Nestárnoucí mýty o single ženách. Taky ti lezou na nervy?

Bigstockphoto
|
01. 08. 2022
|
Patříš k těm svobodným ženám, které vědí, jak se svým životem naložit, jsou spokojené a vyrovnané, ale přesto o nich kolují drby, že jsou divné, že nikoho nemají? Nebo patříš právě na pomyslnou druhou stranu barikády a zbytečně se strachuješ třeba kvůli kamarádce?

Ať tak, či tak, přijdou ti vhod následující řádky. Jsou totiž o tom, že když kočka žije sama, rozhodně to neznamená, že by byla divná, vadná, nešťastná nebo nevyrovnaná a že by nevěděla, co od života chtít a co s ním udělat. Jasně že jsou ve společnosti i ty ženy, které prahnou po partnerovi a rodině, ale nedaří se jim najít vhodný protějšek, takže jsou zoufalé až na dně. O těch ale jindy. Tady jsou mýty, které o single ženách panují a je třeba je vyvrátit jednou pro vždy.

Mýtus č. 1: Jsou divné!

Jak divná? Je spousta hodně divných holek, které už jsou ve dvaceti vdané a s manžílkem si žijí rádoby spokojený rodinný život. Jsou divné, protože nemají zájmy, upnuly se na dítě, denně stojí u plotny a pečou nevkusné dorty ve tvaru pánského a dámského přirození.

Single holky nejsou divné. Jenom se rozhodly nejít tou cestou, která se od nich zřejmě očekávala a která jim byla vytyčována tak dlouho, až se rozhodly ji totálně ignorovat.

Mýtus č. 2: Nikdo je nechce

To taky není tak úplně pravda. Single holky nejsou všechny šeredné jak noc nebo naprosté pipinky, s nimiž by nikdo nechtěl trávit čas. To ona nikoho nechce a nepotřebuje. Kromě toho – podívej se na tu spoustu nijak zvlášť krásou oplývajících holek, ty jsou totiž ve většině případů zadané nebo vdané. Ty hezké, které navíc mají osobní kouzlo a šarm, si mohou vybírat a dobře to vědí. Největším pozitivem těchto žen je, že si po většinu času vystačí samy!

Mýtus č. 3: Mají jenom kočku nebo psa

Že jsou single ženy tak zoufalé, že si pořídí kočku nebo psa a očekávají od zvířat nějakou náhradu, někoho, kdo je bude mít rád, když je nemá rád muž? Vůbec. Single ženy mají rády zvířata a chtějí parťáka. Navíc si dobře uvědomují, že pes nebo kočka jim nebudou vyčítat, když se čas od času při spanilé jízdě po barech ve městě utrhnou ze řetězu. A že zvířata je budou mít ráda za každé situace a nebudou nic předstírat.

bigstock-158324354.jpg

Zvířata jsou pro single ženy parťáky, ne náhradami za absentujícího muže.
Bigstockphoto
Psa nikdy nebudeš přemlouvat, aby si s tebou šel zaběhat. Půjde rád!

Mýtus č. 4: Jsou sobecké!

Společností se jako rakovina šíří fáma, že single ženy jsou vesměs sobecké. Že je zajímá akorát kariérní úspěch, dovolená v exotických krajích a pravidelná docházka na kosmetiku. Průzkumy ale ukázaly, že single ženy se svým časem nakládají ve prospěch své primární rodiny, tedy rodičů a sourozenců, a taky se často zapojují jako dobrovolnice tam, kde je jich potřeba.

bigstock-playful-pretty-young-woman-in-122792042.jpg

Sobectví? Kdepak.
Bigstockphoto
Single ženy nejsou sobecké. Naopak - často pomáhají tam, kde je někdo potřebuje.

Mýtus č. 5: Budou samy až do smrti

Nikde není řečeno, že se to jednou nezmění a single žena nezatouží po partnerovi a taky si ho najde. Nikde taky není řečeno, že osamoceně neumřou aktuálně vdané dámy – pokud nezemřou s manželem ve stejnou chvíli, jeden z nich zůstane na světě sám a nutno podotknout, že to častěji bývají ženy. Single ženy navíc nejsou osamocené. Mají přátele, ať už single, nebo ty, kteří prožívají rodinný život. Single ženy fakt nejsou asociálové.

Mýtus č. 6: Někdo ji moc zranil

„Někdo jí určitě hrozně ublížil a ona se přes to nepřenesla,“ zní další fáma a opět je tak nějak mimo. Každý z nás byl z nějakého vztahu zklamaný, měl pocit, že už se nikdy nezamiluje a že život skončil. Ale u single žen to rozhodně není pravidlo. Obvykle to není tak, že by zažily až takové zklamání, že by se z něj nedostaly ani za několik let. Jenom nechtějí jít onou vytyčenou cestou, o které už byla řeč výš.

Související články