Čím letos udělat radost pod stromečkem? Máme tipy na dárky k Vánocům pro děti

Shutterstock
Komerční článek
|
10. 11. 2022
|
Štědrý den se pomalu blíží, a ty pořád váháš, jaké vybrat dárky k Vánocům pro děti? Udělej jim radost některým z našich tipů.

Každému dítěti se samozřejmě líbí něco jiného, proto ber náš seznam jen jako inspirační zdroj, a ne zaručený trhák, který každé dítě určitě nadchne. I tak věříme, že mezi našimi tipy najdeš pár dobrých nápadů na dárky k Vánocům.

Tipy na dárky k Vánocům pro předškoláky

Obecně platí: čím menší dítě, tím snazší výběr dárku. A nejen proto, že je u menších dětí větší pravděpodobnost, že nějakou hračku ještě nemají; je taky snazší je něčím nadchnout. Plyšovým mazlíkem na noc asi chybu neuděláš, víc ale zaboduješ něčím, co se hýbe. Takové hračky děti předškolního věku fascinují a zároveň podporují rozvoj jejich fantazie. Zkus proto sáhnout po variabilní nebo magnetické stavebnici, kterých je na trhu hned několik.

Tipy na dárky k Vánocům pro děti na prvním stupni

Děti na prvním stupni mívají několik zájmů najednou a bývají tvořivé. Radost by jim mohly udělat například výtvarné kufříky, kreativní sady pro výrobu nejrůznějších věcí od šperků po náramky nebo experimentální sady, se kterými proniknou do světa přírodních věd.

Dobrým nápadem jsou i společenské hry, na které už jsou děti v tomhle věku dostatečně velké, a zároveň ještě dost malé, aby je bavily. Anebo pořiď klasiku pro zimní radovánky – boby s volantem.

Tipy na dárky k Vánocům pro děti do 13 let

Pro děti okolo 12 a 13 let už je důležitý čas strávený s kamarády, který je často spojený s online světem. Je na tobě, jestli v tomhle své dítě podpoříš, nebo se ho budeš mermomocí snažit udržet offline.

V prvním případě by mohla dětská očka rozzářit jakákoliv hra na počítač nebo na konzoli, v tom opačném zalov mezi vědomostními hrami. Zabodovat můžeš i merchem internetového oblíbence své ratolesti.

shutterstock_710062909.jpg

Tyhle tipy na dárky by se ti mohly hodit!
Shutterstock
Pokud svoje děti znáš, určitě vymyslíš něco, co jim udělá radost.

Tipy na dárky k Vánocům pro puberťáky

Mezi puberťáky samozřejmě frčí jak jinak než technika. Mobily, bezdrátová sluchátka, herní konzole a počítače jsou ale finančně nákladné, tak mrkneme na něco, co tě úplně nezruinuje.

V tomhle věku už by mohl udělat radost měkký dárek, nebo možná radši dárková karta do jejich oblíbeného obchodu. Pod stromeček můžeš dál zabalit třeba sběratelské figurky, obal na notebook nebo poukazy na zážitky (třeba let ve větrném tunelu, dobrodružství na střelnici, hodinu surfingu...).

Posledním řešením je pak předat obálku s penězi – nejnápaditější to sice není, ale přispěješ tak svému puberťákovi na něco, co by třeba už delší dobu chtěl, a ve finále je to možná lepší než se bezúspěšně snažit vymyslet super dárek.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

Tagy: 
Související články