Bad hair day? S těmihle triky můžeš vylézt i bez čepice

Pexels
|
14. 06. 2021
|
Někdy bych chtěla být jako filmová hvězda. Ne proto, abych dostávala kávu a koblihy zadarmo při natáčení (které bych stejně nejedla, jelikož pak už by mě asi nikdo natáčet nechtěl), ale proto, abych se po ránu vzbudila s perfektním účesem.

Odraz naší kštice v zrcadle je však někdy méně oslnivý. Kde jsou ty časy ze základky, kdy stačilo stáhnout si vlasy do culíku á la koňský ohon, popadnout aktovku se sváčou a vyletět vstříc novému dni. Jestli je ti ale víc než 12, asi taky už vnímáš, že v akci „bad hair day“ je třeba vytáhnout zbraně těžšího kalibru.

Mastné vlasy

Evergreen větší než písně Káji Gotta. Démon, který straší pod každým polštářem namísto zoubkové víly. Kolikrát večer usínáš s otázkou „budou moje vlasy zítra ještě v použitelném stavu, nebo jsem neměla být tak líná a umýt si je, protože hrozí, že mě zítra odchytnou před KFC, aby na mě mohli usmažit křidýlka“?

Nezoufej, mnoho chytrých (mastných) hlav se dalo dohromady a přivedlo na svět zázrak jménem suchý šampon. Jakkoliv to zní divně, stačí ho z rozumné vzdálenosti nastříkat na vlasy a rázem je tvůj účes matnější a objemnější, skoro jako bys zmáčkla tlačítko zpět na ovladači času o jeden den. Na výběr máš nespočet značek a zakoupíš ho v téměř každé drogerii (možná mimo těch s pultovou obsluhou… Eh).

bigstock-young-woman-looks-at-her-probl-164330273.jpg

Učesat vlasy někdy stojí hodně úsilí.
Bigstockphoto
S těmito triky už nemusíš vlasy schovávat pod čepici. Hlavně při dvaceti stupních by to bylo celkem nepraktické.

Odrosty

Tak schválně! Taky patříš do sesterstva s krycím názvem „ještě včera to bylo ok a přes noc mám odrosty asi tak pět centimetrů”? Ano, řeč je o pověstném milimetru přes noc, který z našeho ucházejícího účesu rázem učiní katastrofu nadnárodních rozměrů. Kromě už zmíněného suchého šamponu, který dokáže přechod zmatnit a tím zmírnit, pomáhá vlasy stáhnout dozadu a skrýt ostré přechody. A navíc, stažené vlasy dozadu jsou prý hodně sexy, neboť odhalují lícní kosti a kontury obličeje. Takže hlavu vzhůru a vlasy pryč z čela!

Kdyby přece jen... Tak tě možná bude zajímat, že kšiltovka loni oslavila 160 let. A my ti poradíme, jak ji vybrat!

Malý objem vlasů

„Kde ty vlasy jsou, kde mohou být?” zpíváš si někdy po ránu? I když se snažíme sebevíc, někdy to prostě neklape. Byť je to záhadou, když si vlasy myjeme stejným šamponem, foukáme stejným způsobem, a přesto výsledek není vždycky stejný. Pokud máš zrovna pocit, že ti minimálně půlka vlasů emigrovala neznámo kam, je lepší nelámat to přes koleno a udělat rafinovanou kamufláž: předklonit se, prostříkat vlasy fixačním sprejem, popřípadě suchým šamponem, rukama procuchat a následně udělat nedbalý drdol na temeni hlavy. Pro zmírnění efektu „moc jsem se ráno u zrcadla snažila“ vytáhni pár pramenů a riskantní místa upevni pinetkami. Když během dne pak drdol rozpustíš, vlasy budou docela hezky objem držet.

Divoká ofina

Jakkoliv šik je tenhle styl účesu, svou nositelku někdy dokáže pěkně potrápit. A tak se nezřídka stává, že ráno před zrcadlem probíhá analýza: co se sakra v noci dělo, že moje ofina vypadá, jakoby trénovala mexickou vlnu a v půlce cesty utichl vítr? Jinými slovy, půlka ofiny ti trčí jedním směrem a druhý konec s ní nejspíš nemluví, protože čouhá směrem opačným. Na horký temperament takového rebelství je třeba reagovat se stejně horkou zbraní - a to žehličkou na vlasy. Rychle tak srovnáš ofinu do latě a požadovaného tvaru. Druhým řešením je, pokud to její délka umožňuje, zvednout ofinu nahoru, popřípadě na stranu, a přichytit pinetkami.

Jeden univerzální trik

A přátelé, skončíme vesele! Na jakkoliv těžký bad hair day platí jedna univerzální rada - použij výraznou rtěnku! Přitáhne totiž pozornost k tvým smyslným rtům a na tvé méně či více zdařilé vlasové kreaci už neulpí taková pozornost.

bigstock-teeth-whitening-healthy-white-138855995.jpg

Do tohoto boje je třeba vyrazit s těžkými zbraněmi.
Bigstockphoto
Geniální trik? No jasně! Upoutej pozornost na jinou část obličeje nebo těla!
Související články