Tajemství bot: co o tobě tvoje oblíbené botky říkají?

bigstockphoto.com
|
10. 02. 2019
|
Že toho na nás spoustu prozradí barva šatů nebo jakýchkoli jiných svršků, to snad všechny dobře víme. Ale tušila jsi, že základ tvojí osobnosti je možné odhadnout i podle bot, které nejraději nosíš? Prozradíme ti, jak to je!

Při posuzování osobnosti podle bot nejde ani tak o barvu, jako o styl, kondici bot a jejich cenu. Odhadnout se z těchto vlastností bot dá to, zda je jejich nositel/ka introvert nebo extrovert, jestli je konzervativní nebo liberální, jestli je emociálně labilní, vstřícný, otevřený a taky třeba svědomitý a poctivý.

Boty už totiž dávno nejsou jenom praktickým doplňkem k oblečení, díky kterému si při chůzi neodíráme chodidla. Dáváme si záležet při jejich výběru a máme jich hned několik (ty šťastnější z nás i několik desítek) párů. Ty, které ve tvém botníku převažují, o tobě ale vypovídají.

bigstock-young-slim-woman-model-dressed-158311619.jpg

Jestli nosíš vysoké boty bez podpatku, zřejmě budeš velká pohodářka.
bigstockphoto.com
Máš ráda vysoké, ale pohodlné boty bez podpatku? Pak jsi určitě holka do nepohody!

Boty na vysokých podpatcích

Vysoké podpatky dokonale podtrhují ženskost, na nich působíš jako femme fatale, pokud v tom tedy umíš chodit. To, co tě dělá tak krásnou a pro muže přitažlivou, je napnutí lýtkových svalů. Muži si v zásadě představují, co dělají tyhle (a nejen tyhle) svaly při sexu.

Kozačky a holínky

Zatímco některé z nás kozačky z celého trhu ani za boha nezapnou přes lýtko, jiné si zase dobře pamatují, jak báječně se v holínkách zapařovaly nohy, když v nich jako malé skákaly do kaluží. Tyhle ženy koketují s vlastní ženskostí, ale na botky s vysokým podpatkem by si netroufly. Na druhou stranu jsou ale tyhle kočky aktivní a dynamické. A taky osobnostně hodně složité.

Balerínky

Jen co se oteplí, nazuješ balerínky? Možná máš trochu problémy s naivitou. Možná se cítíš ještě příliš mladě na svůj věk, spíš jako holčička než jako žena. Vůbec se neboj, že by tě snad někdy pánové neobletovali. Tenhle typ naivity v nich často probouzí ochranitelské pudy. A někteří z nich velmi rádi ochraňují.

Sandály

Pokud se nemůžeš dočkat, až nazuješ sandály, podle odborníků jsi veselá a intelektuálně obdařená žena. Není ti cizí hravost, což může přitahovat podobně laděné kocourky. Ať už nazuješ elegantní, nebo sportovní model, bude o tobě vypovídat pravdu a nic než pravdu.

Botasky a skate boty

Pohodlí na prvním místě, žena do nepohody, žena, která chce být vždy připravena k maximálním výkonům a žena sebevědomá. Pokud ses našla a ke všemu nejradši nosíš botasky, pak se vědci zase nespletli. Zatímco některým mužům připadají botasky asexuální, jiní je na ženách mají rádi. Považují je za všechno, jen ne fifleny a kočky, které si musejí sebevědomí navyšovat podpatky.

bigstock-woman-changing-shoes-in-office-169785080.jpg

Botasky často nosí sebevědomé ženy.
bigstockphoto.com
Z pánů, kterým se botasky zdají nepřitažlivé, si nic nedělej. Co je ti po nich?

Pokud tyhle botky nosíš klidně i ošuntělé, dá se z toho vyčíst, že smýšlíš spíš liberálně, než že bys byla zarytý konzervativec. A co naopak značí naleštěné a výrazné boty? Silnou extrovertní stránku a sebestřednost a sebejistotu jejich nositele.

Jak je to s cenou bot?

Obvykle přímo úměrně s tím, s čím se ženy obecně v životě spokojí. Dražší boty = potřeba vyššího životního standardu. Levnější boty = skromnost. Nemusí to ale platit vždycky. Existují kočky, kterým záleží na ceně a provedení bot, zatímco ostatní svršky si bez okolků půjdou koupit do sekáče.

Pozor na maskování!

Ne všechny ženy můžeš odhadnout podle bot. Většina z nás ví, jak se při které příležitosti obléknout, abychom nějak působily, takže se tomu snažíme přizpůsobit i výběr bot, které bychom si jinak normálně nevzaly. Může pak dojít ke špatnému odhadu povahy.

Související články