Rady a triky na vybělení zubů, které opravdu fungují

Pixabay
|
09. 08. 2018
|
Toužíš po dokonale bílých zubech, ale na ošetření u zubaře nemáš odvahu ani peníze? A co takhle vyzkoušet domácí alternativy, které ti pomůžou vybělit zuby dokonce o několik odstínů? Máme pro tebe 7 tipů, díky nimž budeš mít zuby zase jako perličky!

Kouzla se zeleninou a ovocem

Mezi přirozené likvidátory bakterií a přírodní „čističe“ zubů patří (nečekaně) spousta druhů ovoce a zeleniny. Vedle nešlápneš s jablkem a mrkví, ale ani okurkou, květákem, celerem, jahodami nebo hruškou. Konzumací těchto potravin se zvyšuje produkce slin v ústech, které odplavují bakterie a zubní plak.

Přizvi si na pomoc kůru citrusů

Někde ses možná mohla dočíst, že zuby ti pomůže vybělit citron. Bohužel kyseliny obsažené v citronech a citronových plodech obecně jsou natolik agresivní, že ti mohou zuby nevratně poškodit. I přesto bychom ale neměli na jejich bělící účinky zanevřít. K bezpečnému bělení ti bude stačit bílá kůra z citronu nebo pomeranče, kterou budeš zuby jemně masírovat po dobu tří minut.

2.jpg

Vyzkoušej k bělení zubů kůru z citrusových plodů!
pixabay.com
K bělejším zubům ti pomůže třeba kůra z citrusů.

Pasta ze sody, octa a soli

V menší misce smíchej půl lžičky sody, půl lžičky soli a trochou octa. Směs by měla připomínat tužší pastu. Tu nanes na kartáček a jemně s ní zuby čisti. Tuto domácí pastu můžeš používat namísto klasické pasty nanejvýš dvakrát za měsíc! Po vyčištění si nezapomeň pusu důkladně vypláchnout vlažnou vodou.

Na bílé zuby se sýrem

Věděla jsi, že zuby ti pomůže vybělit zuby taky sýr? Ten je dokonce nejúčinnějším přírodním bělidlem a kromě toho na zubech zanechává ochrannou vápníkovou vrstvu, která je chrání před kazy. Pokud sýrům neholduješ a nehodláš je zařadit do jídelníčku, alespoň si jimi potírej pravidelně horní i spodní čelist. Raději se ale vyhni jejich aromatickým variantám. Možná, že zuby vybělí, odér, který bude odcházet z tvých úst, bude ale vše, jen ne příjemný.

3.jpg

Pokud nemáš ráda sýry, stačí, když si jím budeš potírat čelisti.
pixabay.com
Ke světlejším zubům a zářivějšímu úsměvu pomůže překvapivě i konzumace sýrů!

Čištění zubů popelem

Sleduješ reality show, ve které jsou její účastníci ponecháni na pospas svému osudu na opuštěném ostrově? Pak sis možná všimla, že jim nebyl dopřán luxus ve formě kartáčků na zuby. Ty si čistí popelem z uhlíků. Tenhle „recept“ znali už staří Egypťané a nutno podotknout, že opravdu funguje! Popel obsahuje maličké abrazivní částečky, které zuby krásně vybělí. I zde ovšem platí – všeho s mírou.

Kokosový olej desinfikuje a bělí

Tenhle recept si oblíbila třeba i Miranda Kerr – bývalá manželka Legolase Orlanda Blooma. Po vyčištění zubů klasickou pastou na ně nanes kokosový olej a čisti po dobu tří minut. Poté ústa vypláchni teplou vodou. Kokosový olej desinfikuje ústní dutinu a zároveň bělí zuby.

4.jpg

Kokosový olej si oblíbila i Miranda Kerr.
pixabay.com
Kokosový olej je skvělý na spoustu věcí a pomůže ti i se vzhledem zubů!

S peroxidem opatrně

Poněkud agresivnější metodou je čištění zubů peroxidem, což doporučovaly už naše babičky. Měj ovšem na paměti, že peroxid z lékárny bys neměla v žádném případě polknout a čištění jím provádět maximálně jednou za měsíc.

Máš nějaké vlastní tipy na bělení zoubků? Pochlub se nám do diskuze pod článkem!

Související články