Jak sbalit plachého muže? Dej mu najevo zájem i respekt

Bigstockphoto
|
24. 10. 2022
|
Je pěkný, přitažlivý, chytrý, a když něco řekne, je to i vtipné. Mohl by mít sebevědomí až na půdu, ale nemá. Nebo možná má, ale jakmile se v jeho blízkosti ocitne žena, projeví se jeho plachost. Takový hoch tě nesbalí. Musíš si pro něj dojít sama!

Když mluví s kamarády, sebevědomí z něj vlastně možná tryská, protože si je jistý sám sebou. Když na něj ale promluví žena, která se mu i líbí, je neschopný slova nebo blekotá. Proč? A jak ho dostat, když se on líbí tobě? Protože čekat, až se vyjádří sám, nemá cenu. To bys totiž mohla strávit dost dlouhou dobu v celibátu.

Neptej se ho. Nikdy!

Zatímco těch nejotrlejších mužů se klidně můžeš zeptat, jestli se jim líbíš (pokud na to máš), u tohohle to nezkoušej, ani kdyby… Prostě nikdy. Buď to u něj totiž není tak horké a jen bys způsobila trapas, ze kterého by se dlouho léčil, nebo se mu fakt líbíš, takže zrudne, omluví se a uteče. Nebo něco zablekotá, ale rozhodně ti neřekne „ano, líbíš se mi, pojď ke mně“.

A neptej se ani jeho kamarádů, kamarádek nebo kolegů. Tihle muži mají rádi své soukromí a nepotřebují se o něj dělit s dalšími. Takže to jeho blízcí možná ani neví. A kdyby ano, tvému vyhlédnutému fešákovi se nebude líbit, až mu řeknou „hele, ptala se, jestli se ti líbí“. Jenom těžko pak dokážeš, aby se ve tvé blízkosti necítil pod tlakem a aby se mohl uvolnit.

bigstock-young-man-flirting-with-his-sm-198997783.jpg

Plachý muž se v přítomnosti ženy, která se mu líbí, může chovat divně.
Bigstockphoto
Když už se tě dotkne, dej mu najevo, že je to dobře.

Porovnávej

Nenápadně sleduj a porovnávej, jestli se k tobě chová jinak než k ostatním. Jestli je s tebou nervóznější, těžko se mu mluví nebo je třeba milejší, je to rozdíl a něco to znamená. Nejspíš to, že se mu líbíš, protože kdyby ne, byl by v klidu. Nebál by se, že řekne nebo udělá nějakou hloupost. A taky má tendenci vidět všechno, tedy hlavně sebe samotného, hůř, neobjektivně. Má dojem, že kdyby něco řekl špatně, byl by to konec. Přitom by to byla věc, které by ses ty spíš asi zasmála.

Vsaď na jeho řeč těla

Řeč těla jsou signály, které stěží ovládneme. Platí to i u něj. Často se stává, že jeho řeč těla jako by mluvila proti tobě – vyhýbá se očnímu kontaktu, překřižuje paže nebo dává nevědomky najevo svou nervozitu, třeba tím, že si hraje s částmi svého oblečení nebo si neustále upravuje vlasy. Sleduj taky, jestli nepolyká nepřirozeně rychle, jestli se nepotí a nečervená se. Pokud se to totiž děje, hraje to ve tvůj prospěch.

Dívej se. Podívá se taky

Jestli se mu líbíš, bude se na tebe dívat. Sice se to bude snažit skrývat před tebou i ostatními, ale čas od času se na tebe podívá, protože musí, prostě má to nutkání. Není nic jednoduššího, než takhle navázat kontakt. Jakmile se vaše pohledy střetnou, usměj se na něj. Dodáš mu tak odvahu něco udělat.

Když se mu líbíš, udělej první krok

Už jsi zjistila, že se mu podle všeho nejspíš líbíš? Tak fajn. Je čas vyrazit do boje. Nechtěj po něm, aby šel okamžitě s tebou k tobě domů, spíš mu navrhni kafe, zmrzlinu nebo cokoli jiného, co bys podnikla i s kamarádkou nebo kamarádem. Když se nebude ani podruhé bránit, prostě si řekni o rande. Možná po něm totiž touží, ale není schopen ze sebe pozvání vysoukat.

bigstock-young-couple-in-love-embracing-111296930.jpg

Něžnost je na místě.
Bigstockphoto
Jdi na něj jemně a opatrně. Jinak to nepůjde.

Dej mu čas

Jsi pro něj krásná neznámá, ale časem si na tebe zvykne, takže se později uvolní a nebude to s ním tak těžké jako zpočátku. Dej mu čas a netlač na něj. Jestli ti připomíná porcelánovou panenku… Tak ano, tak nějak by se dal popsat.

Dej najevo zájem a respekt

Když se ho zeptáš na jeho práci nebo koníčky, nepřerušuj ho. Když bude mít pocit, že tě opravdu zajímá, co dělá a jak tráví čas, bude se cítit sebejistěji a tím spíš se ve tvé blízkosti uvolní. Klidně se dvacet minut jenom usmívej, přikyvuj a hltej jeho slova. A dej mu najevo, že i když bys třeba nikdy neskákala s padákem, chápeš, že jemu se to může líbit.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

Související články