Našli jsme pro tebe ty nejlepší seriály na podzimní večery

www.bigstockphoto.com
|
12. 10. 2019
|
Sychravo, plískanice, minimum slunce a příroda, která se pomalu ukládá k zimnímu spánku, asi nikomu z nás na náladě nepřidá. Jak vyplnit pochmurné podzimní večery? Co takhle začít sledovat nějaký seriál!

Klasiku v podobě Přátel nebo Simpsonových zná asi každý. My pro tebe máme pět novějších tipů. Dáš přednost milované i nenáviděné Hře o trůny nebo mysteriózní  retro klasice Stranger Things? Možná tě ale zaujme futuristický snímek poukazující na problematiku moderní doby s názvem Příběh služebnice. Další tipy najdeš na následujících řádcích.

Příběh služebnice – když ztráta lidské plodnosti udělá z žen otrokyně

Šokující snímek natočený podle klasického románu spisovatelky Margaret Atwood, vypráví o tom, jak by to na světě mohlo vypadat ve chvíli, kdy lidé přijdou o dar své přirozené plodnosti. V dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států, je zázrak počít a donosit dítě. Společnost z nemožnosti počít potomka viní ženy.

Hrstka těch plodných je proto zajímána a násilně umisťována v zámožných rodinách Velitelů a jejich Manželek, kde slouží jako náhradní matky a sexuální otrokyně. Příběh vypráví služebnice Offred, která rozkrývá intriky Gileádu a touží se opět setkat s dcerou, která jí byla odebrána. Špioni a nebezpečí tady číhají na každém kroku. Dokáže Offred získat zpět to, za co tak dlouho bojovala?

Informace o seriálu:

Příběh služebnice (The Handmaid's Tale)

Drama / Sci-Fi

Tvůrci: Bruce Miller

Hodnocení na ČSFD: 83 % (190. nejoblíbenější seriál)       

Stranger Things – retro seriál, kde se dějí vážně divné věci

Jak už samotný název tohohle seriálu napovídá, o podivnostech nejrůznějších rozměrů tady nebude nouze. Připrav se na husí kůži všude po těle, ale i upřímný humor a jedinečné výkony dětských herců, kteří excelují po všech stránkách. Když se k tomu přidá pár detektivních záhad, nádech tajemna a hororové prvky, jen stěží najdeš konkurenta.

Příběh vypráví o (ne)všedním životě party kamarádů, kteří propadli hraní Dračího doupěte a touží přenést herní dobrodružství do opravdového světa. To se jim zanedlouho podaří. Po jednom z kamarádů – Willovi se totiž slehne zem a začíná pátrání, během kterého se objeví tajemná dívka. Ta tvrdí, že ví, kde Willa hledat. 

Informace o seriálu:

Stranger Things

Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller

Tvůrci: Matt Duffer, Ross Duffer

Hodnocení na ČSFD: 91 % (30. nejoblíbenější seriál)

Vikingové – dobrodružná výprava Vikinga, který byl největším hrdinou své doby

Pokud tě fascinují „muži Fjordů“, pak by v tvé seriálové sbírce neměla chybět klasika v podobě Vikingů. Seriál, který je inspirovaný ságou o Ragnaru Lothbrokovi, farmáři a nadaném válečníkovi toužícím překročit oceán a otevřít tak svému kmeni nový svět bohatství a půdy. Ostatní válečníci ho vzhledem k jeho odvážnému cíli považují za bláhového snílka.

Ačkoli na plátně nechybí hektolitry krve a násilí, samotný seriál je o nesmírně silném poutu mezi blízkými - mužem a ženou, dvěma bratry, rodinou a spolubojovníky. Pokud si potrpíš na drsné severské prostředí a krásné svalnaté muže, Vikingové si jistě získají tvoje srdce. Rozjezd je sice trošku pomalejší, vše ale vynahrazuje překrásná severská příroda a poutavý příběh jednoho z nejnadanějších válečníků všech dob.

Informace o seriálu:

Vikingové (Vikings)

Akční / Drama / Historický / Dobrodružný

Tvůrci: Michael Hirst

Hodnocení na ČSFD: 87 % (28. nejoblíbenější seriál)

Perníkový táta – když je rakovina teprve začátek

Seznam se s Waltemstředoškolským uťápnutým učitelem, ze kterého si utahují nejen na pracovišti, ale taky doma. Vztahy v jeho rodině nejsou ideální. Manželka mu jednoho dne předloží rozvodové papíry a trvá na jejich podepsání. Když se k tomu všemu přidá ještě rakovina, kterou Waltovi diagnostikují, zdá se, že je lidově řečeno „vymalováno“. Ve skutečnosti tímhle ale celý příběh začíná.

Z původně nemotorného staříka, který je všem jen na obtíž, se záhy vyklube nemilosrdný producent drog té nejvyšší kvality. Jak dopadne cesta zkušeného chemika, který svůj um využije na šikmé hraně? A co na to drogové podsvětí?

Informace o seriálu:

Perníkový táta (Breaking Bad)

Krimi / Drama / Thriller

Tvůrci: Vince Gilligan

Hodnocení na ČSFD: 92 % (18. nejoblíbenější seriál)

Hra o trůny – zima na sebe (ne)nechala dlouho čekat

Kdo neviděl legendární Hru o trůny, jako by ani nežil! Pokud máš mezery ve vzdělání, sychravý podzim je ideální dobou k tomu, abys je doplnila. Nestárnoucí klasika, která uchvátila miliony fanoušků na celém světě, v sobě propojuje úžasné dobové kostýmy, intriky, vášeň i zášť, násilí, krutost a lásku bez kompromisů.

Sedm království Západozemí se začíná otřásat v základech. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce, nebude ani zdaleka tak jednoduchý, jak se na první pohled zdá. Zima totiž přichází. A společně s ní se do Západozemí vkrádají taky temné síly i bájné bytosti. Zvládne nový vládce sjednotit Sedm království nebo se zaslouží o jejich konečné zničení?

Informace o seriálu:

Hra o trůny (Game of Thrones)

Fantasy / Drama / Dobrodružný

Tvůrci: David Benioff, D.B. Weiss

Hodnocení na ČSFD: 91 % (4. nejoblíbenější seriál)

Sleduješ některý z výše uvedených seriálů nebo bys našim čtenářkám a čtenářům doporučila jinou pecku? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články