Horoskop na květen 2019: lásky čas nebude jen o romantice

www.bigstockphoto.com
|
25. 04. 2019
|
V přírodě už všechno pučí, lidem se zapalují lýtka. Letošní květen ale nebude jen o líbání pod rozkvetlou třešní nebo o procházkách s romantickým držením za ruku. Hvězdy totiž chystají i zcela přízemní situace, se kterými se budeš muset poprat.

Beran (21. 3. – 21. 4.)

Na Berany se usměje štěstí v podobě nečekaných financí. Korunky se posypou, a tak si budeš moct dovolit udělat radost. Ti spořivější si je uloží na účet a využijí jindy. Důležitá bude ta radost z nich. V polovině měsíce můžeš mít trochu potíže s partnerem, důvodů k hádce se najednou vyrojí několik. Tady to sluncem opravdu zalité nebude, ale neboj, nepotrvá to dlouho. Jen se drž, abys v afektu neřekla něco, co by tě později mrzelo.

Býk (22. 4. – 21. 5.)

Býci v předcházejících měsících možná trošku zápasili se svým pracovním nasazením, nebo s ním spíš zápasilo jejich okolí. Srovnej si v hlavě, co je pro tebe priorita, dokud s tebou má miláček ještě trpělivost. V opačném případě by mohl být právě květen tím měsícem, kdy se definitivně rozloučíte. Tobě pak zbydou jen oči pro pláč. Pozor na psychické potíže, můžou být důsledkem nevyhovující pracovního prostředí nebo rodinné situace.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se začnou kolem novoluní, které bude 5. 5., rozhodovat, kudy a hlavně s kým se dál vydat. Jestli stojí za to držet současné vztahy nebo se pokusit najít si jiné. Tenhle nepříjemný stav bude trvat nejspíš až do června, ale ty to zvládneš. Koneckonců se tím nesmíš nechat pohltit, v práci od tebe očekávají velké výkony a zcela právem! Ještě budeš za hvězdu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rakům se bude na rozdíl od velké části zvěrokruhu v květnu v lásce dařit. Pokud máš partnera, všechno poběží hladce a možná se začnete domlouvat na nějakých společných plánech na léto. Jestli jsi single, je dost možné, že potkáš někoho, kdo tě zaujme. Nebude z toho okamžitě vztah, může se ale časem vyvrbit. Věř, že tahle osoba bude do budoucna důležitá. Kromě toho budeš mít energie na rozdávání, takže neposedíš a nepostojíš. Jen pozor, abys to nepřehnala a nebojovala s nepříjemným přetažením.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi a Lvice od dubna slaví v práci jeden úspěch za druhým a v květnu tomu nebude jinak. Protože už si ale zvykáš na nové pracovní tempo, líp skloubíš kariéru se svým milostným životem. Květen může být pořádně vášnivý, když si uděláš čas! Od poloviny května si ale dej pozor na zdraví, hlavně na drobné úrazy, které můžou vzniknout z nepozornosti a než bys řekla švec. Tvůj našlápnutý život by to nepříjemně zbrzdilo.

bigstock-young-businesswoman-in-casual-272265343.jpg

Ať už děláš cokoli, tvoje kariéra vypadá slibně.
Lvi a Lvice budou i v květnu vynikat v pracovní oblasti.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny může být květen nemastný, neslaný. Asi je to ale lepší, než kdyby byl plný zvratů. Jediné, co bys měla mít stále pod kontrolou, je tvoje duševní pohoda. Hodně odpočívej, choď na procházky a věnuj čas své drahé polovičce. Vůbec ti neuškodí vypadnout na víkend do přírody a je úplně jedno, jestli to bude jen pár kilometrů za město, nebo hluboko do hor.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy budou hodně řešit nemovitost nebo dědictví. Někde máš peníze, o kterých nevíš, ale brzo o nich vědět můžeš. Je taky nejvyšší čas začít řešit dovolenou a zkusit ji třeba naplánovat úplně jinak než v předcházejících letech. Změna je život a ty na změny máš! Není vyloučeno řešení záležitostí na úřadech, pozor na platnost občanky nebo pasu. Opatrná buď taky při manipulaci s živly, aby ses nepopálila ohněm nebo horkou vodou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři můžou očekávat ve svém životě nové lidi, ať už v soukromí, nebo v práci. Může dojít k novým dohodám a zajímavým partnerstvím, která budou přínosná pro obě strany. I Štíry čekají úřady, nebo dokonce soudy. Pokud se některá záležitost ve tvém životě táhne a ty s ní nedokážeš hnout, možná že už se konečně blíží její rozlousknutí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Nenech si během května ubírat energii někým, kdo ji z tebe systematicky vysává. Vydej se mezi lidi, kteří tě inspirují, a uvidíš, že svět je docela hezké místo k žití. Pokud jsi zadaná, zapracuj na oživení vztahu, možná už ho trošku začínají ničit stereotypy. Právě ona líbačka na prvního máje může být prvním krokem. Neměla by ale být tím posledním!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi budou hodně řešit děti v rodině – buď ty v příbuzenstvu, nebo svoje vlastní, ať už narozené, či zatím jen ty plánované. Kozorohům bude přáno i v lásce, vychutnej si chvíle s milovaným člověkem plnými doušky. Není samozřejmé mít po boku někoho, o koho se můžeš vždycky opřít. Věnuj se taky dostatečně své rodině, rodiče budou mít radost a ty budeš mít dobrý pocit. Jediné, co bude nutné se do budoucna naučit, je dělat kompromisy. Jestli patříš k těm, kterým to moc nejde, zaměř se na to. Budeš to potřebovat.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Hlavní myšlenkou pro Vodnáře na květen je bydlení – to, kde žiješ, i konkrétní byt nebo dům. Konečně přijde na to, jak svoje bydlení vylepšit nebo kam se přestěhovat, abys byla šťastnější. Občas se stane, že prospěje změna v rámci desítek kilometrů, nemusí to být na druhý konec země. Dopřej si chvíli myslet jen sama na sebe a na svou pohodu. Komfort všech ostatních řešíš pořád.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

U Ryb to v lásce během dubna vypadalo hodně bídně, květen ale přinese příjemnou změnu. Kromě toho ale budeš řešit spoustu běžných situací a nejspíš se chystá i nějaké to cestování – na výlet, na návštěvu nebo na pracovní cestu, to se ještě uvidí. Neslibuj svým blízkým, co nemůžeš splnit. Mrzí je to pak tolik, že už se s tebou na příště nedomluví. Není vyloučené, že se budeš potýkat s nepříjemnými psychickými stavy.

Květen bude v oblasti lásky příznivý jen pro někoho. Doufáme ale, že situace, které tě potkají, maximálně využiješ ve svůj prospěch.

Související články