Ponožky už nefrčí. Vánoční dárky pro muže, které potěší

bigstockphoto.com
|
27. 11. 2020
|
Vánoce jsou tady coby dup. Že ještě nemáš dárek pro svého dvounohého kocoura? Nevěš hlavu! Máme pro tebe 10 dárkových tipů, kterými určitě zaboduješ! Ať se rozhodneš pro našlapanou herní konzoli nebo netradiční pálenku, rozhodně nešlápneš vedle.

Herní konzole

Dlouho očekávaná herní konzole deváté generace japonské společnosti Sony byla veřejnosti vůbec poprvé představena v červnu letošního roku. Její prodej se v Česku spustil 19. listopadu. Bohužel v tuhle chvíli je možné řešit jenom předobjednávky. Samotné „pé-esko“ 5 by mělo dorazit k prvním šťastlivcům dorazit do konce března roku 2021.

Tahle nepříjemnost má taky jednu výhodu – ceny starších herních konzolí totiž začaly díky novému modelu padat raketovým tempem. Pokud tvůj miláček netouží po nejnovější high-endové konzoli, můžeš vsadit na tu starší a o dost levnější.

  • Kočičí tip: Co na nové konzoli zapařit? Třeba nesmrtelnou českou hru Mafia, která je koncipována jako kompletní remake oblíbeného originálu. Po letech se tak znovu setkáš s Markem Vašutem, coby Tommym Angelem, Petrem Rychlým, jako Paulim, nebo Dalimilem Klapkou, který je neodmyslitelně spjat s postavou consigliera Franka Collettiho.

Luxusní parfém

Dobře, uznáváme, tenhle dárek sice nepatří mezi nejoriginálnější, pokud do něj ale zainvestuješ, můžeš si vybírat z proslulých značek a zvučných jmen, které si tvůj kocour doopravdy zamiluje. Příkladem vůně, která ho (a ostatně taky tebe) vystřelí do nebes je třeba nesmrtelný Aventus Creed, který letos oslavil desáté výročí na trhu. U téhle příležitosti značka představila výroční edici Aventus 10th Anniversary Creed, která plynule navazuje na rodinu mladších bratříčků.

V začátku je krásně cítit šťavnatý ananas, bergamot, zelené jablko, černý rybíz, pomeranč, růžový pepř a zelené tóny. Střední tóny otevírá bříza, pačuli, růže, jasmín, cyklámen, neroli, jalovec, hedione a meloun. Konec tohoto mistrovského zastupuje pižmo, vanilka, pryskyřice, ambroxan, ambra, cedr a kůže. Až si k téhle jedinečné kombinaci přivoníš, určitě nám dáš za pravdu, že tohle je vůně, kterou jen tak někdo nemá.

Kurz přežití

Jedněmi z nejlepších dárků obecně jsou určitě nejrůznější zážitky. A takový kurz přežití tvého kocoura rozhodně zaujme. Navíc ho můžete absolvovat spolu, takže utužíte vztah a ještě se přiučíte novým dovednostem a vychytávkám, které se vám můžou v krizových situacích hodit.

Kurzy probíhají několikrát ročně pod vedením zkušených instruktorů a absolvovat je můžete nejen v přírodě, ale taky třeba v opuštěných budovách nebo dalších nehostinných podmínkách. Ceny kurzů přežití se pohybují dle náročnosti a počtu dní od 1 500-4 000 za osobu.

Ochutnávková kolekce kvalitního alkoholu

Nedá tvůj kocour dopustit na kvalitní alkohol? Co takhle ho obdarovat speciálními dárkovými kolekcemi exkluzivních rumů, whisky nebo třeba tuzemských pálenek? Většinou jsou tyhle ochutnávkové kolekce dárkově zabalené, takže ti odpadnou starosti s dodatečným balením.

bigstock-merry-christmas-and-happy-new-382740911.jpg

Je čas nakupování vánočních dárků!
bigstockphoto.com
Zamysli se nad tím, co má tvůj kocourek rád, a pokus se mu jeho hobby nějak ozvláštnit.

Úniková hra

Únikovky patří v posledních letech na absolutní špici oblíbenosti. Prostřednictvím nich se totiž můžeš nechat zavřít ve středověkém žaláři, v kouzelnické škole magie nebo třeba na filmové planetě Coruscant. Abys únikovou místnost (nebo rovnou několik místností) živá a zdravá opustila, musíš na cestě ke svobodě vyřešit více či méně náročné hádanky a úkoly.

Pokud si tvůj kocour libuje v únikových hrách nebo se touží proměnit v hlavního hrdinu Hvězdných válek, čarodějnického učně ze školy čar a kouzel v Bradavicích nebo třeba vězně z hororu Saw, je dárková poukázka na únikovku jasnou volbou!

Potravinový balíček

Říká se, že láska prochází žaludkem, a v případě pánů tvorstva to platí dvojnásob! Koupit můžeš už hotové potravinové balíčky plné oblíbených delikates, nebo si sestavit vlastní. Navíc současná koronakrize donutila řadu restaurací přesedlat na nový koncept.

Spousta z nich tak nabízí s láskou a umem vlastnoručně připravené domácí speciality, které ti v případu zájmu zabalí do vánočního balíčku. Takže vlastně zabiješ dvě mouchy jednou ranou – uděláš radost partnerovi a podpoříš svůj oblíbený podnik.

Dálniční známka

Konec otravnému lepení plastové viněty na sklo auta, kde jak na potvoru drží i po konci platnosti! Česko se v příštím roce konečně dočká elektronické podoby dálniční známky. Její cena bude stejná (1 500 Kč) a je tak ideálním dárkem pro ty, kteří „uhání Ježíška“ na poslední chvíli. Známku jednoduše koupíš online během několika mála kliknutí.

Kávovar

Nedokáže si tvůj kocour představit nové ráno bez pořádné kávy? Jednou pro vždy mu zatrhni nenáviděného i zbožňovaného turka i rozpustné „cosi“ a pořiď (si) pořádný kávovar. Ten pákový dneska už seženeš lehce nad tisícovku a káva z něho bude naprosto neodolatelná. Navíc jeho údržba je vážně jednoduchá a dobrou kávu vám zvládne připravovat klidně i několik dlouhých let.

LEGO pro dospělé

Že je LEGO pro malé? Ani omylem! Dánská společnost přišla s novým konceptem, který uspokojí především fanoušky filmové ságy Star Wars. Pro ně si totiž připravila speciální SW edici, v rámci které si můžou postavit Hvězdu smrti, vymazlenou helmu stormtroopera, loď Millenium Falcon nebo třeba obraz mocného Sitha. Kromě téhle filmové ságy ale najdeš v nabídce lega pro dospělé i modely legendárních aut nebo třeba další postavy z jiných kultovních trháků.

Pivní pálenka

Máš doma milovníka zlatavého moku? Co takhle ho nechat ochutnat netradiční pálenku, vyrobenou z jeho oblíbeného piva? Pivních pálenek je na trhu celkem dost. Nás ale v redakci zaujala zvlášť jedna od českého rodinného pivovaru, která přibyla do rodiny šestnácti oblíbených piv. „Pivovice“ vznikla v Zámeckých sadech Chrámce v lihovaru, který se zabývá výrobou exkluzivních pálenek. Pořídit ji můžeš za cenu okolo šesti stovek.

Adrenalinový zážitek

Je úplně jedno, jestli se rozhodneš kocoura obdarovat adrenalinovou jízdou ve vysněném sporťáku, vsadíš na tandemový seskok nebo třeba let kluzákem. Adrenalinové zážitky chlapi milují! A Vánoce jsou ideální příležitostí jim jeden takový nezapomenutelný zážitek věnovat. Jen bacha na to, ať tě tvůj drahý neplánuje vzít s sebou.

Máš nějaké další tipy na vánoční dárky pro muže? Dej nám o nich vědě v diskuzi pod článkem!

Tagy: 
Související články