Chceš být šťastnější? Víme, co bys pro to měla udělat

www.bigstockphoto.com
|
20. 08. 2019
|
Máš relativně všechno, ale stejně tě trápí pocit, že ti něco chybí, že tvůj život není úplný? Nebo je prostě fakt, že ti něco skutečně chybí a ty víš, že dokud to nezměníš, nebude se ti žít líp? Víme, co je nejdůležitější udělat, aby se všechno v dobré obrátilo!

Nebudeme si nic nalhávat, všechno je to v hlavě. Zatímco jeden není spokojený ani s vilou, bazénem, autem, motorkou, rodinou a pěti dovolenými za rok, jinému stačí zlomek a je mu dobře. Základem je nastavit si v sobě rozumnou hranici štěstí. Všichni bychom chtěli vyhrát takovou sumu, abychom už nemuseli ráno vstávat do práce. Jenže téměř nikomu z nás se to nestane. Tak nač se tím trápit? Pojďme žít život, jaký je.

Na nic nečekej

Na dovolenou možná počkat musíš, ale na to, abys pozitivně ovlivnila svůj život, ne. Neodkládej důležitá rozhodnutí na neurčito. Neodkládej ani maličkosti. Nechoď na procházku teprve tehdy, až bude o stupeň tepleji nebo o mráček na obloze míň. Nezačínej cvičit a zdravě jíst o dalšího měsíce. Neříkej si, že zavoláš kamarádce zítra. Udělej to hned. Jednak se dřív dostaví kýžené změny a situace, jednak budeš mít dobrý pocit z toho, že držíš život pevně ve svých rukách.

Mysli pozitivně

Že jsme si otřepanější frázi už vybrat nemohly? Možná. Jenže vidět a vnímat pozitivní věci i na těch negativních nebo neutrálních je veledůležité! Pokud ti to ale nejde samo, budeš to muset chvíli trénovat. Nauč se v obyčejných věcech vidět něco hezkého. Na svém bytě, na ulici, v práci. Všude. Vždycky. A když se nedaří? Dobře víš, že je to vždycky jen přechodné a k životu to patří. Nemusíš se usmívat od ucha k uchu. Pomůže ti ale už jen uvědomění toho, že určitě zase bude dobře.

Udělej si pořádek v lidech

Jen máloco je pro lidskou psychiku tak zničující jako emocionální upíři a lidi, kteří z tebe chtějí jen profitovat. Přestaň se stýkat s lidmi, ze kterých tohle vysávání cítíš. Obklop se těmi, kteří ti taky něco přinášejí. Neplýtvej energií s lidmi, kteří za to nestojí. Může to být ze začátku těžké a nezvyklé, ale nebudeš ani první, ani poslední, kdo z tohohle důvody nějakou vazbu zpřetrhá.

bigstock-the-girl-thinks-about-the-book-233305015_0.jpg

Být šťastná, to by měl být cíl každé z nás.
Ty jsi ty. Nesrovnávej se s ostatními a buď sama sebou.

S nikým se nesrovnávej

Je ti třicet, ale nemáš partnera, natož děti, takže jsi vlastně divná, protože ostatní ženy v tomhle věku už to mají? Vůbec ne. Žiješ svůj život a ony zase ten svůj. Nikdo ti nemůže mít za zlé, jak ho vedeš. Záleží jen na tobě a na tom, abys byla spokojená. A jestli nejsi, řeš to!

Buď sama sebou

To, že chceme vypadat šťastně a úspěšně, je poslední dobou až zničující. Na sociálních sítích se musíme zubit od ucha k uchu, pochutnávat si na dobrém jídle nebo se povalovat na wellness pobytu. O tom ale všední dny nejsou. Pokud vidíš na „sockách“ jen šťastné tváře, věř, že takhle šťastné nejsou pořád a možná je zachycují jen proto, že toho štěstí mají sakra málo.

Proto si prostě na nic nehraj. Buď tou osvícenou, která ví, že každý den není dobrý, někdy je nám smutno, špatně, jsme nemocné, rozcházíme se, někdo nám zemřel… Neříkej si, že musíš za každou cenu působit happy. Vůbec ne.

Pochval se

Pravidelně se pochval. Jen si uvědom, co jsi v životě už překonala a co jsi dokázala. Až ti bude zase smutno, prostě to sama sobě v duchu odvyprávěj. Zároveň zkus ostatním nezávidět, jestli se jim povedlo něco, co tobě ne, i když ses o to snažila. Každý jsme jiný. Nesrovnávejme se do detailů.

Jak jsi na tom? Cítíš se šťastně, i když nemáš všechno, co by sis mít přála? Nebo si neustále stěžuješ na to, jak je život nefér? Dej nám vědět do diskuze pod článkem!

Související články