Lucie Bílá má své divadlo. Nás to ani nepřekvapuje!

Zdroj: Aplausin.cz
|
23. 09. 2020
|
Jedno z těch nejzvučnějších českých jmen. Krásná žena, úžasná zpěvačka s nezaměnitelným hlasem. Talentovaná v mnoha směrem. To je Lucie Bílá. A právě ona teď rozjíždí své vlastní divadlo.

Stálice našeho hudebního nebe bude mít svou pýchu v divadle, které jsme dřív znali pod názvem Ta Fantastika a kde ona sama hrála už v roce 1993 v muzikálu Zahrada rajských potěšení, načež následovaly i další úspěšné kusy – Krysař, Johanka z Arku, Láska je láska a další.

Takový normální rodinný podnik

Divadlo Lucie Bílé má zpěvačka s bývalým partnerem Petrem Kratochvílem, a aby toho nebylo málo, zaměstnává syna Filipa a jeho nevlastního bratra Pavla. Filip se nechal slyšet, že v divadle v podstatě vyrůstal a už v něm i dřív pracoval, takže nějakou tu funkci zastane rád. Zároveň ale dodal, že by se chtěl věnovat spíš výtvarnictví, než že by později šéfoval divadlu.

„Divadlo mám s člověkem, kterého si hodně vážím a který mne hodně naučil. Je to Petr Kratochvíl. On je tvrdý obchodník. Pamatuji si, že Zahradu rajských potěšení jsme hráli také v Itálii. A tam nebylo možné nahé scény, ve kterých se i já na zlomek sekundy objevím. On souhlasil, že to tedy budeme hrát v trikotech, ale při děkovačce on jako režisér šel na děkovačku a měl na sobě jen kravatu,“ smála se Lucie Bílá při slavnostním otevření divadla.

hml_3736.jpg

Lucie Bílá rozjela své divadlo tam, kde bývala Ta Fantastika.
Zdroj: Aplausin.cz

hml_3746.jpg

Nové Divadlo Lucie Bílé se nachází v Karlově ulici.
Zdroj: Aplausin.cz
 

Více fotek najdete na Aplausin.cz!

 

Na slavnostním otevření se podílela i Simona Stašová

Další zvučné jméno, tentokrát herecké, nemohlo chybět. Na slavnostním otevření divadla nesměla chybět Simona Stašová, kterou Bílá požádala o pozdější výběr koncertů, muzikálů, činoher a besed, které v divadle dostanou své místo. Sama Stašová má s budovou divadla svoje zkušenosti – kdysi tady bylo divadlo DISK, v němž s Ivanem Luťanským, Janou Paulovou a Zdeňkem Žákem měla absolventské představení. S tím měli později úspěch dokonce v Itálii. Úspěch přeje i novému divadlu a my se přidáváme!

 

 

Související články