Tyhle cool koktejly udělají tvůj Halloween nezapomenutelným

Shutterstock
|
28. 10. 2023
|
Při myšlence na podzim se nám vybaví nejen teplé svetříky a pestrobarevné listí, ale taky svátek pro všechny milovníky tajemna, Halloween! Zpestři si ho letos tematickými drinky!

Ne, Halloween opravdu není jenom o hororech v televizi. Můžeš si ho užít i jinak a stylově. Jedním ze způsobů jsou třeba sexy halloweenské koktejly, kterými vytřeš zrak všem kamarádkám na strašidelné party. Byla by škoda téhle šance nevyužít.

Keltský svátek plný strašidelných kostýmů

Ale nejdřív trocha historie. Halloween je původem keltský lidový svátek, který se tradičně slaví 31. října. Zachoval se hlavně v anglosaských zemích, můžeš ho znát z amerických filmů nebo seriálů, případně videí na YouTube.

Svátek byl Kelty vnímán jako den, kdy se stírá hranice mezi světem živých a mrtvých. Pořádali obřady, kde se s mrtvými chtěli spojit. Dneska je známé hlavně převlékání dětí do strašidelných kostýmů a chození od domu k domu s básničkou a miskou na skladkosti. Typická je oranžová barva symbolizující podzim a černá, která evokuje temnotu a smrt.

Nesmutni, že se tenhle svátek v Česku tolik neslaví. Můžeš si zajít na halloweenskou akci převlečená třeba za sexy upírku, vydlabat si dýni nebo uspořádat party u sebe doma. A na té by neměly chybět koktejly! My ti nabídneme tři recepty na drinky, které jsou nejen trendy a jednoduché, ale taky hříšně lahodné.

Drink z jablečného moštu

Slaďoučký koktejl z tak známého jablečného moštu zachutná každému.

Co budeš potřebovat: 3 šálky jablečného moštu, 4 polévkové lžíce vodky nebo whisky, citrón a ½ lžičky mleté skořice

Jak na to?

  • Nalij 3 šálky jablečného moštu, 4 polévkové lžíce vodky nebo whisky, šťávu z jednoho citrónu a ½ lžičky mleté skořice do misky a pořádně zamíchej.
  • Pak dej směs do mrazáku na jednu hodinu. Rozbředlou směs vytáhni a promíchej, aby se z ní nestala kostka ledu.
  • Udělej tento proces ještě dvakrát a pak už by ti měla vzniknout ledová tříšť. Tu stačí přelít do vysokých sklenic, jejich okraj ozdobit cukrem a podávat!

shutterstock_1510565975.jpg

Tuhle party si užije každý, kdo se k tobě připojí.
Shutterstock
K halloweenské party patří i tematické drinky. Připrav si to, na co máš chuť!

Lahodná Černá vdova

Černá vdova je nevšední a zajímavý drink, který uhrane kamarádky i tvého kluka.

Co budeš potřebovat: hrst ostružin, trochu rozmarýnu, ½ citrónu, 2 lžíce medu, tequillu a trochu perlivé vody

Jak na to?

  • Do koktejlového šejkru nebo nádoby s víčkem dej 8 ostružin, 2 lžičky rozmarýnu, šťávu z ½ citrónu a 2 lžíce medu. Pořádně promíchej a výslednou směs promačkej vidličkou.
  • Přidej 3 polévkové lžíce tequilly a zase promíchej.
  • Pak vlož do připravené skleničky led a přes něj přeceď drink. Sklenici ještě doplň dalším ledem, zalij trochou perlivé vody a jemně promíchej.
  • Před podáváním můžeš na efekt přidat snítku rozmarýnu.

Halloweenská Bloody Mary

Co by to bylo za seznam strašidelných koktejlů bez Krvavé Mary? Halloweenská verze je přitom ještě maličko strašidelnější než ta klasická.

Co budeš potřebovat: ¼ šálku vodky, černé potravinářské barvivo, plechovku rajčatové šťávy, polévkovou lžíci okurkové šťávy, citrónovou šťávu z ½ citrónu, 8 kapek tabasca, 2 lžičky worcestrové omáčky, pálivé chipsy

Jak na to?

  • Nejdřív si namíchej černou vodku – jednoduše tak, že do sklenice naliješ vodku, černé barvivo a směs pořádně promícháš, až se tyhle dvě ingredience spojí.
  • V šejkru smíchej rajčatovou šťávu, citrónovou šťávu, šťávu z okurek, worcestrovou omáčku a tabasco. Dobře promíchej, přidej led a dej stranou.
  • Přichystej si vyšší sklenici. Nejdřív si v sáčku rozdrť pálivé chipsy, okraje skleničky namoč do citrónové šťávy a pak do směsi z chipsů.
  • Do sklenice dej led, do tří čtvrtin nalij směs Krvavé Mary a drink dolij černou vodkou. Tak bude mít koktejl ten správný halloweenský efekt.

Dobrou chuť a skvělou zábavu!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Tagy: 
Související články