TOP 15: Nejlepší wellness v Praze, která stojí za návštěvu

Shutterstock
|
19. 01. 2024
|
Taky už tě nebaví venkovní plískanice, klouzající chodníky a vlezlá zima? Co takhle sbalit plavky a ručník a vydat se vstříc netradičním zážitkům? Našli jsme pro tebe nejlepší pražská wellness zařízení, kde je odpočinek opravdovým zážitkem.

Lázně Pramen: Pivní a vinné lázně

Ať už dáváš přednost zlatavému moku anebo karmínovému vínu, v lázních Pramen si rozhodně přijdeš na své. V pivních lázních na tebe čeká kombinace vybraných ingrediencí: chmelu, sladu, nejčistší vody a pravého českého piva Kynšperský Zajíc. V těch vinných tě naopak překvapí voda, červené nebo bílé víno v kombinaci s bylinkami a hrozny. Tohle všechno si užiješ v luxusních vanách z modřínového nebo dubového dřeva.

  • součástí pivních lázní je neomezená konzumace tmavého a světlého piva Kynšperský Zajíc
  • součástí vinných lázní je lahvinka červeného vína
  • https://www.pivnispa.cz

WELLNESS RELAX

Naprosto luxusní wellness centrum najdeš na Praze 9. Tvoří ho 5 luxusních privátních zón, ve kterých si užiješ ničím nerušený odpočinek a relaxaci. Nabízí nejvyšší standard kvality služeb a prostředí v oblasti wellness pro absolutně nejpříjemnější zážitek.

  • vířivky, sauny (finské a infra), masáže
  • míchané nápoje, prosecca, sekty i nealko
  • romantické a luxusní balíčky, obložené mísy, speciální výzdoby
  • https://www.wellness-relax.cz/

kopie_navrhu_poznate_zemi.png


WELLNESS RELAX

Original Beer Spa

Po zaplacení procedury v lázních Original Beer Spa tě čeká neomezená konzumace světlého i tmavého piva Krušovice®, odpočinek na lůžku z pravé pšeničné slámy u tepla krbu, konzumace domácího pivního chleba, sauna s chmelovými esencemi a pivní lázeň. Lázeň probíhá v tisícilitrových kádích z dubu královského „Royal Oak“.

Pivní lázně Bernard

Pokud ti zrovna „nešmakují“ Krušovice, můžeš svoje chuťové pohárky ukojit pivem Bernard, které je vyráběno tradičním způsobem z nejkvalitnější odrůdy českého chmele. Součástí pivních lázní je ozdravná směs s vitamínem B. Dokoupit si můžeš také relaxační procedury včetně příjemných masáží.

Carlo IV Wellness & Spa

Tyto římské lázně najdeš v hotelu Carlo IV v centru města Prahy. Nabízí luxusní zázemí s jedinečným servisem, relaxační a terapeutické masáže, prostornou suchou saunu, relaxační parní lázeň se samostatným bazénkem a 20metrový bazén vyhřívaný na 29 °C doplněný o vířivku a masážní lůžka.

Lázně v hotelu Mandarin Oriental

Tyhle netradiční lázně najdeš v bývalé kapli. Překvapí tě proto osvětlené základy bývalého kostela ze 14. století nebo prosklená podlaha vstupní haly. Na uvítanou dostaneš šálek bylinkového čaje, odložíš si a absolvuješ relaxační masáž chodidel a samotnou proceduru.

Spa KINGS COURT

Je libo uvolňující masáže anebo královskou terapii? Ve Spa KINGS COURT, který je součástí stejnojmenného hotelu, ti splní i ta nejtajnější přání. SPA KINGS COURT nabízí útulný bazén s protiproudem a Jacuzzi, relaxační zónu, parní a finskou saunu. Nechybí ani 24/7 přístup do plně vybaveného fitness.

Beer Spa – Andělská lázeň

Další z pivních lázní, tentokrát s neomezenou konzumací piva Staropramen 10°. Součástí pivní lázně je perličková koupel a odpočinek v relaxační zóně. K Pivní lázni je možné přiobjednat masáže nebo infrasaunu. Lázně je možné také pronajmout pro skupinu 2–12 osob. Součástí areálu je také solná jeskyně.

Grand Relax Spa & Wellness

V Grand Relax Spa & Wellness si užiješ královskou porci relaxace a odpočinku od hlavy až k patě. V nabídce jsou evropské, exotické i orientální masáže a kosmetická ošetření kosmetikou INGRID MILLET. Čekají na tebe unikátní termální lázně a pivní lázně, kde je zajištěna neomezená konzumace piva Lobkowicz Premium. K němu si můžeš dát na chuť gurmánské klobásky nebo oříšky. V komplexu je také saunarium, v němž probíhají luxusní relaxační lázeňské terapie s konzumací šumivého vína.

Spa Relax Prague

Kdo by si nechtěl na vlastní kůži okusit dokonalý odpočinek v naprostém soukromí. Ve Spa Relax Prague se můžeš těšit na útulné prostředí, které ještě voní novotou. Na výběr máš ze tří apartmánů: Privátní wellness s vířivkou a finskou saunou, Vinné lázně, kde najdeš finskou saunu a perličkovou koupel, nebo Pivní lázně, kde se budeš koupat ve vířivé dřevěné vaně a neomezeně konzumovat pivo Pilsner Urquell.

Saunový svět – Saunia

V Praze najdete hned šest rozsáhlých saunových komplexů patřících pod značku Saunia, které se nachází v obchodních centrech Centrum Černý Most, Westfield Chodov, Galerie Harfa, Centrum Krakov, Galerie Butovice a VIVO! Hostivař.

Součástí každého areálu je finská sauna, parní lázeň, sauna s parním nárazem, tropická sauna a několik typů ochlazovacích systémů. V některých pobočkách najdete i herbal saunu nebo solnou saunu. Každý den se můžeš těšit na pestrý výběr saunových ceremoniálů. Odpočinout si můžeš v relaxační zóně a něco dobrého na zub ukořistíš v tematickém baru.

  • velké množství saun a saunovacích rituálů
  • zapůjčení osušky a prostěradla je v ceně návštěvy
  • http://www.saunia.cz/

Saunový svět – Aquapalace Praha

Aquapalace je známý především svým aquaparkem, v jeho nitru se však také ukrývá celoroční saunový komplex, kde si vybere opravdu každý. Saunový svět Aquapalace se dělí na tři části – klasické finské sauny, římské lázně a venkovní zónu.

Uvnitř areálu najdeš například finské sauny s teplotou od 60 do 110 °C, parní kabiny tureckého typu či ruské sauny. Na ochlazení ti přijdou vhod studené masážní i aromatické sprchy, ochlazovací bazén nebo studna s ledovou drtí. Zasloužený odpočinek na tebe čeká v relaxační místnosti nebo na střešní venkovní terase. V Aquapalace dále poskytují komplexní služby fyzioterapie a léčebné rehabilitace.

The M Spa

Jestli potřebuješ najít dokonalý odpočinek, vydej se do výšin. Relaxační lázně M Spa jsou situované v nejvyšším patře hotelu Emblem v centru Prahy. Čeká tě božský klid na střeše v privátní vířivce s jedinečným výhledem na Staré město a Pražský hrad. Kromě toho si můžeš dopřát saunu, páru a Kneippův chodník. Novou energii můžeš načerpat v relaxační místnosti nebo na střešní terase. Hosté mají k dispozici i fitness otevřené 24 hodin denně.

Wellness Infinit

Infinit je sázka na jistotu, v Praze najdeš hned dvě pobočky. Infinit Step v Libni obsahuje rozsáhlý saunový svět, jehož součástí je finská, tichá finská, solná, medová, bylinková a ceremoniální sauna. Nechybí ani ochlazovací bazének, finské vědro, prostorná venkovní terasa či vnitřní relaxační odpočívárna s houpacími lehátky. V Infinit Step najdeš také vodní svět s vyhřívaným bazénem, relaxační bazén, whirlpool, finskou saunu a parní lázeň.

Infinit Holešovice je o poznání menší, nicméně také nabídne nadstandardně kvalitní wellness zónu, včetně rustikální finské sauny s ochlazovacím bazénkem, zážitkové sprchy a prostorné relaxační místnosti.

  • Infinit Step zahrnuje luxusní saunový a vodní svět
  • nezapomenutelné saunové ceremoniály
  • https://www.infinit.cz/

Wellness Smíchov

Pokud hledáš nějaké méně frekventované místo, dokonalé uvolnění s kapkou romantiky můžeš zažít v privátních wellness apartmánech Smíchov. Finská sauna z pravého cedrového dřeva, infrasauna, vířivá koupel, komfortní whirlpool… co více potřebuješ ke štěstí? Vyber si z 20 různých místností, z nichž každá má odlišné vybavení a originální interiér na jiné téma.

Související články