Addamsova rodina je zpět! 13 věcí, které nevíš o seriálu Wednesday

Shutterstock
|
13. 01. 2023
|
Světový fenomén po 30 letech ožívá v rukou mistra hororu Tima Burtona. Zavítej s námi do morbidního světa Addamsovy rodiny, který srší černým humorem.

Wednesday je aktuálně nejúspěšnější seriál z produkce Netflix, který boří žebříčky sledovanosti. Přečti si 13 perliček o Addamsově rodině, které jsi možná ještě nevěděla!

Námět Wednesday vychází z klasického příběhu rodiny Addamsových (The Addams Family), jejíž hodnoty jsou úplně někde jinde než u obyčejných smrtelníků.

Addamsovu rodinu tvoří manželský pár Morticie a Goméz Addamsovi, jejich děti Wednesday a Pugsley, babička Addamsová, strýček Fester Addams, věrný sluha Lurch a živá chodící ruka Věc (Thing).

Nový hororový seriál Wednesday s prvky komedie vypráví příběh o dívce Wednesday z rodiny Addamsových. Wednesday, oděná vždycky v černé barvě od hlavy až k patě, má smysl pro sarkasmus, výstřednost a neobvyklé koníčky.

shutterstock_2246608261.jpg

Tenhle seriál je absolutní bomba!
Hamara / Shutterstock
Z taneční scény Jenny Ortegy alias Wednesday se stala virální záležitost.

Po několika pokusech začlenit se na klasickou střední školu byla poslána do internátní školy Nikdyvíc (v angličtině Nevermore Academy), kde studovali její rodiče. I přes svou prvotní nahořklost a prchlivost se jí na škole zalíbí, protože začne se svými novými kamarády nečekaně vyšetřovat sérii záhadných vražd a odkrývat mnohá rodinná tajemství. A možná se nakonec i zamiluje... Režie se ujali Tim Burton, Alfred Gough a Miles Millar.

Počet epizod:

  • 1. série – 8 dílů (2022)
  • 2. série – 8 dílů (bude se točit v roce 2023)

Hlavní herecké obsazení:

  • Jenna Ortega – Wednesday Addamsová
  • Catherine Zeta-Jones – Morticia Addamsová
  • Luis Guzmán – Goméz Addams
  • Isaac Ordonez – Pugsley Addams
  • Fred Armisen – strýček Fester Addams
  • Gwendoline Christie – ředitelka Larissa Weemsová
  • Christina Ricci – učitelka Marilyn Thornhillová
  • Tommie Earl Jenkins – starosta Noble Walker
  • William Houston – Joseph Crackstone
  • Percy Hynes White – Xavier Thorpe
  • Hunter Doohan – Tyler Galpin
  • Emma Myers – Enid Sinclairová
  • Joy Sunday – Bianca Barclayová

13 zajímavostí o Wednesday a Addamsově rodině

  1. Herečka Jenna Marie Ortega má pouhých 20 let, narodila se 27. září 2002.
  2. O hlavní roli Wednesday Addams se kromě Jenny Ortegy ucházela taky herečka Bailee Madison, jež je známá například z filmů Most do země Terabithia nebo Bratři.
  3. První série seriálu se natáčela v Rumunsku od září 2021 do března 2022.
  4. Wednesday překonala ve sledovanosti seriál Stranger Things. V průběhu prvního týdne zaznamenala přes 341 milionů streamovaných hodin, zatímco 4. řada Stranger Things měla v prvním týdnu na kontě „jen“ 335 milionů hodin.
  5. Jenna Ortega se připravovala na natáčení velmi zodpovědně. Pro svou roli Wednesday se naučila hrát na violoncello, absolvovala lekce šermu, lukostřelby, kanoistiky, němčiny a boxu.
  6. Ikonický tanec Wednesday na bálu Akademie Nikdyvíc si Jenna vymyslela sama. Taneční scéna se točila jen jednou, protože se v průběhu natáčení zjistilo, že Jenna má covid-19. Herečka musela do karantény a ostatní herci na testy. Kvůli zdržení tak nezbyl čas na další pokus. Její strašidelný taneček se i tak stal hitem internetu.
  7. Jenna Ortega prováděla jako dítě pitvy mrtvých ještěrek, které našla na svém dvorku.
  8. Jenna Ortega začala natáčet seriál Wednesday jako vegetariánka. Po natáčení přešla na pescetariánství, takže jí ryby, mořské plody a živočišné produkty, například mléko, vejce a sýry.
  9. Automobil Addamsovy rodiny byl vyroben speciálně pouze pro tento seriál.
  10. V anglické verzi seriálu obsahuje název každé epizody slovo „woe“, což znamená neštěstí, utrpení nebo zármutek.
  11. Addamsova rodina původně vycházela jako komiks, první televizní seriál se objevil na televizních obrazovkách v roce 1964.
  12. Tim Burton měl režírovat film Addamsova rodina z roku 1991, ale kvůli práci na filmu Batman se vrací nabídku nepřijal. Zatím není jisté, jestli se Tim Burton zúčastní režisérského postu taky ve 2. řadě seriálu.
  13. Dvojité lusknutí, kterým se otevírá vchod do klubu Nočních stínů, odkazuje na původní píseň The Addams Family Theme.

Autorka článku: Olga Kolková

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4

Související články