TOP 10: Nejlepší kavárny v Ostravě, kam musíš zajít

www.bigstockphoto.com
|
18. 05. 2019
|
Bydlíš v Ostravě nebo se do ocelového srdce republiky chystáš na výlet? Pak tě možná během cest dostihne chuť na lahodnou kávu nebo dobrý čaj. Našli jsme pro tebe deset nejlepších kaváren, kde je posezení u kávy pravým a nefalšovaným zážitkem.

Kavárna Daniel

Nedaleko centra Ostravy najdeš kavárnu Daniel, která byla v minulosti doplněna o neméně oblíbený Dunbar. Aby sis dal lahodnou kávu, míchaný koktejl nebo výtečný čaj, budeš muset překonat několik desítek schodů. Odměnou ti budiž útulná kavárna vybavená starobylým nábytkem, díky které se přeneseš do elegantní prvorepublikové doby. Posedět tady můžeš na pohodlných křeslech nebo sedačkách a pochutnat si na celé škále kávových specialit a dalších nápojů. 

kavarna_daniel.jpg


Kavárna Daniel

CØKAFE Centrum

Útulná kavárnička menších rozměrů je jako dělaná pro ty, kteří si dají rychlé espresso „na stojáka“ a spěchají zpátky do práce vytvářet hodnoty. Zalíbí se tady ale také minimalistům, kteří zbožňují kvalitní kávu světových značek. Kavárna však nenabízí jenom kávu, ale také pochutiny k zakousnutí. Pravidelně též pořádá nejrůznější akce spojené s poznáváním káv, výsadbou a aranžováním květin nebo přípravou míchaných nápojů.

cokafe.jpg


Cokafe

Coffeeshop U Černého stromu

Na malebném Prokešově náměstí najdeš další ostravský skvost. Je jím Coffeeshop U Černého stromu, který tě hned na první pohled zaujme svým jedinečným interiérem a bohatou nabídkou káv i dalších nápojových specialit. Ti, kdo coffeeshop U Černého stromu navštívili, si nemohou vynachválit chuť kávy i nabídku občerstvení.

coffeeshop_u_cerneho_stromu.jpg


Coffeeshop u Černého stromu

Čauky Mňauky Cafe

Jak už napovídá samotný název, v téhle kavárně se rozhodně nudit nebudeš. Pokud patříš mezi milovníky chlupatých mňoukajících kuliček, rozhodně ti doporučíme Čauky Mňauky Cafe navštívit. Kavárna je vlastně takovým obřím kočičím královstvím. Nesmírně hodné a přítulné kočičky tady najdeš na každém rohu. Chlupatí mazlíčci se s tebou podělí o svůj prostor a na oplátku očekávají, že se s nimi podělíš o nějaký chutný pamlsek a teplou náruč plnou lásky.

cauky_mnauky_cafe.jpg


Čauky Mňauky Cafe

Sladký časy

Tuhle kavárno-cukrárnu najdeš hned naproti divadlu Antonína Dvořáka v centru Ostravy. Ačkoli jde o nenápadný podnik, na který neupozorňují žádné obří reklamní poutače, jakmile sem jednou zavítáš, staneš se pravidelným návštěvníkem. Vyhlášené jsou zdejší snídaně i vlastnoručně pečené a připravované zákusky. Ty si navíc můžeš i objednat na oslavu nebo jinou akci.

sladky_casy.jpg


Sladký časy

Antakarana

Takhle nenápadná kavárnička spojená s čajovnou je situována v části Ostrava Zábřeh, nedaleko proslulé restaurace Zámek Zábřeh. Příjemné prostředí a skvělá obsluha jde ruku v ruce s dobrou kávou, vodní dýmkou a menšími svačinkami. Kavárnu najdeš uvnitř rodinné vily s nádhernou venkovní zahradou. Antakarana je součástí moderního centra osobního rozvoje a jógy.

antakarana.jpg


Antakarana

Bolt Café

O Bolt Café se říká, že jde o kavárnu s nejkrásnějším výhledem na světě. Kavárna je součástí areálu Dolních Vítkovic a nabízí jedinečné výhledy nejen na ně, ale také na okolní krásy Ostravy a nedaleké Beskydy. Počítej ale s tím, že Bolt Café není jen tak obyčejnou kavárnou. Aby sis sem mohla zajít, musíš si koupit vstupenku, počkat na průvodce a vyjet postupně dvěma výtahy až nahoru. V ceně vstupenky je i jistá částka na konzumaci v kavárně.

bolt_cafe.jpg


Bolt Café

Polo Caffé

Velmi příjemná kavárnička v srdci Masarykova náměstí láká na kávové speciality i bohatý jídelní lístek. Zařízení kavárny je velice útulné. Hosté sedí na pohodlných sedačkách, součástí kavárny je i klavír pro případné odvážlivce. Sedět se dá jak vevnitř, tak venku. Co rozhodně stojí za zmínku, jsou zdejší snídaně. Ty patří mezi jedny z nejlepších v celé Ostravě.

polo_caffe.jpg


Pollo Cafe

Amadeus Café

Sice maličká, o to však příjemnější. Útulná kavárnička v Mariánských Horách se vyznačuje skvělou kávou značky MoKambo, která není jinde v regionu podávána. Příjemné posezení a stylové zařízení dělá z této kavárny ideální prostředí pro setkávání s přáteli nebo rodinou.  Kromě kávy si tady můžeš pochutnat na čokoládě, výběrových čajích, rozlévaných vínech, alkoholických i nealkoholických nápojích. Zakousnout můžeš něco sladkého nebo domácí toast.

amadeus_cafe.jpg


Amadeus Cafe

Industrial Cafe

Příjemné industriální prostředí s dobovým nábytkem je situováno nedaleko Pasáže Vesmír, kousek od proslulé Stodolní ulice a stejnojmenné tramvajové zastávky. Vstup do kavárny je nenápadný a snadno ho tak přehlédneš, což by byla velká škoda. Kromě výtečné kávy si tady můžeš pochutnat na vyhlášeném zázvorovém cheescaku a dalších specialitách šekového šéfkuchaře. Každý čtvrtek od 19 hodin zde navíc hraje živá hudba.

industrial_cafe.jpg


Industrial Cafe

Máš v Ostravě svého favorita, který není v našem seznamu? Dej nám o něm vědět do diskuze pod článkem.

Tagy: 
Související články