Nejočekávanější filmy roku 2019, které musíš vidět

www.bigstockphoto.com
|
22. 01. 2019
|
Miluješ filmové trháky a nenecháš si ujít možnost shlédnout je už v předpremiéře? Pak je tvojí povinností přelouskat následující řádky. Máme pro tebe přehled nejočekávanějších filmových novinek pro rok 2019.

Skleněný

Ze spolupráce Bruce Willise a Samuela L. Jacksona ještě nikdy nevzniklo nic, na co by se nedalo koukat. A jinak tomu nebude ani s filmem Skleněný. Film spojuje příběh Vyvoleného s látkou Shyamalanova dva roky starého dramatu Rozpolcený. A právě představitel Rozpolceného s 24 osobnostmi dostane v novém filmu Skleněný opět velký prostor pro realizaci.

Premiéra: 17. ledna 2019

Jak vycvičit draka 3

Závěrečný díl trilogie Jak vycvičit draka nabídne pohled do na první pohled dokonalého vikingského světa, kde vedle sebe žijí v klidu a míru Vikingové a jejich draci. Bohužel zprvu dokonalý svět dostane trhliny. Bezzubka se zamiluje do druhově spřízněné dračice a na scéně se objevuje drakobijec.

Premiéra: 21. února 2019

Captain Marvel

V pořadí již 21. superhrdinský film ze světa Marvelu bude tentokrát sledovat vzestup jedné z nejmocnějších superhrdinek Carol Danversové, která se roku 1995 s malou skupinkou spojenců ocitá uprostřed války mezi dvěma mimozemskými rasami.

Premiéra: 7. března 2019

Avengers: Endgame

Velké finále Avengerů mnozí tipují na favorita českých žebříčků, na který nejsme od dob Pána prstenů, či Harryho Pottera tak úplně zvyklí. Nepochybně k tomuto očekávání přispěl tak trochu melancholický závěr první části a oblíbený záporák Thanos, který se pochopitelně objeví i v druhé, závěrečné části.

Premiéra: 25. dubna 2019

Godzilla II: Král monster

Uznáváme „jednička“ Godzilly byla takovou tou nesmrtelnou klasikou, kterou zvládne předčít snad jen máloco. Ve „dvojce“ se Godzilla střetne s nejznámějšími monstry popkultury: radioaktivní můrou Mothrou, kaidžu Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem.

Premiéra: 6. června 2019

X-Men: Dark Phoenix

Neohrožení X-Meni se tentokrát mají postavit nepříteli z vlastních řad, Jean Greyové, která málem zemře během záchranné operace, přijde do styku se záhadnou kosmickou silou a pod jejím vlivem ztratí kontrolu nad sebou sama. Hlavní hvězdou filmu bude nepochybně Sophie Turnerová, kterou známe jako Sansu ze seriálu Hra o trůny.

Premiéra: 6. června 2019

Men in Black International

Mezi největší hity 80. let nepochybně patřili komediální Muži v Černém. Po desítkách let se tak znovu objevují na stříbrném plátně. V novém filmu nastoupí Chris Hemsworth alias superhrdina Thor a Tessa Thompsonová známá rolí taktéž superhrdinky Valkyrie. Hlavu tajné nadvládní organizace, která ve filmu monitoruje existenci mimozemšťanů na Zemi, ztělesní Liam Neeson. Jména to jsou víc než lákavá. Jaký bude výsledek, na to si budeme muset počkat.

Premiéra: 13. června 2019

Tajný život mazlíčků 2

Po povedené jedničce přichází do kin také dvojka. Jak si poradí domácí mazlíčci s nečekanými překážkami? O vznik snímku se zasloužilo studio Illumination Entertainment, které stojí také za ságou Já, padouch či filmem Mimoni.

Premiéra: 20. června 2019

To Kapitola 2

Milovníci hororů jásají. Na podzim se pro ně chystá další pokračování hrůzostrašného filmu To. Horor se opět neobejde bez krvežíznivého klauna a našich známých dětských hrdinů, kteří jsou ale o třicet let starší.

Premiéra: 5. září 2019

Ledové království II

Jednička Ledového království byla nadmíru půvabná. Naváže na její krásu pokračující snímek? Na snímku Ledové království II se opět podílí takové hvězdy jako Kristen Bellová, Idina Menzelová a Josh Gad.

Premiéra: 21. listopadu 2019

Star Wars: Episode IX

V našem výčtu pochopitelně nesmí chybět ani závěrečný díl nové trilogie Star Wars. I ten opět rozdělí diváky na dva tábory. Jedni si ho nebudou moci vynachválit, jiní budou požadovat vrácení vstupného. Své role si opět zopakují Daisy Ridleyová, Adam Driver, John Boyega nebo Oscar Isaac. Chybět nebude ani princezna Leia a Lando Calrissian.

Premiéra: 19. prosince 2019

Najdeš si mezi nimi svého favorita, nebo se ti tvůrci vůbec netrefili do vkusu? Dej nám vědět do diskuze pod článkem.

Související články