TOP 15: Luxusní cukrárny v Ostravě, kde si můžeš pořádně zahřešit

www.bigstockphoto.com
|
09. 04. 2024
|
Ostrava – to není jen areál Dolních Vítkovic, proslulá Stodolní ulice anebo uhelné doly. Kromě množství výtečných restaurací a poctivých kaváren nabízí největší město Moravskoslezského kraje také řadu lahodných cukráren. Vybrali jsme pro tebe patnáct nejlepších, které musíš navštívit.

Cukrárna a vinotéka U Zámku

Jak už název téhle cukrárny napovídá, jedná se o podnik, který najdeš nedaleko oblíbené restaurace Zámek Zábřeh. Cukrárna se nachází v budově bývalého obchodního řetězce Delvita, přímo u tramvajové zastávky Karpatská. Kromě výtečných zákusků, dortů, koláčů a dobré kávy si tady můžeš pochutnat na vínech vyhlášených značek.

  • dobrá dopravní dostupnost
  • příjemné prostředí a obsluha
  • Facebook

Cukrárna Ollies

Pobočky vyhlášené cukrárny Ollies jsou v Ostravě rovnou tři. Jednu z nich najdeš v části Vítkovice, nedaleko vítkovické nemocnice, druhou v Porubě naproti zimního stadionu a třetí v Zábřehu uvnitř nákupního centra Avion Shopping Park Ostrava. V cukrárně si můžeš pochutnat na vyhlášených dortech a zákuscích, čerstvém sladkém pečivu nebo si dopřát dobrou kávu. A když ti nějaký zákusek ze sortimentu Ollies opravdu zachutná, můžeš si ho objednat jako celý dort třeba na rodinnou oslavu.

Cukrárna U Babičky

Cukrárnu, kde se budeš cítit jako u babičky, najdeš v srdci Ostravy na Masarykovo náměstí. Dle slov majitelů byla vybudována dokonce na počest nejlepší babičky na světě. Jde o jisté poděkování a vyjádření úcty. V cukrárně U Babičky si můžeš pochutnat na větrníku, laskonce, domácím závinu a nechybí ani čokoládové, sachrové, ovocné či kávové dorty. K tomu frappé nebo domácí limonáda a hříšná slast může začít. Všechny prodávané laskominy jsou bez chemických a konzervačních látek.

Cukrárna Maria

Cukrárnu Maria najdeš na ulici Poštovní, v samotném centru Ostravy. Díky své poloze je oblíbeným cílem studentů Ostravské univerzity a Vysoké školy báňské. Návštěvníci si tady pochvalují zejména bohatý výběr lahodných zákusků, stejně jako výtečné dorty připravené na objednávku. Cukrárnu charakterizuje příjemné a klidné prostředí, stejně jako ochotný personál.

  • výborné zákusky
  • bohatý výběr
  • Facebook

Cukrárna Kolbaba

Tuhle cukrárnu najdeš nedaleko Divadla loutek v centru Ostravy. Příjemné a útulné prostředí doslova vybízí k tomu pochutnat si na skvělém zákusku anebo domácím dortíku poctivě připraveném z čerstvých ingrediencí. Cukrárna Kolbaba nabízí také různé variace šťavnatých chlebíčků, které si můžeš společně s dorty a dezerty objednat k nejrůznějším příležitostem na místě anebo na oficiálních webových stránkách.

  • vynikající zákusky a dorty vlastní výroby
  • přímo v centru Ostravy
  • Facebook

Sladký časy

Tuhle „buchtárnu“, jak ji sami majitelé s láskou nazývají, najdeš v centru města na ulici 28. října naproti hotelu Imperial. Veškeré dobroty si tady sami připravují podle tradičních receptur. Ze sladkých pochoutek můžeš ochutnat moučníky, dorty, cheesecake, buchty, bábovky, záviny, bublaniny, koláče, medovník, makronky i sušenky. Nabídka cukrárny je ovšem doplněna také o celou řadu slaných pochoutek a nápojů.

Ilvero

Italská restaurace a cukrárna Ilvero je situována v Ostravě-Porubě, na Hlavní třídě, v prostorách bývalého občerstvení Labužník. Pokud si chceš dát opravdu kvalitní dort nebo zákusek ze špičkových surovin nebo nejlepší zmrzlinu v okolí, už víš, kam zamířit. Zmrzlina je v Ilveru vyráběna dle receptur a surovin starých italských cukrářů. Srdce může zaplesat i kočkám bezlepkářkám, pro něž má podnik připraven několik bezlepkových dezertů.

Sladké království by Trisha

Roztomilé cupcakes a makronky se staly hitem poslední doby. Dosud jsme je mohli vídat většinou jen na piknicích v amerických filmech, na instagramu anebo v rukách celebrit. Jednou z prvních vlaštovek, které zvěstovaly příchod kvalitních, domácích a neokoukaných cupcaků a makronek do Ostravy, byla Trisha neboli Patricie Franková. Koncept její cukrárny je jednoduchý – každý den připravuje čerstvé cupcakes a makronky z domácích surovin. V její cukrárně si můžeš pochutnat na klasických, ale i bezlepkových nebo veganských variantách.

Cukrárna Sladké tajemství

Není tajemstvím, že se v Ostravě otevřely dvě nové pobočky moderní cukrárny Sladké tajemství. Jednu z nich najdeš v Přívoze v areálu OC Koksovna a druhou v Mariánských Horách v OC Futurum. Čeká tě jedinečný interiér navržený architektkou Blankou Karhanovou, milá obsluha a pestrý výběr neotřelých zákusků. Kavárna odebírá kávu z rodinné pražírny Ignác, která je typická svou vytříbenou chutí. Doporučujeme ti ochutnat také snídaňové menu.

Waf-Waf Ostrava

Netradiční cukrárna, která se specializuje na vafle, palačinky a lívance připravené na všechny různé způsoby. Pobočku Waf-Waf Ostrava najdeš ve druhém patře ve foodcourtu OC Forum Nová Karolina. Už jsi někde viděla vafle s oreo posypem a domácí šlehačkou či burger s trhaným hovězím masem ve vafli? V nabídce najdeš sladké i slané varianty, takže budeš mít velký problém si vybrat. Ale věř nám, že ať ochutnáš cokoliv, budeš se sem ráda a často vracet.

  • nejlepší vafle a mléčné koktejly široko daleko
  • v nabídce verze vaflí s proteinem, bezlepková varianta a menu pro děti
  • https://www.waf-waf.cz/

Cukrárna Na Opavské

Další podnik najdeš v Porubě nedaleko VŠB-TUO. Klidné prostředí cukrárny Na Opavské vybízí k rozjímání u dobré knihy, případně na příjemný pokec s kamarádkou. Obsluha za kávovarem ti s ladností připraví lahodný šálek kávy, u něhož nesmí chybět pořádná porce některého z tradičních dortů a zákusků – větrník, věneček, indián, punčový řez, Schwarzwald, cheesecake, tiramisu a mnoho dalších.

Zadní část cukrárny je vybavena velkým dětským koutkem, přebalovacím pultem, velkým gaučem a pohodlnými křesílky. 

Just Donut

Připrav své chuťové buňky na pravou americkou delikatesu. Koblihy s dírou alias donuty jsou to pravé cukrové, co budeš potřebovat po náročném dni na doplnění chybějící energie. Just Donut – to jsou každý den čerstvé donuty s různými polevami a posypy. Nebudeme lhát, když si po prvním soustu řekneš, že máš „nebe v hubě“. Ve vitríně najdeš klasickou velikost i malou verzi mini donutů. Čas od času se objevují i méně obvyklé příchutě ve speciální limitované edici.

Štramberské dorty

Všechny dorty, zákusky a drobné cukroví, které si představíš pod pojmem „cukrárna“, najdeš v nefalšovaném sladkém krámku v OD Špalíček v Ostravě-Hrabůvce. Lákavé, lehké a osvěžující dortíky s pudinkem, ořechy, čokoládou nebo ovocnou pěnou na tebe čekají, až je ochutnáš. Zdejší specialitou je originální Ušatý dort, přezdívaný Štramberský ušák, s podmanivou vůní perníkového koření.

Kavárna & Cukrárna u Palačinky

Příjemný podnik s teráskou ve Výškovicích, který nabízí kromě oku lahodících dezertů a zákusků také domácí buchty, palačinky, chlebíčky, kanapky a mnoho dalších pochutin. K tomu nesmí chybět lahodná italská káva a domácí limonády. Vše připravené s láskou k řemeslu. Skvělé místo pro posezení s tvými přáteli.

Cukrárna Vanilka

Co by kamenem dohodil, v Ludgeřovicích nedaleko městské části Ostrava-Přívoz najdeš typickou českou cukrárnu s nabídkou poctivých zákusků. Větrník, likérová špička, indián, ořechová roláda, banánek, krémový řez, štafetka... To je jen letmý výčet sladkostí, které zde můžeš pořídit v dnešní době za velmi rozumné ceny.

Související články