Valentýn je za dveřmi! Pro kocoura kávu, kočkám šperk

Bigstockphoto
|
03. 02. 2022
|
A kávou nemyslíme kávový servis za celou výplatu a šperkem opravdový briliant. Nic takového. Na Valentýna totiž hraje prim rafinovanost a nápad.

Valentýn je tou nejlepší příležitostí pro (ne)dárky netradiční povahy a my jsme tu od toho, abychom vám oběma píchly s inspirací. Ale? Ať žena nebo muž, dívka nebo nesmělý mladík, letitý pár nebo líbánkový čas, všechno je to na Valentýna prašť jako uhoď. Valentýn totiž nejsou Vánoce. A na to občas zapomínáme.

Nemusíme být obdarovatelé důstojní až na půdu. Ony ty náušnice z pravého stříbra nepotěší víc jen proto, že se na stole objevily na Valentýna. Na druhou stranu, ten kýčovitý plyšový medvěd o velikosti skříně, co je stejně nad naše finanční možnosti, taky nemusí být to pravé ořechové.

Nezapomínej, že svátek zamilovaných je spíš o nápaditosti, o přemýšlení nad tím, jak druhého potěšit neobvyklou maličkostí. Takovou, na kterou se třeba běžně nedostane a která zrcadlí, jak dobře partnera známe…

Knížka

Hm, velice originální, pomyslíš si. Jenže není knížka jako knížka. Lépe řečeno knížka knížkou bude vždycky, pokud teda nejde o tu vkladní, ale přece jen se kousek od kousku něčím liší. A ne, žánrem to v tomhle případě není.

Tak ruku na srdce. Kdy jsi naposled koupila knížku a vyhrála si s vlastnoručně krasopisným věnováním? Tipuju, že někdy ve třetí třídě, když šlo o kamarádčin památník. A přitom Valentýn k takové knížkové akci náramně svádí. Dárek jak pro pány, tak pro dámy. Stačí jen vybrat oblíbený žánr, sepsat to nejosobnější věnování a přiložit společnou fotku jako záložku.

Káva

Jo, jasně, balík té nejkvalitnější kávy plus nejmodernější kafemlýnek, to všechno je rozhodně působivé. Nepopírám. Ale taky pěkně nákladné a ne úplně valentýnská nota, pokud nejde o výslovné přání kovaného baristy.

Takový kávový kelímek, potištěný vaší společnou fotkou, to je doslova jiné kafe. Chce to jen se dopředu trochu připravit. Nechat potisknout kelímek, to v dnešní době není takový problém. Kumšt je umět doladit kouzlo okamžiku. Co to znamená? Pozvu svého milého na benzínkové kafe, zapluju k automatu, ale nevrátím se s kelímkem obyčejného ražení. Tadá, rande, překvapení i káva v jednom.

bigstock-couple-in-love-celebrate-valen-168108440.jpg

Oceňte hlavně to, že jste spolu.
Bigstockphoto
Zajděte si na večeři, projděte se městem. Žádné nucené velkolepé slavení!

Jedlé dárky

I klasická valentýnská bonboniéra ve tvaru srdce se dá darovat jinak, než jsme zvyklí. A vůbec nemusí jít jen o dárky pro ženu. Nejeden mlsný kocour si ujíždí na sladkostech. Proč toho nevyužít?

K realizaci nepotřebujetš nic jiného, než zavírací skleničku a stužku. Do skleničky pak už jen stačí vyskládat čokoládové bonbony a finišujeme tím, že na stužku navlékneme osobní drobnost. Pro muže například vůni do auta, ženě třeba přívěšek na klíče po vzoru jejího znamení. Jedlé dárky jsou ty nejvděčnější!

Klasika, která nezklame

Patříte s kocourem mezi ty, kterým Valentýn sice nic neříká, ale nějaký ten prezent, který je rychle z krku, přece jen plánujete? V tom případě máme tipy letem světem i pro vás.

  • Květina? Ta ženu samozřejmě nikdy neurazí.
  • Nevídáš svého milého jinak než s hudbou na uších? Koukni po parádním obalu na sluchátka.
  • Prahne tvá milovaná už dlouho po kulturním zážitku? Prošmejdi internet. Dnešní doba přeje divadelním představením, která se po zaplacení dají shlédnout se sklenkou vína v ruce. To celé v pohodlí domova.
  • Že si muži na kosmetiku nepotrpí? Nesmysl. Nad sadou do sprchy určitě nos ohrnovat nebude.
  • A společný dárek v podobě víkendu pro dva, romantická večeře nebo kino a procházka městem? To jsou letité stálice, které se s odezvou setkají vždycky.

Co by letos na Valentýna nejvíce potěšilo tebe?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Autorka článku: Bára Klímová

Související články