Houbička na make-up, štětec nebo prsty – velké srovnání

www.bigstockphoto.com
|
29. 01. 2020
|
Každá žena si přeje být krásná. Abychom dosáhly naší vysněné podoby, vypomáháme si nejrůznějšími zkrášlovacími prostředky. Mezi ně nepochybně patří také make-up. Způsobů, jak ho nanášet, je celá spousta.

Můžeme použít prsty, speciální štětce na make-up nebo milované i nenáviděné houbičky. Který způsob je ten nej? To vám nepovíme, prozradíme ale, jaké výhody a nevýhody s sebou aplikace jednotlivými způsoby nese.

Prsty jako vděční pomocníci. Nebo ne?

Tahle metoda patří mezi ty nejlevnější a také nejrychlejší. Veškerý make-up, který vypotřebuješ, skončí opravdu na tvojí tváři, nikoli na štětinách štětců anebo uvnitř houbiček. To je ale – co se týče výhod – asi tak všechno.

Nevýhodou je poměrně nepřesná, stejně jako nehygienická aplikace. Pokud roztíráš make-up neumytýma rukama, můžeš si přivodit nepěknou infekci nebo zanést kožní póry.

Houbička od slova houba

Dalším způsobem, jak aplikovat make-up je klasická houbička. Houbiček je na našem trhu opravdu nepočítaně. Některé mají kapkovitý tvar (tzv. beauty blendery), jiné jsou zkosené nebo trojúhelníkové. Také materiál, z něhož jsou houbičky vyrobeny, se často liší. Tohle všechno ovlivňuje samotnou aplikaci i výsledný efekt.

bigstock-a-set-of-beautiful-different-s-275939776.jpg

Skvělým řešením pro nanášení make-upu jsou speciální štětce.
A čím nanášíš na pleť make-up ty?

Mezi nevýhody houbiček patří složitější aplikace, stejně jako to, že houbička make-up vsákne a spotřebuje ho tak více. Je také potřeba houbičku pravidelně čistit a měnit, aby se v ní nehromadily bakterie. Ve výsledku ale pleť nalíčená houbičkou působí přirozeněji, kompaktněji a sjednoceně. Chce to ale cvik.

Štětce vyhrávají na celé čáře. Ale…

Pokud bychom hledali opravdového favorita, pak jím jsou štětce na aplikace make-upu. Jemné štětinky kvalitních štětců se dostanou všude a pleť dokonale sjednotí. Make-up s nimi perfektně rozetřeš a pleť vypadá prakticky jako vyretušovaná. Také make-upu s nimi ve finále spotřebuješ mnohem méně než například u výše zmíněné houbičky.

Opět to chce ale cvik. Navíc je potřeba pořídit si víc než jeden štětec. A také jejich čištění není nic zábavného. Jen si vzpomeň, jak často čistíš štětec na pudr a jaká „zábava“ to je. Pořídit si ale můžeš speciální čistič štětců, který je sice účinný, ale představuje další výdaje navíc.

Čím se líčíš ty? Vyhrává u tebe štětec, houbička nebo prsty? Napiš nám do diskuze pod článkem!

Související články