Věty, které žena potřebuje pravidelně poslouchat

pixabay.com
|
28. 12. 2020
|
Pokud patříš mezi skalní fanoušky příběhů o čarodějnickém učni Harry Potterovi, jistě si vybavíš onu památnou větu Albuse Brumbála, který směrem k Harrymu prohlásil: „Slova jsou, podle mého – ne tak skromného názoru – naším největším nevyčerpatelným zdrojem magie. Jsou totiž schopná způsobovat zranění i napravovat je.“ A my mu musíme dát za pravdu.

Na to konto jsme připravily hitparádu vět, které by si od přítele, partnera nebo manžela přála slýchávat každá žena. Pokud ti už tvůj kocour nelichotí tak jako dřív a o pěkné slovo aby sis u něj říkala, podstrč mu následující přehled. Ne nadarmo se říká: „Chytrému napověz, hloupého trkni“.

Sluší ti to

Tři slova, po jejichž vyslovení ti srdce zaplesá a mysl pookřeje blahem. Jak jednoduché je vyjádřit zalíbení, a především skutečnost, že tě kocour i po letech dokáže ocenit. Všiml si nového účesu nebo těch úžasných lodiček, kterým jsi prostě nemohla odolat? Nebo na tobě zbožňuje pihy, které se objeví až večer po tom, co se odlíčíš? Důvodů, proč ti to může slušet, je přece nespočet.

2.jpg

Tyhle fráze chce slyšet každá. Bez výjimky!
pixabay.com
Že ti to sluší, když jsi navlečená v teplácích a sotva únavou držíš otevřené oči? Tak na tom něco bude.

Ten oběd se ti zase moc povedl

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. A když kocourovi chutná, máš z poloviny vyhráno. Taková pochvala se jen tak nevidí. Mnoho žen a dívek naopak slýchává větu: „Ale maminka dělá tu svíčkovou jinak.“ V takovém případě nezbyde než si jít k tchyni potupně pro recept nebo nevděčného a rozmlsaného kocoura odlifrovat tam, odkud přišel – k mamince.

Nepřestáváš mě okouzlovat

A to i po dvaceti letech společného manželství a třech dětech. Když ti tohle kocour řekne, určitě se vnitřně zatetelíš blahem. Co na tom, že jsi právě vykoukla rozčepýřená a s mokrými vlasy z vany nebo se právě potíš u plotny během přípravy nedělního oběda. Pro něj jsi prostě kouzelná. Basta a tečka!

Jsem na tebe pyšný

A je úplně jedno, jestli jsi právě složila státnice, porodila mu vytouženého syna nebo dokázala bez hádek a výbuchu ustát rýpavé poznámky jeho maminky během návštěvy. Důvodů, proč je na tebe tvůj kocour pyšný, může být nespočet.

Buď na sebe opatrná a dej vědět, až dorazíš na místo

Ne, opravdu nejde o projev žárlivosti nebo majetnické sklony. Tvůj kocour není z ocele a někde hluboko pod povrchem také skrývá city, strachy a obavy. A jedny z nich se týkají i tvé osoby. Mysli na jeho slova a dodrž, cos mu slíbila.

3.jpg

Některé fráze jsou cennější než tisíc slov.
pixabay.com
"Napiš mi" nemusí znamenat žárlivost. Každý, kdo tě má rád, se o tebe bojí a chce vědět, že jsi v pořádku.

Nech to na mně

Když za tebe převezme v domácnosti štafetu, rozhodně to není důvod k oslavám. Bohužel pro některé jedince není podílení se na chodu společné domácnosti ani trochu samozřejmé. Proto je čas od času fajn, udělat ze sebe „chudinku“, která nedosáhne na šňůry od prádla nebo už nemá energii a sílu vysát a vytřít celý byt. Věta „nech to na mě“ pak přijde jako opravdové vysvobození.

Omlouvám se. Promiň

A teď máme na mysli skutečnou omluvu, nikoli nacvičenou frázi, kterou používá pravidelně po návratu z hospody totálně pod parou. Umění omluvit se patří mezi to nejcennější, čemu se můžeme v životě přiučit. A upřímná omluva vydá za tisíce slov a romantických gest. 

Související články