Evropské tipy pro zamilované. Kam se vydat?

www.bigstockphoto.com
Komerční článek
|
15. 02. 2018
|
Miluješ krásná místa i cestování ve dvou? V tom případě je tento článek určen právě tobě. Tentokrát jsme si posvítili na top evropské destinace, které jsou pro romantické pobyty jako stvořené.

Záměrně jsme vynechali notoricky známá města, jakými je třeba Paříž nebo Řím. Ty už se totiž mezi nejromantičtějšími destinacemi objevili snad milionkrát. Raději tedy dáme trochu prostoru i jiným místům. Zaslouží si to. Tak čti dál a už pomalu začni plánovat váš další výlet.

1. Tunel lásky

Hledala bys jedno z nejromantičtějších míst Evropy na Ukrajině? Možná úplně ne. A přesto právě tady leží překrásné místo s poetickým názvem “Tunel lásky”. A ještě poetičtější než název je legenda, která se k tunelu ležícímu u městečka Klevan váže. Údajně totiž stačí se svou drahou polovičkou projít z jednoho konce na druhý a všechna vaše přání budou vyplněna. Dejte si však pozor, abyste při svém romantickém snění nepřehlédli blížící se vlak. Tři kilometry dlouhý zelený tunel tvořený větvemi stromů totiž lemuje stále využívanou železniční trať.

bigstock-wonder-of-nature-real-tunnel-117510161.jpg

Tunel lásky je vyhledávanou atrakcí.
Kdo by to byl řekl, že jedno z nejromantičtějších míst v Evropě je právě na Ukrajině?

2. Porto

K návštěvě láká také překrásné Portugalsko a jeho druhé největší město - Porto. Jedná se o velmi krásné místo ležící u Atlantského oceánu. Ve městě se nachází celá řada krásných památek a dalších zajímavých míst. Na své si zde přijdou obdivovatelé historických staveb, milovníci designových kaváren a obchůdků a také všichni ostatní. Porto svými krásami uspokojí úplně každého. A když ne krásami, tak výtečným portským vínem určitě ano. Tradiční vinné sklepy se nacházejí v obci Vila Nova de Gaia, která je od Porta oddělena řekou Douro. Tu můžete přejít třeba po proslulém mostě Ponte de Dom Luís I., který byl postaven dle návrhu Gustava Eiffela.

3. Delft

I Holandsko má své vlastní Benátky. Nebo alespoň město, kterému je tak často přezdíváno. Je jím překrásný Delft plný vodních kanálů i malebných uliček, které zde vytvářejí jedinečnou romantickou atmosféru. Malebný vzhled města už jen dokresluje všudypřítomný modrobílý porcelán, který se zde vyrábí.

4. Verona

Pokud by v našem seznamu romantických destinací určitě nemělo chybět nějaké město, pak je to Verona. Místo, kde se odehrál jeden z největších knižních příběhů lásky. Právě sem totiž William Shakespeare zasadil děj své proslulé tragédie Romeo a Julie. Ve městě můžete obdivovat řadu římských historických staveb. Velké pozornosti turistů se však těší zejména jedna budova - měšťanský dům Casa di Giulietta, který zdobí tzv. Juliin balkon.

5. Bruggy

Rádi byste navštívili překrásné město milenců a čokoládových pralinek? Potom by vaše kroky měly směřovat do Belgie. Konkrétně do městečka Bruggy, které je považováno za jedno z nejkrásnějších v celé zemi. Proč tomu tak je, to brzy pochopíte sami. Domy s krásnými barevnými štíty i směsici těch nejpůvabnějších architektonických stylů, to zkrátka nejde nemilovat. Když k tomu přidáme ještě okouzlující vůni čokolády, snová destinace je na světě.

bigstock-canals-of-bruges-belgium-81426419.jpg

Zamířit můžete za romantikou i do Belgie.
Belgické Bruggy jsou okouzlující!

6. Slovensko známé i neznámé

Nechcete za krásnými místy cestovat příliš daleko? Ani nemusíte. Najdete je třeba i v sousedním Slovensku. O rozmanité krásy tady určitě nouze není. Rádi byste navštívili prastarou tradiční vesničku, kde překrásnou kulisu tvoří vrcholy Velké Fatry? Vypravte se do Vlkolínce, jednoho ze slovenských klenotů, který je právem zapsán na seznamu UNESCO. Pokud zatoužíte po té pravé, místy až kýčovité romantice, Bojnický zámek bude tou správnou volbou. Jedná se o nejkrásnější zámek Slovenska a podle mnohých návštěvníků i celé Evropy. Zámek určitě dobře znáte třeba z pohádky Šíleně smutná princezna. Teď se můžete o jeho půvabu přesvědčit na vlastní oči.

 

Výlet na Slovensko má ještě jednu výhodu. S ubytováním vám pomůže oblíbený portál Hotel.cz, který se tady orientuje stejně dobře jako v Čechách. Tak si vyberte svůj hotel a začněte plánovat ten nejlepší romantický pobyt ještě dnes.

Související články