Vánoční překvapení: Na obrazovky míří dokument Karel

Aplausin
|
23. 12. 2021
|
Pokud ti v kinech utekl dokument o Karlu Gottovi, máme pro tebe dobrou zprávu. Už o Vánocích si ho můžeš pustit v televizi!

Kde sledovat film Karel

O vánoční nadílku se na Štědrý den postará streamovací portál Netflix. Ten vyhrál bitvu o streamovací práva, a proto se rozhodl zařadit film do své nabídky rekordně brzy po premiéře. Dokument Karel byl uveden do českých kin 7. října a hned začal trhat rekordy v návštěvnosti. Předběhl dokonce i populárního Zátopka nebo film Prvok, Šampón, Tečka a Karel a stal se tak nejnavštěvovanějším českým filmem letošního roku.

„Jsem opravdu strašně šťastná. Nejen dnes, ale vlastně celý týden od slavnostní premiéry. Film se totiž lidem líbí, a to i těm, u kterých bych to třeba tolik nečekala. Za to jsem opravdu ráda. Pokud film přináší divákům radost, je to pro mě osobně asi ta největší odměna,“ prozradila režisérka dokumentu Olga Malířová Špátová.

O čem je dokument Karel?

Film byl natáčen od října 2018 po dobu jednoho roku až do Mistrovy smrti. Režisérka Olga Malířová Špátová se snažila Gotta zachytit nejen jako zpěváka, ale nabídnout i osobnější pohled do jeho soukromí a osobnosti, včetně radosti i bolesti.

obrazek2.jpg

Zaslzet si letos můžeš nejen u pohádek a romantických filmů.
Aplausin
Film o Karlu Gottovi byl nejnavštěvovanějším v tomhle roce.

Bohuš Matuš se na premiéře zhroutil

Pokud hledáš nevšední tip na sváteční večer, film Karel je jasná volba. Garantujeme ti, že jedno oko nezůstane suché. Své by o tom mohl vyprávět zpěvák Bohuš Matuš, který se podle svých slov musel před premiérou posilnit dvěma lexauriny a půl litrem vodky. Matuš nesl Mistrův odchod velmi těžce a ani uklidňující léky mu nezabránily v psychickém zhroucení během filmu.

Víc o filmu Karel najdeš na Aplausin.cz.  

Související články