným pozváním? Víme, které podniky v Praze stojí za návštěvu! Kde mají šťavnaté maso, křupavoučké pečivo a čerstvou zeleninu? Inspiruj se v následujících řádcích.

Dish Belgická

Když budeš chtít někoho ohromit pořádným a poctivým burgerem, jdi na jistotu do Dishe na Vinohradech. Parádní výběr všech možných kombinací, k tomu několik druhů příloh a omáček. Samozřejmě nechybí ani pestrý výběr salátů, dezertů a vynikající nabídka nápojů. V této restauraci si prostě vybere každý. Jelikož je burgrárna vyhlášená široko daleko, doporučujeme si zarezervovat stůl. Se svou společností zde můžeš pobýt maximálně 2,5 hodiny.

Hillbilly

Burgery, burgery a zase burgery, masité i vegetariánské. V burgrárně Hillbilly v Holešovicích si přijdeš na své, ať už maso jíš, nebo ne. Pořádný kus hovězího se slaninou, kvalitním sýrem, avokádovým guacamole nebo smaženou cibulkou, ten nic nenahradí. Můžeš samozřejmě vyzkoušet i něco dalšího, například zapečené hranolky se sýrem nebo smažené cibulové kroužky. A jestli budeš mít chuť na něco sladkého, nezapomeň se zeptat obsluhy, jaké mají dezerty. Prostě pekelně dobré mňamky v čele s dokonalými burgery, které dělají čest mottu podniku „Fucking good burgers“.

Želva Beers & Burgers

Když se budeš potulovat po Žižkově a dostaneš chuť na burger, neváhej a vydej se do menšího podniku Želva. Nadupané meníčko nabízí nejen burgery, ale i saláty a pěkný výběr omáček a to vše za velmi příjemnou cenu. Jen se na to podíváme a už se nám sbíhají sliny. Grilovaný sýr raclette? Cibulové kroužky v pivním těstíčku a jalapeňos papričky? Trochu bychom váhaly, co si vybrat! A dokonce mají v nabídce i něco pro vegetariány.

Hadog

V Libni to žije burgery. A ne jen tak ledajakými! Podnik Hadog nabízí americké speciality prvotřídní kvality a podmanivé chuti. Není divu, že podle hodnocení jde o jednu z nejlepších českých burgráren! České maso a čerstvé domácí pečivo, to je záruka pořádné bašty. Můžeš se těšit na obrovské porce, takže se neboj, že bys odcházela hladová. Kromě dobrého jídla stojí za zmínku i skvostné klasické americké limonády, jako třeba Dr. Pepper Cherry Vanilla nebo Root Beer.

Meat & Greet Burgerhouse

Kvalitní maso dovezené  z krkonošské farmy, brambory vypěstované za Prahou, velký výběr omáček a čerstvé domácí pečivo. To jsou poctivé suroviny, na nichž si zakládá jedinečná burgrárna Meet & Greet v centru Prahy. Pochutnat si můžeš na hamburgerech s mletým hovězím nebo krůtím masem, ale pošmáknou si i vegetariáni. Několik druhů hranolek ti výběr neulehčí, ale nemusíš se bát zaexperimentovat. Ochutnat můžeš zdejší specialitu – Bohemia burger s Blaťáckým zlatem, bílým zelím a dalšími náležitostmi. Nesmí chybět ani všudypřítomná milá obsluha. Tak proč to nezkusit?

Moto Burger Café

Moto Burger Café na Vinohradech je podle hodnocení zákazníků jedna z nejlepších burger restaurací v celé Praze a dokonce i v celé České republice! A neboj, restaurace není určena jen pro motorkáře. Zapomeň jednou pro vždy na fast food a ponoř se do pořádně vysokého burgeru s vydatnou porcí masa, zeleniny a omáčky, na který jen tak nezapomeneš. Pro milovníky masa jsou připraveny vytříbené steaky všech barev. K tomu si nezapomeň objednat motorkářské hranole a budeš mít zaručeně „nebe v hubě“. Nápojový lístek je taky velmi bohatý.

Café Palanda

Nenech se zmást názvem, nejde o hipsterskou kavárnu, kde by se dalo akorát ucucávat cappuccino. V Café Palanda v pražské čtvrti Nové Město si můžeš sama zvolit, jestli si dáš jen samotný burger, nebo v meníčku s domácími hranolky, petrželkovou majonézou a salátem Coleslaw. Jestli si chceš vychutnat především maso, vyzkoušej „naháče“ alias NAKED burger v několika různých obměnách. Správný masař musí mít maso i v salátu, takže mleté hovězí je rovněž v této kategorii surovinou číslo jedna. Bohužel špatnou zprávu máme pro vegetariány – ti budou muset zřejmě zamířit o dům dál.

The Tavern

Hamburgerový bar The Tavern je zaměřen primárně na burgery a další americká jídla. V menu najdeš například burger z vyzrálého hovězíko krku nebo s pečeným kuřecím prsíčkem, ale taky několik zauzených specialit. Svou baštu můžeš zakončit některým z luxusních domácích dezertů. Z nápojového lístku stojí za povšimnutí piva z minipivovarů či speciální míchané koktejly, což dokazuje i to, že je podnik připraven na XXL oslavy. Stačí provést rezervaci a můžeš to roztočit ve společnosti hamburgerů s partou kamarádů!

Burger Station

Burger Station se stane vaší přestupní stanicí do světa kvalitního masa a čerstvých surovin, jež jsou umně zakomponovány do burgerů, pastrami a sandwichů. Zdejší kuchaři si všechny ingredience sami denně připravují, včetně měkoučkých bulek a dvakrát smažených křupavých hranolek. Poctivě, jednoduše a bez kompromisů, to je motto na první pohled nenápadného podniku v Praze Nuslích. Pozvi sem svého kocourka a nebudeš litovat.

Pala Bistro Grill

Jen pár kroků od náplavky najdeš přátelskou restauraci specializující se na minutkovou kuchyni z kvalitních a čerstvých surovin. Vybírej chuťově bohatá jídla ze stálé nabídky i z týdenního obědového menu. Burger nebo wrap doplň o některý z domácích dipů a zapij výborným pivem. Mezi pokrmy najdeš dokonce i něco pro děti a bezlepkáře. Krb navozuje příjemně klidnou atmosféru, nicméně se podnik Pala bistro Grill hodí i pro uspořádání menších společenských akcí, rodinných oslav a firemních večírků.

Burger & Bistro u Toma

Máš chuť na burger a nemáš tolik času? Nevadí! Burger & Bistro u Toma v Libni je sázka na jistotu. V jídelníčku najdeš i netradiční kombinace, jako je burger se čtyřmi druhy sýrů (quattro formaggi) nebo s grilovanými tvarůžky. Jako přílohu doporučujeme hranolky s tekutým cheddarem a křupavou slaninou, případně něco netradičního – domácí smažené bramborové chipsy. Dochutit můžeš některou z dokonalých omáček nebo majónez. Jak dokazují hodnocení podniku, garantujeme ti, že se budeš olizovat až za ušima. V letních měsících si můžeš vymazlené burgery vychutnat i na venkovní zahrádce.

Hoxton Burgers

Na Náměstí Míru v pražských Vinohradech stojí originální burgrárna Hoxton Burgers, která pojme až 70 hostů. Čeká na tebe výborné jídlo, včetně a cool vibe. Pojídání burgeru je samo o sobě výzva, ale zde máš možnost povýšit svůj kulinářský zážitek na novou úroveň. Když budeš chtít, můžeš si sama zalít připravený burger roztaveným cheddarem. Další zajímavostí navíc je možnost přivolání stále usměvavé obsluhy pomocí zvonku.

Burger Pub Na Hubálce

Rodinná hospůdka Na Hubálce ve Střešovicích nedaleko Pražského hradu připravuje všem hladovým krkům poctivé burgery, šťavnaté steaky a další menší dobroty (nachos, quesadilla). Milá obsluha ti ráda naservíruje i vegetariánskou nebo bezlepkovou variantu svého luxusního hamburgeru, který může být naplněn hovězím, krůtím nebo kuřecím masem, případně sýrem halloumi. Jako v každé správně hospodě, ani zde nechybí speciální nabídka nápojů, včetně výběrových piv a rumů.

Burgrárna

Taky v Praze Bubenči najdeš dokonalou restaurací servírující pouze hamburgery. Burgrárna je založena na sympatickém konceptu, kde si většinu burgerů můžeš dopřát ve třech různých velikostech – jednoručák, dvouručák nebo tříručák, takže máš zaručeno, že se najíš do sytosti přesně podle velikosti tvého hladu. K tomu domácí hranolky, něco dobrého k pití a budeš v sedmém nebi. Jestli budeš potřebovat poradit s výběrem, můžeš se spolehnout na vstřícnou obsluhu.

Bulka Burger Bar

Božský hambáč by nebyl bez dokonalé bulky. V podniku Bulka Burger Bar poblíž Žižkovské televizní věže to vědí a na přípravě hamburgerových bulek si dávají maximálně záležet. Hvězdou stálého menu je Bacon Jack Burger s hovězím masem, sýrem, slaninou uzenou dřevem, grilovanou cibulí a hořčičnou omáčkou v čerstvě upečené bulce. Tvé chuťové pohárky budou chrochtat blahem taky u dalších skvěle sladěných kombinací – hovězí s čedarem a pikantní majonézou či kozím sýrem a švestkovou omáčkou.

Související články